AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI MEHMET ÖZHASEKİ:
Tarih : 2015.11.28  09:09:01
AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI MEHMET ÖZHASEKİ: - “RUSYA’YA DA, KİMSEYE DE EYVALLAHIMIZ YOK” - “BU SINIR BİZİM NAMUSUMUZDUR” - “’SINIRLARIMIZ BİZİM NAMUSUMUZDUR BURAYA GİRENİ VURURUZ’ DİYEN TÜRKİYE CUMHURİYETİNE KARŞI MUHALEFET BİZİ SUÇLUYOR”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, “Rusya’ya da, kimseye de eyvallahımız yok. Sınırımızı koruruz. Bu sınır bizim namusumuzdur” dedi. 
Melikgazi Kültür Merkezinde düzenlenen AK Parti Melikgazi Kasım ayı ilçe danışma toplantısına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve AK Parti üyeleri katıldı. Toplantıda konuşma yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Rusya ile Türkiye arasındaki uçak krizine değindi. Özhaseki, “Birkaç gün önce hepinizin bildiği gibi Rusya uçağının düşürülmesi hadisesi var. Suriye bir bataklık haline gelmiş. Orada büyük bir sıkıntı var. Sıkıntının sebebini ve kaynağını çok iyi biliyoruz. Bu bizden kaynaklanmıyor. Orada Esed zalimi var. Senelerce insanlara kan kusturmuş, sonrada başını kaldıran her insana karşı zalimce katliama başlamış. İçerideki çatışmaları göz önüne almış, kendi imparatorluğunun yıkılmaması için binlerce insanın ölümüne neden olmuştur. Milyonlarca insanın ülkelerinden kaçmasına sebep olmuştur. Bunlar insanlıktan çıkmış cani. Hiç kimse bir milletin bu hale düşmesine razı olamaz fakat Esed gibi bir zalim buna razı. Sonra ortaya çıkıyor ki birilerinin maşası. Bugün savaşanlara bakıyorsunuz Çin var, İran var, Rusya var ve sonra IŞİD diye bir bela bulmuşlar. Bu IŞİD’in hiç Esed’e karşı, İsrail’e karşı savaştığını gören var mı? Masum, mazlum insanlara karşı yapıyor. Suriye bataklığında maalesef bizim muhalefetimiz yine garip bir tutum içerisine girdi. Ruslar oraya gelip savaşmayı hak görüyorlar, Türkiye’nin sınırlarına girmeyi hak görüyorlar. ‘Sınırlarımız namusumuzdur buraya gireni vururuz’ diyen Türkiye Cumhuriyetine karşı muhalefet bizi suçluyor. Putin ağzıyla konuşuyorlar. 4 gün evvel aynı adamlar ‘PKK’lıları niye vuruyorsunuz?, orada niye masumları öldürüyorsunuz? Hadi erkekseniz Rusları vurun’ diyordu. Evet biz büyük bir devletiz. Bunların altından kalkarız. Rusya’ya da, kimseye de eyvallahımız yok. Sınırımızı koruruz. Bu sınır bizim namusumuzdur” diye konuştu.
Özhaseki ayrıca, “Zamanında kendisini milli sporcu diye lanse etmiş, şöhret olmuş, basının desteğiyle havalar içerisinde gezen zamanında CHP’den aday olmuştu sonradan çıktı ki İşçi Partisinin üyesi anında sildiler. Twit atıyor. Putin’e diyor ki ‘ey Putin lütfen kusura bakma bizde böyle idareciler var. Bunların yaptığı hatadan dolayı bize zulmetme’ diyor. Allah seni ıslah etsin. Allah seni bildiği gibi yapsın. Sanki bu milletin bir ferdi değil. İçimizden birisi değil. Televizyondan oturuyorlar ‘ne var canım 17 saniye, 1 dakika girdiyse, girse ne olur çıksa ne olur’ gibi laflar ediyorlar. Peki tam tersi olsaydı. Türk uçakları gitseydi Rusya hava sahasında bu işleri yapsaydı 10 kere uyarılsaydı çıkmasaydı orada karışık bir durum olsaydı, Rus halkının üzerine bomba atma tehlikesi olsaydı, Rusya’da bizim uçağımızı vursaydı ne diyeceklerini tahmin ediyorsunuz değil mi? Bize ‘Rusya’nın sınırlarını neden ihlal ettiniz’ diyeceklerdi. Bugün namus gördüğümüz sınırımızı korurken yaptığımız bu dik duruştan dolayı muhalefetteki büyük bir bölüm bizi suçlamaya devam ediyor ama burada bir doğruyu da söylemek lazım. Devlet Bahçeli’ye de teşekkür etmek lazım. Bahçeli ‘bu konuda AK Parti doğruyu yapıyor kendilerini destekliyoruz’ diyor. Bizde teşekkür ediyoruz. Doğruya doğru, eğriye eğri. Bu teşekkürü de söylemek bir borçtur” şeklinde konuştu.

253 kez okundu
Diðer Politika Haberleri