BALIKESİR’DE RESMİ BAYRAMLAŞMA
Tarih : 2015.09.28  09:15:04
Balıkesir’de Kurban Bayramı nedeniyle Öğretmen Evinde resmi bayramlaşma töreni düzenlendi.

Balıkesir Öğretmen Evinde düzenlenen resmi bayramlaşma töreninde Vali Mustafa Yaman ve Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, bayram tebriklerini kabul etti. Balıkesir Valisi Mustafa Yaman yaptığı açıklamada “Bildiğiniz gibi Kurban bayramı hem sadakatin, hem de teslimiyetin bayramıdır. Neden öğle çünkü Hazreti İbrahim Peygamberimiz sadık olduğunu gösterdi oğlu İsmail’i Allah kurban etmek için. Hazreti İsmail’de Allah’a kurban olmak için teslimiyetini gösterdi. Gördüğünüz gibi Balıkesir’in hem esnafı, vatandaşı, hem kamu personeli birlikte bayramlaşıyoruz. Dün şehit ailelerimizi gezdik, esnaflarımızı, sevgi evlerimizi dolaştık çeşitli ziyaretlerimiz oldu. Bugünde birlik beraberlik içinde topluca bayramlaşıyoruz. Güzel bir bayram oluyor ilimizde ben bu vesile ile Balıkesir’li hemşerilerime hayırlı bayramlar diliyorum”dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı A.Edip Uğur ise “Kurban Bayramını idrak ediyoruz bugün 1.günü, sabah namazından sonra kurbanlarımızı kestik, vatandaşlarımızda kurbanlarını kesiyorlar, herkesin kurbanlarını Allah kabul etsin. Huzur ve güven içerisinde bir Balıkesir var.Bütün hemşehrilerimize hayırlı bayramlar diliyoruz, çoluk çoğu ve aile efradıyla nice mutlu bayramlara. Bu arada hacca çıkan hemşerilerimiz var onlarda hacı oldular. Hacları mübarek olsun, ancak birde kötü haber geldi. Bir izdiham dolayısıyla vefat edenler var, onlara da Allah’tan rahmet diliyoruz”şeklinde konuştu.
Bayramlaşma törenine Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, Büyükşehir Belediye Başkanı A.Edip Uğur, Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Akyürek, Bakım Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Şenol Alkış, AK Parti Milletvekili Mahmut Poyrazlı, MHP Milletvekilleri İsmail Ok, Recep Çetin, CHP Milletvekili Ahmet Akın, Mehmet Tüm, daire müdürleri, belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.

 

180 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri