GALATASARAY’DA MUSTAFA DENİZLİ DÖNEMİ
Tarih : 2015.11.24  09:20:59
Galatasaray, Hamza Hamzaoğlu’ndan boşalan teknik direktörlük koltuğu için Mustafa Denizli ile 1,5 yıllık anlaşma sağladı.

Düzenlenen basın toplantısında konuşan teknik direktör Mustafa Denizli, “Parantezi burada açtım, inşallah yüzümün akıyla bu camiada kapatacağım” dedi. 
Hamza Hamzaoğlu ile yollarını ayırdıktan sonra teknik direktör arayışlarını sürdüren Galatasaray yönetimi, bir süredir görüşme halinde olduğu deneyimli teknik adam Mustafa Denizli ile anlaşma sağladı. Saat 14.30 sıralarında Point Hotel’de bir araya gelen sarı-kırmızılı kulübün başkanı Dursun Özbek ve teknik direktör Mustafa Denizli, yaklaşık 1 saat süren görüşmenin ardından 1,5 yıllığına el sıkıştı. Ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Özbek ve Denizli, kararın her iki taraf için de hayırlı olmasını diledi.

ÖZBEK: “MUSTAFA HOCAMIZ PRENSİP OLARAK KABUL ETTİ”
Başkan Özbek, “Mustafa Denizli ile görüşme yaptık. Bugüne nasip oldu. Galatasaray’daki hizmetlerini anlatmaya gerek yok. Yönetim olarak boşalan teknik direktörlük görevini hocamdan rica ettik. Hocam da prensip olarak kabul etti. Detaylandırıp sözleşme imzalayacağız. Her iki taraf için de hayırlı bir karar olduğunu düşünüyorum. Hocama da alacağı görevlerde başarılar diliyorum” dedi.

DENİZLİ: “BAŞARILARIMI RİSK EDECEKSEM O CAMİA BURASIDIR”
Ardından sözü alan teknik direktör Mustafa Denizli, “Biraz heyecanlıyım, heyecanımı da mazur görün. Sporculuk yaşamımın bir noktasını bu camiada gerçekleştirdim. En büyük başarılarımın başlangıç noktası bu camiaydı. Parantezi burada açtım, inşallah yüzümün akıyla bu camiada kapatacağım. Çok güzel ve zaman zaman da üzüntülü dönemlerim oldu. Beni bu koltuğa oturtan, bugün taşıdığım ismi, kariyeri borçlu olduğum camiadan böyle bir görev isteği gelince mutlu oldum. İkinci defa böyle bir istek geldi. İki yıl önce olmamıştı. Bana gelen tekliflerden farklı bir hadiseydi. Eğer bir gün başarılarımı, ismimi riske edeceksem, uğruna her şeyimi riske edebileceğim camia burasıdır. Sporculuk kariyerimi yaşadığım, mesleki kariyerimin başlangıcı olan ve bana bu imkanı tanıyan camia benden böyle bir görev istediyse bundan sadece onur duyarım. Başkanımız, yönetimimiz, camiamız ve sporcularımızla inşallah bütün düşündüklerimizi gerçekleştiririz. Zor bir göreve başlıyoruz. Hiçbir görev kolay değildir. Bunun heyecanını yaşıyoruz. Bu heyecanları çocuksu heyecanlar olarak değerlendirebilirsiniz. Bu kadar geride bıraktığımız yıllar bu heyecanı yaşamamıza mani olmuyor. Mani de olmasın. Bu heyecanı kaybettiğim anda bu görevlerde bulunmam. 1987 yılında başına geçtiğim, bana bu güveni duyan camiada o günkü heyecanım neyse bugünkü heyecanım belki bir kat daha fazla” şeklinde konuştu.

“FATİH HOCA VE HAMZA HOCADAN BİLGİ ALACAĞIM”
Ekibindeki isimlerin belli olmadığını dile getiren Denizli, “Şu anda hiçbir çalışma arkadaşım mevcut değil. Bu konuda yardımcı olabilecek, çok yakın ve burada görev yapmış iki arkadaşımdan destek isteyebilirim. Bir tanesi Fatih hocamız, bir tanesi Hamza hocamız. Şu anda oradaki konumu benden çok daha iyi bilen insanlar. Onlardan tavsiyelerini alırım. Kafamda bir kişi var ama şu anda fazla kimse yok” diye konuştu.

“BUGÜN ‘EVET’ DEYİP YARIN TAKIMIN BAŞINA GEÇMEK NORMAL DEĞİL”
"Şampiyonlar Ligi’nde oynanacak Atletico Madrid mücadelesinde takımın başında yer alacak mısınız?" sorusuna ise Denizli, “Burada yapılacak daha önemli, programlanmış işlerim var. Zaten koskoca Galatasaray camiasında bugün ‘Evet’ deyip, yarın takımın başına geçmenin çok fazla normal tarafı olmaz. Hafta sonu takımım ve taraftarımızla birlikte olacağız. Şu dakikadan itibaren camiamızla birlikteyiz” cevabını verdi.
Denizli, "Galatasaray’da nasıl bir hava yakalamayı planlıyorsunuz" sorusu üzerine ise, “Galatasaraylılar nasıl bir hava bekliyorsa o havayı yakalarız” dedi.

284 kez okundu
Diðer Spor Haberleri