ATATÜRK’ÜN AYVALIK’A GELİŞİNİN 82. YILDÖNÜMÜ TÖRENLERLE KUTLANDI
Tarih : 2016.04.14  09:06:25
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Balıkesir’in Ayvalık ilçesine gelişinin 82. yıldönümü coşkuyla kutlandı.

- Ayvalık’ta düzenlenen törenler, Sabah saat 10.00’da Karayolları 29.Şube Şefliği bahçesinde toplanan ilçe protokolü, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla başladı.

Karayolları 29. Şube Şefliği bahçesinden Ayvalık Belediye Bandosu öncülüğünde; Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Garnizon Komutanı Albay Aydın Nazlı, Cumhuriyet Başsavcısı Metin Toker, Gaziler, Şehit Aileleri, Daire Amirleri, Ayvalık Belediye Meclis Üyeleri, öğrenciler ve kalabalık bir vatandaş topluluğu tarafından 82 yıl önce Atatürk’ün ilçeye girip, ilçe merkezine yürüdüğü güzergahtan gerçekleştirdiği yürüyüşle sürdü.

Ayvalık Belediyesi’ni efsanevi olarak nitelendirilen Bando Takımı’nın çaldığı marşlarla gerçekleşen yürüyüşte, protokol halkı selamlarken, güzergah boyunca ellerinde bayraklarla vatandaşların korteji uzun uzun alkışlaması ise coşkuyu arttırdı.

Kalabalık yürüyüş korteji 13 Nisan Caddesi’nden Ayvalık Merkezindeki Cumhuriyet Meydanına ulaşarak, saat 11.00’de protokol sırasına göre Atatürk anıtına çelenklerini sundu.

Törende; Kemalist düşünceye inanan vatandaşlar ellerindeki karanfilleri Atatürk anıtına sundu.

Çelenk sunma töreninin ardından yapılan saygı duruşu akabinde İstiklal Marşının bir ağızdan okunmasının sonrasında günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Belediye Başkanı Rahmi Gençer yaptı.

Törende konuşan Ayvalık Belediye Başkanı Gençer, Atatürk’ün ilçeyi ziyaret etmesinin sevincini bir kez daha Ayvalık halkı olarak coşkuyla kutlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Milleti’nin aydınlanmasına önem verdiğini vurgulayan Başkan Gençer, “Atatürk 82 yıl önce Ayvalık’ımızı şereflendirdiğinde dönemin belediye başkanı Avni Baskın’a ilçede bir matbaa kurmasını ve bu matbaada gazete bastırmasını önermişti. O gazete kurulmuş ve yıllarca Ayvalık’a hizmet vermişti.  Atatürk’ün tek derdi milleti aydınlatmaktı. Çünkü bu millet çok acı çekmişti. Tarih boyunca 16 devlet kuran Türk Milleti en nihayetinde Cumhuriyeti kuralık ve bir daha da sonsuz kadar asla bölünüp parçalanmayalım kararını vermişti. İşte bu yüzden bugün hepimiz buradayız. İşte bu yüzden Atatürk’ün ilçemize geldiği yolda yürüyor ve bu yüzden de Atatürk’ümüzü seviyoruz” dedi.

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer konuşmasında Atatürk’e ve Cumhuriyete bağlı olması nedeniyle Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin hiçbir zaman yıkılmayacağını da belirterek,  Ayvalık halkının Atatürk’ün yolundan asla dönmeyeceğini de sözlerine ekledi.

Rahmi Gençer’in konuşmasının ardından törende;  öğrenciler günün anlam ve önemine ilişkin şiirler okudu.

Törende Abdülvahit Sağlam İlkokulu öğrencilerin Atatürk’ün posterini oluşturmaları törene katılanlarca alkışlarla karşılık buldu.

Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk’ün Ayvalık’a gelişinin 82. Yıldönümü anma programı minik öğrencilerin halk oyunları gösterileriyle sona erdi.

 

 

 

351 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri