Edremit’teki Okullarda da süt dağıtımı başladı
Tarih : 2016.02.11  09:04:29
Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan Okul Sütü Programı 2015-2016 Eğitim öğretim yılının 2.Döneminde tekrar uygulanmaya başlandı.

Program kapsamında Edremit’teki 45 okulda eğitim gören 8183 öğrencinin okul sütünden faydalanması amaçlanıyor.

Okul Sütü 5.Yılı Programının başlaması nedeniyle Edremit Kadıköy Mehmet Refii Terzioğlu ilkokulunda tören düzenlendi. Düzenlenen törene Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç,  İlçe Tarım Müdürü Recep Özbudak ve Toplum Sağlığı Müdürü Refik Budak katıldı. Törende, sınıflar ziyaret edilerek öğrencilerle sohbet edildi ve öğrencilere sütleri dağıtıldı. Kaymakam Ali Sırmalı çocuklara sağlıklı yaşam için süt içmelerini tavsiye etti.

Edremit’teki okul müdürlerine Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Ankara’da eğitime tabi tutulan İl Milli Eğitim Müdürlüğü Temel Eğitim Şefi Canan Yıldız  tarafından Okul Sütü Modülü hakkında eğitim verildi.

 

Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada  “2011 yılından itibaren uygulanmaya başlanan programla Bakanlar Kurulu kararı gereğince Resmi ve Özel Anaokulu Anasınıfı İlkokul 1, 2, 3, 4 sınıf öğrencilerine dağıtım yapılacaktır. Okullarımız 2015-2016 eğitim öğretim yılı I. Döneminde süt içen ve içmeyen öğrencilerin sayılarını veli izin belgelerini de alarak Okul sütü modülüne girmişlerdi.

Dünyada 80 den fazla ülkede uygulanan okul sütü programıyla çocuklarımızın sağlıklı yaşam kültürünün birer öğesi olması hedeflenmektedir. Okul sütü öğrencilerimize 08.02.2016 tarihinden itibaren pazartesi çarşamba ve cuma olmak üzere haftada 3 gün olarak verilecektir” dedi. 

298 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri