“ACIMANIZI DEĞİL, İLGİNİZİ BEKLİYORUZ”
Tarih : 2016.05.24  09:34:41
Hayırsever Fernur Sözen tarafından yaptırılarak yaklaşık 1,5 yıl önce Edremit Cennetayağı Mahallesi’nde eğitim camiasına kazandırılan Hamiyyet- Ferudun Sözen Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi, Zihinsel engelli ve otizmli çocukların kendi kendine yetebilen ve toplumla uyum sağlayabilen bireyler haline getirilebilmesi için eğitim faaliyetlerine devam ediyor. Okul Müdürü Altan Demirel vatandaşlara seslenerek “Acımanızı değil, ilginizi bekliyoruz” dedi.

Toplam 56 öğrencisi ve 30 civarında öğretmen ile ilkokul ve ortaokul düzeyindeki ağır ve orta düzeydeki zihinsel engelli ve otizmli çocuklara  okuma yazma ve toplumsal uyum becerileri eğitimleri verilirken, Okul Müdürü Altan Demirel ve diğer öğretmenlerin öğrencilere olan sıcak ve sevgi dolu yaklaşımları gözlerden kaçmıyor.  Daha kaliteli eğitim verebilmek için çalıştıklarını ancak birçok eksikleri olduğunu söyleyen Okul Müdürü Altan Demirel  Bunlardan biri  bahçede engelliler parkının bulunmaması, bir diğeri ise veliler için bekleme Odasının olmaması” dedi.

Önceki gün Gazetemiz S. Yazı İşleri Müdürü K.Ceren Yıldırım ile Muhabir Mehmet Alamur’u, sevgi dolu bir eğitim yuvası olan Okulda ağırlayan Okul Müdürü Altan Demirel  “Amacımız bağımsız ve kendi kendine yetebilen ve toplumla uyum sağlayabilen bireyler yetiştirmektir. Bunu yaparken, her bir öğrencimize sevgiyle yaklaşıp, onların dünyasına inmeye çalışıyoruz.  Taşımalı eğitim sistemiyle öğrencilerimiz özel servis araçlarıyla hostesler eşliğinde evlerinden alınıp, yine aynı şekilde evlerine teslim ediliyor.  Daha kaliteli eğitim verebilmek için çalışıyoruz ancak birçok eksiğimiz var. Bunlardan biri de bahçede engelliler parkının bulunmaması.  Bunun yanı sıra veliler için bekleme Odasının bulunmaması da büyük bir ihtiyaç.   Bu konuda hayırseverlerin desteğini bekliyoruz. Duyarlı vatandaşlarımızdan bu çocuklarımıza acımalarını değil, ilgi göstermelerini bekliyoruz.  Çünkü birçok ihtiyacımız var. Bu da hayırsever vatandaşlarımızın desteği ile giderilebilir ” dedi.  Müdür Yardımcısı Feyzi Kaya’nın da bulunduğu ziyarette, eğitim sınıfları gezilerek, öğrencilerin derslerdeki durumları hakkında bilgiler alındı. 

364 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri