MEYDANDA ÜCRETSİZ ŞEKER ÖLÇÜMÜ YAPILDI
Tarih : 2015.11.19  09:22:57
Ayvalık Devlet Hastanesi Diyabet Hemşiresi Sevgi Duman, Çarşamba günü Meydanda kurduğu stantta ücretsiz şeker ölçümü ve diyabet hastalığına yönelik bilgilendirme yaptı. 250 vatandaşın ölçüm yaptırdığı 5 kişide diyabet (şeker) hastalığı çıkması üzerine hastaneye yönlendirildikleri öğrenildi.

12-13 Kasım tarihlerinde hastane girişinde Diyabet standı açan Ayvalık Devlet Hastanesi Diyabet Hemşiresi Sevgi Duman, Çarşamba günü standını Cumhuriyet Meydanına taşıdı. 10.00- 16.00 saatleri arasında vatandaşlara ücretsiz şeker ölçümü yapılan stantta diyabet hastalığı hakkında bilgi verildi.

250 VATANDAŞ ŞEKERİNİ ÖLÇTÜRDÜ

Diyetisyen Mustafa Ayrım’ın da katıldığı etkinlikte 6 saat içinde 250 vatandaşın şeker ölçümü yaptırdığını belirten Sevgi Duman, 5 vatandaşımız da diyabet hastalığı olduğunu belirledik. Vatandaşlarımızı tedavi için Ayvalık Devlet Hastanesine yönlendirdik. 7 vatandaşımızda diyabeti olduğu ve seviyesinin yüksek olduğunu tespit ettik. 25 Kasım günü saat 13.00’te Hastane Salonu’nda düzenlenecek konferansta, Diyestiyen Mustafa Ayrım ve Psikolog Meltem Şahiner Öncül ile birlikte diyabet ve obezite hastaları, hasta yakınları ve vatandaşlara bilgi vereceğiz. Vatandaşlarımızı konferansa bekliyoruz” dedi. 

352 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri