“TEK YUMRUK, TEK YÜREĞİZ”
Tarih : 2015.11.24  09:11:47
Altıeylül Belediyesi’nin araç filosunun tanıtım töreninde konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ve Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, “Hepimiz el ele, tek yumruk, tek yürek halinde çalışıyoruz” diyerek birlik ve beraberlik mesajı verdiler.

Altıeylül Belediyesi yeni araç filosu, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu, AK Parti İl Başkanı Dinçer Orkan, Başkan Yardımcıları, Daire Müdürleri, Meclis Üyeleri, Muhtarlar, Siyasi Parti temsilcileri ve vatandaşların geniş katılımı ile tanıtıldı.

 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Deposunda yapılan tören ile Altıeylül Belediyesi’ne ait 8 Adet  4X4 Jeep, 13 adet hizmet aracı, 2 adet mobil hizmet aracı, 13 adet Damperli Yük Kamyonu,  her türlü yükleme ve kazı işlemlerinde kullanılmak üzere 1 adet Lastik Tekerlekli Loder Yükleyici, stabilize veya arazi yol tasfiye işleri, her türlü yol yapım çalışmalarında ve karla mücadelede kullanılmak üzere 1 adet Greyder, sıcak asfalt sıkıştırılması ve tamir işleri ile 0-5 ve 0-25 mm agregranın sıkıştırılmasında kullanılmak üzere Çelik Bandajlı Asfalt Yama Silindiri, dağ (mekanik ) malzemelerinin sıkıştırılması ve 0-5 ve 0-25 mm agreganın sıkıştırılmasında da kullanılmak üzere Toprak Silindir; yükleme ve kazı çalışmalarında, yol açma çalışmalarında, yıkım çalışmalarında kullanılmak üzere Paletli Ekskavatör, her türlü kazı ve yükleme işlerinde kullanılmak amacıyla Ekskavatör Loder (Kazıcı Yükleyici) ve ayrıca bu araçlara ilaveten Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Altıeylül Belediyesi’ne hibe edilen 1 adet Su Tankeri hizmete sunuldu.

 

ULAŞAMADIĞIMIZ YER BİZİM DEĞİLDİR

 

44 aracın hizmete sunulduğu törende açış konuşmasını yapan Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu “Büyükşehir olmak işte böyle bir şey. Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Edip Uğur abimizin himayesinde 20 tane ilçe belediyesi hizmetlerine devam ediyor. Merkezde de Karesi ve Altıeylül olarak Büyükşehir’imizin büyük projelerinin kanatları altında yerel bazda hizmetlerimize devam ediyoruz. Bunları yaparken insan unsurunu göz önünde bulunduruyoruz. İnsanların mutluluğunu önemsiyoruz. İnsanların yaşadıkları sokaklarda, mahallelerde mutlu olmalarını arzu ediyoruz. Altıeylül olarak kırsalı en çok olan ilçelerin başında geliyoruz. Kırsalda 81 muhtarlığımız var, ama 107 yerleşim birimine hizmet götürmekle mükellefiz. Tabii ki yollarımızı Büyükşehir Belediyemiz yapıyor. Ben Büyükşehir Belediye Başkanımıza sonsuz şükranlarımı sunuyorum.  Gerek stabilize yol, gerekse satıh kaplama konusunda çok ciddi yol alındı. Bir kez daha o kırsal mahalle muhtarlarımız adına ulaşımda yapmış olduğu katkılardan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Sağ olsun, var olsun. Vatandaşımızın ayağını çamurdan kurtarmaya çalışıyoruz. Bizler de ilçe belediyeleri olarak kırsal mahallelerimizin içindeki yollarla ilgileniyoruz. Oradaki ham yolları, tarla topraklarını kaldırarak, önce altına dağ malzemesi, daha sonra stabilize malzeme yayarak stabilize yollar yapıyoruz. Daha sonra da üzerine kilit parke taşı döşüyoruz. İşte bu günkü törenimizde tanıttığımız araçlarla, kendi iş makinalarımızla hizmet yapma imkânı bulacağız. Böylece araç kiralama külfetinden kurtulmuş olacağız” dedi. Hizmete alınan araçlar hakkında bilgiler veren Başkan Kafaoğlu  bu araçlarla kırsal mahallelerde girilmeyen yer kalmayacağının altını çizdi. Altıeylül İlçesi hizmet alanının geniş olduğunu belirten Kafaoğlu sözlerine şöyle devam etti. “Alanımızın çok geniş olduğu için, ekipmanımızın ve aracımızın fazla olması lazım. Her yere ulaşmamız lazım. Ulaşamadığımız yer bizim değildir. Vatandaşlarımız da belediyenin sıcak elinin değmesini arzu ediyor. Bu konuda Büyükşehir Belediyemizin Beyaz Masaları başta olmak üzere, ulaşılamayan yer yok. Biz de ilçe belediyeleri olarak, kendi sorumluluk alanlarımızda üzerimize düşen görevi yapıyoruz. Yaklaşık olarak 7.8 milyon Türk Lirası maliyeti olan bu araç filomuzu Altıeylül Belediyemizin hizmetine sunuyoruz. Bu konuda emeği geçen, bütün Başkan Yardımcılarımızı, Meclis Üyelerimizi,  ve bütün ekibimi kutluyorum. Araçlarımızın kazasız belasız çalışmasını, Altıeylül ilçemizdeki vatandaşlarımızın hizmetinde olmasını temenni ediyorum. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

 

 “ELELE, TEK YUMRUK, TEK YÜREK ÇALIŞIYORUZ”

Başkan Kafaoğlu’nun açış konuşması sonrasında kürsüye gelerek konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur başlanan projelerin son hızla devam ettiğinin altını çizerken “Bugün Altıeylül Belediyemizin iş makinaları ve araçları ile ilgili tanıtım törenini yapıyoruz. Gördüğünüz gibi 30 Mart’tan sonra bütün belediyelerimiz gece gündüz çalışıyor. İlçe belediyelerimiz de hiç durmadan çalışıyor. Bu iş makinaları bu güne kadar Balıkesir Belediyelerinin sahip olamadığı iş makinaları. Özel İdare imkanları, Belediyeler vs. dahil olmak üzere, böyle bir iş makinaları elimizde yoku. İnşallah bundan sonra bu araçlarla hem kırsalda hem merkezde hizmetler devam edecek. Sabah evden çıkar çıkmaz Emniyet Kavşağındaki çalışmaya bakmaya gittim. Merak ediyorum çünkü. Vatandaş da merak ediyor; bu çalışmanın ne zaman biteceğini. Biliyorsunuz bir çok spekülasyonlar yapılıyor. Hayali temel atıldı, müteahhit kaçtı, inşaat durdu.. En son kavşağın üst tabliyesi cumartesi günü atıldı. Bir taraftan dalçık için kamyonlar dalmaya başladı. 21 gün sonra kavşak meydana çıkacak. Daha sonra Gala tarafındaki köprüye baktım. Eskiden köprünün boyunun iki katından fazla uzunluk var. Orada fora kazıkları çakılmış. Aralık sonuna kadar Emniyet kavşağını tamamlamış olacağız” şeklinde konuştu.  1 Kasım Genel Seçimlerinin ardından Türkiye’nin rahatladığını, çünkü vatandaşın istikrar istediğini söyledi. Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin uyum içinde çalıştığını belirten Başkan Uğur sözlerine şu şekilde devam etti. “Balıkesir bir şantiye oldu. Hem yerel yönetimlerin yapmış olduğu ihaleler, imalatlar, çalışmalar ile bir şantiye, hem de ulaşım ile ilgili Karayolları’nın otoyol çalışmaları ile bir şantiye.. Yollar bir taraftan, barajlar göletler bir taraftan, yapımı devam ediyor. Devlet Hastanesi İnşaatımız bir taraftan devam ediyor. İnşallah Haziran ayında hastanemizi açarız. İşte Belediyelerimiz.. Bigadiç, Karesi, Altıeylül çalışıyoruz. Bütün belediye başkanlarımız Büyükşehir ile birlikte elele çalışıyoruz.. Hepimiz tek yumruk, tek yürek çalışıyoruz ve inşallah Balıkesirimize ve insanımıza hizmet etmek istiyoruz. Bizi bütün Türkiye izliyor. Bütün çalışmaları tek tek saymaya kalksak sabaha kadar saymamız lazım. Ben Altıeylül Belediye Başkanımıza, bütün ekibine, personeline teşekkür ediyorum. Bu iş makinalarının Altıeylülümüze, Balıkesirimize hayırlı hizmetlere vesile olmasını diliyorum. Allah kazadan beladan korusun, hepinizi saygıyla hürmetle selamlıyorum” dedi.

Açış konuşmalarının ardından protokol tarafından açılış kurdelesi kesildi. Daha sonra araçların önünde dualar eşliğinde kurban kesimi gerçekleştirilerek araçlar hizmete girdi. 

357 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri