SÖZLERİMİZİN ARKASINDAYIZ !..
Tarih : 2015.10.02  09:39:19
Balıkesir Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, makamında düzenlediği basın toplantısından sonra, 17 ayda merkez ve mahallelerde gerçekleştirdiği hizmetleri; Altıeylül belediye meclis üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, İdari ve Teknik Birim müdürleri ile yazılı ve görsel basının mensuplarını yanına alarak yerinde değerlendirdi.

Gidilen her mahallede, alkışlarla ve sevgi gösterileriyle karşılanan Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, sözlerinin arkasında olduğunu, yerel seçimlerden önce verdiği sözlerinin yerine getirilmiş olmaktan duyduğu huzur ve mutluluk içinde mahallelerdeki hizmetleri sürdüreceğini ifade etti.

Başkan Kafaoğlu, mahalle sakinlerine hitap ederken de çevresindekilerin gönüllerini adeta fethediyordu. Ben değil biz diyerek ” Söz verdik sözümüzü yerine getirdik. Yapılanlarla yetinmeyeceğiz. Daha yapacak çok işimiz var. Allah’ın izniyle Altıeylül Şehri Türkiye’nin en güzel şehirlerinden biri yapacağız. Bu bizim görevimiz” şeklinde konuştu.

Başkan Kafaoğlu, daire müdürleri ve basın mensupları daha sonra Belediye çalışmalarının yürütüldüğü Gündoğan, İsmail Akçay ,Plevne Mahallesi Aile ve Spor Parkları, GOP. İlkokulu, BALPAŞ İmam Hatip Orta Okulu ile Ortamandıra, Gökköy kırsal mahallelerini gezerek, Selimiye Mahallesinde yapımı tamamlanan çok amaçlı toplantı salonunu hizmete açtı.
Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu yaptığı açıklamada "Biz yerel seçimlerden önce hemşehrilerimize, kırsal mahalle-merkez mahalle ayrımını yapmadan çalışacağımızın, şehirdeki imkanların aynısını kırsal mahallelere de taşıyacağımızın sözünü vermiştik. Bu amaçla merkez mahallelerimizdeki vatandaşlarımıza belediye hizmetlerini kaliteli bir şekilde götürmeyi, kırsal mahallelerde yaşayan çocuklarımızın şehre geldiklerinde gördükleri parkları ve oyun gruplarını yaşadıkları mahallelerine götürmeyi, ayaklarını çamurdan kurtarmayı şiar edindik. Belediyemiz tarafından yapılan bu çalışmaları; Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü ve ALGEM başlıkları altında anlatacağım. Park Ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar arasında park ve yeşil alan yapımı, Okul bahçelerinin düzenlenmesi,Cami Aydınlatması,Çocuk oyun gruplarının kurulması, 5. Açık hava spor aletlerinin kurulması başlıkları altında topladık"dedi.
Altıeylül Gelişim Merkezi (ALGEM) hakkında da bilgiler veren Başkan Kafaoğlu "Altıeylül Gelişim Merkezimizde Bilgisayar İşletmenliği Kursu, Çocuk Bakım Elemanı, Ev ve Kurum Temizliği ve Dikiş Kursuna toplam 80 vatandaşımız katılmıştır. Kurslarımıza katılan vatandaşlarımızın 22 çocuğu ALGEM Çocuk Faaliyet Evinde bakılmıştır. Merkezimize 678 aceze vatandaşımız başvuruda bulunmuş, yapılan inceleme sonunda 429 vatandaşımıza ALKART verilmiş, 163 kişinin araştırması devam etmektedir. Algem Aile Danışma Merkezimize 52 vak'a başvurusunda bulunulmuş, psikolojik sorunlara çözüm üretmek üzere 86 görüşme yapılmıştır. Ayrıca, 54 vatandaşımıza çeşitli sayılarda 2.el ev eşyası yardımında bulunulmuştur"şeklinde konuştu.
Başkan Kafaoğlu konuşmasının ardından basın mensupları ve daire müdürleri ile birlikte Cengiz Topel Caddesinde bulunan Gündoğan Parkına gitti. Burada yapım çalışmaları yerinde inceleyerek bilgiler sunan Kafaoğlu ve beraberindeki heyet daha sonra İsmail Akçay Parkı ve Plevne Mahallesindeki Aile ve Spor Parkı gezdi. Parka dikilen İsmail Akçay heykeli'nin gelecek kuşaklara bir rol model teşkil edeceğini belirten Kafaoğlu İsmail Akçay'ın Türk sporuna ve Türkiye'nin tanıtımına büyük katkılar sağladığını söyledi. G.O.P İlkokulu ve BALPAŞ İmam Hatip Orta Okulu ziyaret eden Kafaoğlu burada yapılan okul bahçelerinin düzenlemeleri gören Başkan Kafaoğlu yapılan çalışmalar hakkında bilgiler sundu. Okul ziyaretlerinin ardından Ortamandıra ve Gökkaöy kırsal mahallesini ziyaret eden Başkan Kafaoğlu daha sonra Selimiye Mahallesi'de yapımı tamamlanan Selimiye Mahallesi Çok Amaçlı Toplantı Salonunu hizmete açtı.

 

 

453 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri