AYVALIK CHP’DEN TBMM BAŞKANI KAHRAMAN’A SERT TEPKİ
Tarih : 2016.04.29  09:01:13
– Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın laiklik ile ilgili yaptığı açıklamaya sert tepki gösterdi.

CHP Ayvalık İlçe Başkanı Ahmet Toker tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı’nın laiklik karşıtı açıklamalarını üzüntü ve dehşetle izledik. Cumhuriyetimizin kurucu ideolojisine, demokrasinin olmaz ise olmazı laikliğe düşmanlık eden bir Meclis Başkanı yok hükmündedir, istifa etmeli veya ettirilmelidir” denildi.

Laiklikliğin en genel tanımıyla din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması, devletin dinler karşısında tarafsız olması, siyasi düzenin dinden değil, akıl ve bilime dayanan beşeri iradeden kaynaklanması anlamına geldiğinin belirtildiği açıklamada, “ Türkiye’de laiklik, cumhuriyetin değişmez bir niteliği ve özel öneme sahip olan ilkesidir. Devlet, kişilerin inançlarına göre, dinlerine göre ayırarak hizmet vermez. Hangi inançtan olursa olsun, devlet herkese eşit davranmak zorundadır. Laiklik toplumsal barışımızın en temel güvencesidir. Bugünkü İslam Dünyası’nın durumu ortada. Üretilen, insanlık adına hiç bir şey yok. Üretilen sadece kan, kin, gözyaşı, kelle koparma ve katliam. Çünkü İslam; siyaset batağının içindedir. Ortadoğu'da kan gövdeyi götürüyor. Hala mı ders almadınız? Siyaset kurumu kimsenin inancına müdahale edemez” ifadeleri yer aldı.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman’a seslenen CHP Ayvalık İlçe Başkanı Toker, “Sayın Meclis Başkanı, ya bu devlete, Cumhuriyet'e, hukukun üstünlüğüne, kadın erkek eşitliğine, yargının bağımsızlığına, medyanın özgürlüğüne, laik, sosyal, hukuk devletine inan, ya da o koltuğu terk et” dedi.

Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde yapılan Aydınlanma Devrimlerinin bir amacının da İslam’ı siyasetin aracı olmaktan çıkarmak, insanlar arasındaki rekabetin aracı olmaktan kurtarmak, yüce ve kutsal yerine taşımak olduğunun altı çizildiği açıklamada, “Laiklik, bunun adıdır. İslam Dünyası’nda barış ve hoşgörüyü egemen kılabilmek, bilimde, teknolojide ve üretimde var olabilmek, çağdaş dünya ile bütünleşebilmek, uygarlaşabilmek, etik ve ahlaki değerleri yaygınlaştırabilmek için, laiklik şarttır. Bugün geldiğimiz noktada; Halen İslam Dünyası içinde Türkiye her konuda daha ileride ise; bunu Atatürk önderliğinde yapılan aydınlanma Devrimlerine ve onun omurgası sayılan Laiklik İlkesinin kazanımlarına borçludur. Laik Cumhuriyetimizin ve demokrasimizin temel taşı olan laiklik ilkesine saldırıyı kınıyoruz.” denildi.

144 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri