EGE DENİZİ DEĞİL ÖLÜM DENİZİ
Tarih : 2016.02.01  09:17:42
Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Midilli Adası'na gitmek için denize açılan yabancı uyrukluları taşıyan teknenin 40 kişi bindirilmesi gerekirken toplam 115 kişi bindirilmesi ve aşırı yükten batması sonucu 18’i çocuk 39 kişi yaşamını yitirirken 75 Kişide Sahil Güvenlik Ekiplerince canlı olarak kurtarıldı.

Gece saat  24.00 sıralarında Ayvacık’ın Bademli Köyü Acı Dere Mevkiinden 115  Mülteciyi alarak Yunanistan’ın Midilli Adasına gitmek için yola çıkan Assos Siyah inci adlı tekne karadan 50 metre açılamadan alabora olarak yan yattı. Teknedekiler hemen ALO 158’i arayarak yardım istediler.Yüzme bilenler yüzerek karaya çıkarken bölgede devriye gezen TCSG 17 Bot Komutanlığı Ekipleri olay yerine giderek ilk etapta denizdeki 43 göçmeni ve bir çocuk cesedini alarak Küçükkuyu’ya getirdi. Ardından SAGET 25 ,TCSG 28 ve TCSG 6 Bot Komutanlığı ekipleri arama kurtarma çalışmalarına katıldı. Sahil Güvenlik Ekipleri ve Jandarmanın girişimi sonucu toplam 75 Göçmen sağ olarak kurtarılırken yapılan araştırmada 18’i çocuk 37 göçmenin cesedine ulaşıldı.500 metrelik bir sahil şeridine yayılan cesetler Jandarma ve Sağlık ekiplerince Ayvacık Devlet Hastanesi Morguna taşınırken 37 kişinin yaşamını yitirdiği faciayla ilgili, kaçak geçişi organize ettikleri iddiasıyla 3 kişi daha gözaltına alındı.

Olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında Ayvacık İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Biri Afganistan uyruklu ikisi Türk Ş.Y ve H.G isimli kişileri  Gülpınar köyünde yakalayıp gözaltına aldı.Yasa dışı geçişi organize ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan şüphelilerin jandarmadaki işlemleri sürüyor.Bu arada, faciada hayatını kaybedenlerin cesetleri, otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

215 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri