MALİYE BAKANI AĞBAL: “TÜRKİYE’DE BORÇ BÜYÜDÜ, MİLLİ GELİR DAHA FAZLA BÜYÜDÜ”
Tarih : 2016.03.08  09:18:48
Maliye Bakanı Naci Ağbal, “Türkiye’de borç büyümüştür ama milli gelir daha da fazla büyümüştür. Milli gelir büyüdüğü için borçların sürdürülebilirliği bakımından uluslararası karşılaştırmalarda Türkiye hep olumlu performansı ile tespit edilen bir ülkedir” dedi.

2016 Yılı Bütçe Kanun Tasarısı görüşmelerinde milletvekillerinin sorularına cevap veren Maliye Bakanı Naci Ağbal, “Brüt kamu borç stoku var, net borç stoku var, AB tanımlı borç stoku var. Bu göstergelerin hepsi itibarıyla bakıldığında Türkiye kamu borç sürdürülebilirliği bakımından hem gelişmekte ülkeler arasında hem de diğer ülkelerle genel olarak karşılaştırdığımızda gayet iyi durumda. Bugün Türkiye’nin uluslararası kırılganlıkla ilgili bir değerlendirme yapıldığında en güçlü olduğu yönlerden bir tanesi kamu borcunun seviyesi. Hem AB ülkeleri ortalamalarına göre hem gelişmiş ülke ortalamalarına göre hem de gelişmekte olan ülkelere göre borç yükü bakımından son derece olumlu, sürdürülebilir bir seviyede” şeklinde konuştu.
Borcun arttığı yönündeki iddialara da cevap veren Bakan Ağbal, “Türkiye’de borç büyümüştür ama milli gelir daha da fazla büyümüştür. Milli gelir büyüdüğü için borçların sürdürülebilirliği bakımından uluslararası karşılaştırmalarda Türkiye hep olumlu performansı ile tespit edilen bir ülkedir” diye konuştu.

39805 kez okundu
Diðer Politika Haberleri