AYVALIKLI ÇOCUKLAR KİTAP ŞENLİĞİNE KOŞTU
Tarih : 2016.04.29  09:00:33
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Destek Tasarım Akademisi ilçe tarihinde bir ilke imza atarak Çocuk Kitapları Şenliği düzenledi.

 Destek Tasarım Akademisi'nin düzenlediği ve 7 gün sürecek şenlikte;  7 gün boyunca pek çok atölye, söyleşi ve etkinlikle çocuklara kültürel bilgiler aktarılmasının hedeflendiği öğrenildi.

Ayvalık Sanata ve Sanatçıya Destek Derneği bünyesindeki Destek Tasarım Akademisi’nde başlayan Çocuk Kitapları Şenliği’nde, binlerce çocuk kitabı ilkokul çağındaki çocuklarla buluşturuldu.

Çocukların yoğun ilgi gösterdiği şenlikte, kurulan stantlarda satışa sunulan kitapların piyasadaki etiket fiyatlarının yüzde 10 ile yüzde 25 oranında düşük fiyata satışa sunulduğu gözlendi.

Ayvalık Sanata ve Sanatçıya Destek Derneği Başkanı Ali Akdamar amaçlarının gelişim çağındaki ilkokul sıralarında eğitim gören çocuklara kitap sevgisini verebilmek olduğunu belirtti.

Akademi binasında kurulan binlerce çocuk kitabı arasında tercih yapmakta zorlanan öğrencilere öğretmenleri tercih yapmalarına yardımcı oldu.

Şenliği öğrencileriyle birlikte gezen Ayvalık Kıvanç Sarlıcalı İlkokulu Öğretmenlerinden Mesude Akgün öğrencilerinin kitabın anlamını çok iyi bildiğini vurgulayarak; öğrenci velilerinden her gün 15-20 dakikalarını çocuklarına ayırıp, kitap okuma saatleri yapmalarını önerdi.

131 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri