BÜYÜKŞEHİR, BÜYÜK AİLE
Tarih : 2015.11.27  09:21:18
Balıkesir’deki kamu kurum ve kuruluşları Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde halka daha hızlı ve kaliteli hizmet vermek için bir araya geldi.

Balıkesir’deki tüm kamu kurum ve kuruluşlarının hizmetlerini bütüncül bir yaklaşımla halka ulaştıracak “Balıkesir Bir Büyük Aile Oluyor” işbirliği protokolü Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğündeki kamu kuruluşunun katılımıyla gerçekleştirildi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Karesi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen işbirliği imza törenine; Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Genel Sekreter Osman Yenidoğan, Meclis Başkan Vekili Ekrem Pehlivan, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, Sağlık İl Müdürü Servet Kocaöz, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Bekir Bahar, İl Müftüsü Turgut Açari, İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Abdullah Poyraz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İlhan Arslan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mustafa Akbıyık, daire başkanları ve basın mensupları katıldı.  “Balıkesir Bir Büyük Aile Oluyor” işbirliği projesine dahil olan kurum müdürleri, proje kapsamında yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

“Balıkesir’deki Her İnsana Dokunmak İstiyoruz”

 “Nokta Nokta Balıkesir” projesiyle Balıkesir’de yaşayan her insana dokunmak istediklerini belirten Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, kurumlar arasında işbirliği ve koordinasyon sağlanarak; belediyenin ve kurumların daha verimli çalışması ve insanlara hizmet etmesinin hedeflendiğini söyledi. Bütün kurumların kendi sinerjisini ortaya koyarak halka dokunacağını kaydeden Başkan Uğur, proje kapsamında kurumların üstleneceği sorumluluklardan bahsetti. Uğur, sözlerini şöyle sürdürdü: “ Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, halkı sağlıklı yaşaması, sporla ilgilenmesini sağlayıp, obaziteyle mücadeleyle ilgili çalışmalar yapacak. Deprem bölgesiyiz. Bunun için aktif kent gönüllülerini öğrencilerden oluşturmak istiyoruz. Bununla ilgili AFAD İl Müdürlüğümüzle birlikte çalışacağız. Sağlık İl Müdürümüz, Balıkesir’de kanser erken teşhis aracının olmadığını ifade etti. Yaptığımız tırlardan birini erken teşhis aracı olarak Sağlık İl Müdürlüğümüze tahsis ettik. Bu tırın içerisinde elektronik cihazlar olacak. Tırın içindeki düzeninde elektronik cihazlara göre olması gerektiğinden Sağlık Bakanlığımızın standartlarına uygun tırın siparişini veriyoruz. Burada göz taraması, kemik taraması, mamagrofi ve diğer hastalıklarla ilgili erken tanı cihazları burada olacak. Bu tırımız mahalle mahalle dolaşıp halkımıza hizmet edecek. Müftülüğümüz, vereceği eğitimlerle inançlarla ilgili eğitimler verecek. Beyaz masamız gideceği mahallelerde tarama yapacak. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, engellilerle, çocuklarla, yaşlılarla ilgili çalışmalar yapacak. İhtiyaç sahiplerini tespit edecek. Kurumlar arasında koordinasyonla yerel yönetimlerin gücüyle birlikte hizmetler vatandaşa ulaşılacak. Bunun büyük bir hizmet olacağına inanıyorum. Kurumlarımızla üniversitemizle vatandaşlara daha fazla değeceğiz. Bunun koordinasyonunu Büyükşehir Belediyesi, Beyaz Masa yapacak” Başkan Uğur’un konuşmasının ardından “Balıkesir Bir Büyük Şehir Oluyor” projesine dahil olan kurumları temsilcileriyle protokol imzalandı. 

399 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri