YARGI BÜYÜKŞEHİR'İ HAKLI BULDU
Tarih : 2015.10.03  09:35:42
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin şehrin trafik yükünü azaltacak olan projelerden Hastane Kavşağı ile ilgili Yırcalı ailesinin İdare Mahkemesi'ne açtığı davada Büyükşehir Belediyesi'nin lehine karar verildi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 15/10/2014 tarih ve 191 Sayılı ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Encümeni'nin 05/11/2014 tarih ve 367 Sayılı kararları ile kamulaştırılmasına karar verilen Hastane Kavşağı ile ilgili Yırcalı ailesine ait Karesi ilçesi Ege Mahallesi'nde bulunan 1218 adanın yola terk edilmesi gereken alanın kamulaştırma kararına Yırcalı ailesi (Ahmet Rona Yırcalı, Müşerref Yırcalı, Fatma Demet Egeli) itiraz edip etti. Balıkesir İdare Mahkemesi, Yırcalı'ların açtığı davada projeyle ilgili yürütmenin durdurulması istemini reddetti.

 

Konuyla ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediye Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Av. Mehmet Birol Şahin şunları söyledi; 

“Hastane Kavşağına üst geçit yapılabilmesi için Otel Basri karşısındaki Yırcalı ailesine ait taşınmazda yasa gereği imar planına göre yola bedelsiz olarak terkedilmesi gereken bir alan var. Bu alan evin bahçesindeki küçük bir bölümü içeriyor. Büyükşehir Belediyesi üst geçit projesini bir an önce yapabilmek için imar planına uygun olarak bahçe duvarını bir buçuk metre kadar geriye çekmesini talep ettik. Yırcalı ailesi bunu kabul etmeyince bu defa bedel ödeyerek kamulaştırma kararı aldık ve rayicinin üzerinde bir rakam teklif ettik, ancak, bunu da kabul etmediler. Büyükşehir Belediye Meclisinin bu kararına karşı İdare Mahkemesi'ne dava açmayı tercih ettiler. Ayrıca, Büyükşehir Meclisine de burada kavşak yapılmaması için, söz konusu kavşağın civardaki binaların manzarasını bozacağı gerekçesiyle projeden vazgeçilmesini istediler. Belediye Meclisinin 17 Eylül 2015 tarihli toplantısında bu itiraz oy birliği ile reddedildi. Nihayet İdare Mahkemesi de Rona Yırcalı ve ailesinin kamulaştırma kararının iptaliyle ilgi yürütmeyi durdurma talebini reddetti. Böylelikle Büyükşehir Belediyesinin kavşak projesini engelleme çabası sonuçsuz kaldı. Yargıya intikal eden bu konuyla ilgili İdare Mahkemesi Türk Milleti adına  verdiği bu karar ile Büyükşehir Belediyesinin haklı olduğuna hükmetti. Balıkesir'in önündeki engeller bir bir ortadan kalkıyor.”

 

389 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri