GAZİLERİMİZ UNUTULMADI
Tarih : 2015.09.21  09:18:28
Balıkesir'deki 19 Eylül Gaziler Günü kutlamalarında konuşan Muharip Gaziler Derneği Balıkesir Şube Başkanı Hulusi Karakuz, "Bu toprakların bir kez daha istila edilmesine asla müsaade etmeyeceğiz" dedi.

19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle Atatürk Anıtı'nda bir kutlama programı düzenlendi. Törene, Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Akyürek, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Birol Şahin, İl Emniyet Müdürü Feridun Boz ve gaziler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. 
Muharip Gaziler Derneği Balıkesir Şube Başkanı Hulusi Karakuz, son günlerde Türkiye üzerinde oyunlar oynandığını belirterek, "Hain pusular kurularak şehit olan asker, polislerimizi saygı ve rahmetle anıyorum, kederli ailelerine sabırlar diliyorum. Türkiye Cumhuriyeti'nin var oluşu bağımsızlığı üniter yapısı ve toprak bütünlüğü uğruna hayatlarını feda etmeyi göze alarak gazilik onuruna erişen kahramanlarımızın Gaziler Gününü kutlamanın bir kez daha onur heyecanı ve mutluluğu içindeyiz. Anadolu'da Türk varlığını sona erdirecek kendi amaçları uğruna topraklarımızı parçalamak isteyen itilaf devletlerinin bu maksatla gönderdikleri ordu 94 yıl önce Başkomutan Mustafa Kemal komutasındaki kahraman Türk ordusu tarafından Sakarya Meydan Muharebesi'nde hezimete uğratılmıştır" diye konuştu. 
Sakarya Meydan Muharebesi'nin Anadolu'nun karanlık günlerini aydınlığa kavuşturduğunu kaydeden Başkan Karakuz, sözlerini şöyle sürdürdü: 
"Herkes tarafından çok iyi bilinmelidir ki, bu toprakların istila edilmesine bir kez daha asla müsaade etmeyeceğiz. Kan dökülerek vatan olan bu topraklar bu güne kadar olduğunu gibi bundan sonrada Türk milleti tarafından korunacaktır. 19 Eylül, İstiklal Savaşı, Kore ve Kıbrıs gazilerimizin asker, polis tüm malul gazilerimizin şeref günüdür. 19 Eylül, Türk kahramanlığının vatanseverliğinin, vatanseverlik ve cesaretinin en büyük Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile bütünleştiği ve taçlandığı bir gündür. Kahraman gaziler Gaziler Gününüz kutlu olsun. Şehit ve Gaziler Türk toplumunun ortak değeridir. Aziz Şehit ve Gazilerimiz her zaman her yerde hatırlanmalıdır. Şehit ve gazilere olan ilgisizlik şanlı tarihimize olan bağı koparır. Şehit ve gazilere en büyük övgü Mustafa Kemal Atatürk tarafından dile getirilmiştir. Atatürk, şehit ve gazilere verilmesi gereken önemi şu sözleri ile ortaya koymaktadır 'Türk devletine altın sayfalar yazdıran gazilerimiz ile şehitlerimizin hatıralarını yüceltmek onlara olan minnet ve şükran duygularımızı ifade etmek bir görevdir'. Türkiye Muharip Gaziler Derneği adına ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi aramızdan ayrılan gazilerimizi saygıyla anar, hayatta olan gazilerimize sağlık ve mutluluklar dilerim. Ne mutlu Türküm diyene".

462 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri