BTSO’NUN PROJELERİNE DESTEK YAĞDI
Tarih : 2015.09.30  09:55:55
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) 3 farklı alanda planladığı eğitim projelerini BEBKA ve Avrupa Birliği destekleyecek.

Meclis toplantısında konuşan BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ferudun Kahraman, gerçekleştirdikleri çalışmalarla Türkiye’nin hedeflerine liderlik edecek bir Bursa’nın temellerini bugünden attıklarını söyledi. BTSO’nun uzmanlık merkezi gibi çalıştığını belirten Kahraman, “Üye firmalarımızın gelişimi ve Bursa’mızın hedefleri doğrultusunda önemli projeler hazırladık. Bu kapsamda Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi’mizde (MESYEB) makine, tekstil, motorlu araçlar ve metal teknolojileri konusunda teknik eğitimler sunacağız. Ayrıca geleceğin sektörü olarak gösterilen kompozit malzemeler konusunda faaliyet gösteren firmalarımızın yararlanabileceği önemli bir eğitim programı hazırladık. Her iki projemize de BEBKA’dan destek almaya hak kazandık” dedi.
AB’DEN 300 BİN EURO’LUK HİBE
BTSO Başkan Yardımcısı Kahraman, Bursa iş dünyasının en önemli sorunlarından biri olan nitelikli istihdamın desteklenmesi konusunda Uludağ Üniversitesi, BUTGEM ve Tophane Endüstri Meslek Lisesi ile birlikte hazırladıkları Kayıtlı İstihdamın Desteklenmesi-II projesine de AB tarafından yaklaşık 300 bin Euro’luk hibe desteği sağlandığını kaydetti. Kahraman, “Bursa’mıza değer katacağına inandığımız tüm bu hibe ve destek programlarımızın iş dünyamıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Bursa iş dünyasını küresel ölçekte yaşanan rekabete hazırlamak adına BTSO bünyesinde yürütülen Uluslararası Rekabeti Geliştirme projelerine de (Ur-Ge) değinen Ferudun Kahraman, “Ekonomi Bakanlığı’mızdan Uzay, Havacılık ve Savunma, Raylı Sistemler ve Bebe-Çocuk Konfeksiyonu sektörlerinde başlatmış olduğumuz her Ur-Ge projemiz için 4,5 milyon dolar olmak üzere toplamda 13,5 milyon dolara ulaşan desteği üyelerimizin kullanımına sunduk. Firmalarımız eğitim, danışmanlık ve yurt dışı fuar giderlerinin büyük bölümünü bu kaynaklardan kullanabilecek” diye konuştu.
UR-GE’DE SIRA MAKİNE VE KİMYA SEKTÖRLERİNDE
Türkiye’deki bebe-çocuk konfeksiyonu üretiminin büyük bir bölümünü karşılayan Bursa’da Ur-Ge kapsamındaki firmaların 17-23 Ekim 2015 tarihleri arasında New York’ta sektörün devlerini buluşturan ENK Fuarı’na katılacağını belirten Ferudun Kahraman, şöyle devam etti:
“Bu fuar, aynı zamanda Ur-Ge projemiz kapsamındaki ilk yurt dışı etkinliğimiz olma özelliğini taşıyor. Ekim ayı içerisinde makine ve kimya sektörleri için hazırladığımız Ur-Ge projelerimizin başvurularını da tamamlayacağız. BTSO olarak Bursa iş dünyasının kullanımına sunulmak üzere Ur-Ge destekleri kapsamında 45 milyon dolarlık bir kaynağı kazandırmayı hedefliyoruz.”

235 kez okundu
Diðer Ekonomi Haberleri