AYVALIK’TA YİNE TELEFONLA DOLANDIRICILIK
Tarih : 2015.11.23  08:54:13
Telefonla dolandırıcılık yapanlar her gün yeni bir yönteme başvuruyor. Vatandaş dolandırılmaya, işgüzarlar ise dolandırmaya devam ediyor. Ayvalık’ta son 15 gün içinde 3. kez telefonla dolandırıcılık olayı yaşandı. Kendisini baş komiser olarak tanıtan şahsın verdiği banka numarasına 10 bin lira yatıran vatandaş, dolandırıldığını internetten söz konusu komiseri arayıp bulamayınca anladı.

SON 15 GÜNDE DOLANDIRILAN KİŞİ SAYISI 3’E ÇIKTI

Ayvalık’ta yaşayan emekli Dinçer B. Adlı vatandaş, kendisini arayıp Savcı olarak tanıtan kişi adına istenilen 10 bin lirayı yatırdıktan sonra dolandırıldığını belirterek 5 Kasım tarihinde emniyet güçlerine başvurdu. Emekli Zelkif A. Adlı vatandaşında kendisinin arayan kişiler adına 11 bin lira para yatırdığı, olaylarla ilgili araştırmaların sürdüğü öğrenildi.

BAŞ KOMİSER HAKKINDA İNTERNET ÜZERİNDE ARAŞTIRMA YAPIP BİLGİ BULAMAYINCA  DOLANDIRILDIĞINI ANLADI

Ayvalık’ta yaşanan bir diğer telefonla dolandırılma olayı 16 Kasım’da meydana geldi. Alınan bilgiye göre; Murateli Mahallesinde yaşayan Nusret K. Adlı vatandaşı 16 Kasım günü saat 11.30’da arayan bir şahıs kendisini Baş komiser Hüseyin Demircioğlu olarak tanıttı ve kimlik bilgilerinin terör örgütü tarafından ele geçirildiğini söyledi. Kendisini kurtarmak için uğraştıklarını belirterek banka hesap numarası veren şahıs, parasını bu hesap numarasına yatırmasını istedi. Saat 15.00’e kadar 10 dakikada bir aranan vatandaş, 10 bin lirasını söylenen hesap numarasına yatırdıktan sonra internet üzerinden baş komiser hakkında araştırma yaptı. Söylenen isme dair hiçbir şey bulamayınca dolandırıldığını anlayan vatandaş, durumu emniyet güçlerine bildirdi. 

252 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri