EDREMİT’TE KURBAN SATIŞ VE KESİM YERLERİ HAZIR
Tarih : 2015.09.19  09:29:05
Edremit Belediyesi, Kurban Bayramı’nda dini yükümlülüklerini yerine getirmek isteyen vatandaşların kurbanlarını sağlıklı şartlarda ve çevre temizliğine uygun şekilde kesmeleri için gerekli çalışmalara başladı.

İlçe sınırları içerisinde farklı mahallelerde toplam üç kurban satış yeri belirlenirken, on dört kurban kesim yeri de vatandaşların hizmetine sunulacak. Belediye Fen İşleri Müdürlüğü, Kurban Bayramı’na sayılı günler kala kurban satış ve kesim yerlerinde son hazırlıklarını tamamlıyor.

Edremit Belediye Zabıta Müdürlüğü farklı illerden kurbanlık hayvanlarını kente getiren vatandaşlarımızla ilgili, gerek sağlık ve hijyen şartlarına, gerekse çevre koşullarına dikkat edilmeden yapılacak her türlü satış ve kesim işlemlerine izin verilmeyeceğini, buna aykırı davrananlar hakkında yasal işlem yapılacağını ifade ederek, yurttaşlarımızın bu kutsal görevi huzur içerisinde ve herhangi bir aksaklığa meydan bırakmayacak şekilde tamamlaması için ekiplerin çalışmalarını bayram sonuna kadar sürdüreceklerini belirtirken, kamuya açık alanlar başta olmak üzere parklarda ve yol kenarlarında kesim yapılmaması konusunda uyarıda bulundular. Zabıta Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada hem yasal yaptırımlarla karşı karşıya kalmamak, hem de sağlıksız çevre koşullarına davetiye çıkarmamak adına bu konuya azami ölçüde dikkat edilmesi gerekmektedir. Kesim sonrası oluşan atıkların poşetler içerisinde belediye tarafından görevlendirilen araçlara verilmesini, büyükbaş hayvanların kesimleri için mezbahaları, küçükbaş hayvanlar için ise belediyemizce hazırlanan kesim yerleri ve mobil kesim araçlarında kesilmesini ve özellikle veteriner sağlık raporu büyükbaş hayvanların pasaportu, küçükbaş hayvanların nakil belgesi ve kulak küpesi olmayan hayvanların kurbanlık olarak  alınmaması ve son olarak kurbanlıklarının belediyenin belirlediği satış noktalarından alınmasına dikkat edilmesi gerektiği de belirtildi. Kurban kesim ve satış noktalarının Belediye ve İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından denetlendiğini belirten Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka çalışmalarla ilgili olarak, “dini görevlerimizi yerine getirirken çevre temizliğimize ve sağlık şartlarımıza dikkat etmemiz gerekmektedir. Bunun için hazırladığımız uygun yerleri vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz. Amacımız herkesin bayramını rahat ve huzurlu geçirmesini sağlamaktır.” dedi.

Edremit Belediyesi tarafından kurban kesim yerleri; Edremit Merkezde; Toki, adliye lojman arkası, Çifte Minare Cami yanı, Etem Demir Sitesi(Ülkü Yolu), Cennet Ayağı Mahallesi eski fabrika yanı, eski bayram yeri, Tuzcumurat Mahallesi eski trafo altı, huzurevi karşısı, Üçler dede karşısı, Yanık değirmen yanı, Pazartesi Pazarı (B.B.B. Mobil aracı), B.B.B. Edremit Mezbahası, Zeytinli Mahallesi’nde Eski Zeytinli Mezbahası, Altınoluk Mahallesi’nde Amfi Tiyatro arkası (B.B.B. Mobil aracı ) olarak belirlendi.

Belediye tarafından belirtilen satış noktaları ise, Edremit Merkezde Cumartesi Pazaryeri, Akçay Mahallesi’nde Akçay pazaryeri ve Altınoluk Mahallesi’nde Altınoluk Kırmızı Köprü mevkii olarak belirlendi.

1944 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri