AHİLİK HAFTASI KUTLANDI
Tarih : 2016.05.24  09:35:28
Balıkesir Esnaf Odaları ve Sanatkarları Birliği 85 oda başkanı ile birlikte Ahilik Haftası kutlamalarına Atatürk Anıtına çelenk koyup saygı duruşunda bulunarak başlandı. BESOB adına çelengi Başkan Fehmi Erdem koydu.

Atatürk Anıtının ardından BESOB yönetimi ve meslek odası başkanları Balıkesir Valisi Mustafa Yaman’ı ziyaret ettiler.

BESOB Başkanı Fehmi Erdem Vali Yaman’a kendilerini kabul ettiği için teşekkür etti. Balıkesir Valisi  Mustafa Yaman da burada yaptığı konuşmada “Bugün anıtta çelenk koydunuz, kurumları ziyaret ediyorsunuz. Hepinizin Ahilik Bayramını kutluyorum. Ahilik kültürü Selçuklular’dan beri uygulanan esnaf geleneklerinin yazılı yazısız kurallarının bütünü. Esnaflık zor iş. Anadolu’da insanların düşündükleri, o günlerin gidişatını en iyi bilen esnaftır. Sabah bir esnaf ile çay içerseniz gelecek günlerin nasıl geçeceğini bir uzman edası ile size anlatacaktır.

Eskiden biliyorsunuz arasta sistemi vardı. Kuyumcular arastası, ayakkabıcılar arastası gibi. Arasta kültüründe de her şey daha rahattı. Hem müşteri aradığını bulabiliyordu hem meslek dayanışması oluyordu. Ülkemizin değişmesi, gelişmesi, dünyanın konjektürel gelişmesi daha büyük alışveriş merkezlerinin yapılmasına, esnafın arastalardan çıkmasına neden oldu. Bu yüzden arasta kültürü zayıfladı. Balkanlara giderseniz arasta çarşıları orada devam ediyor.

Başkanınız Sayın Erdem uzun yıllardır çok güzel hizmetler veriyor. Sizler de onunla dayanışma içindesiniz. Balıkesir Türkiye’nin önemli şehirlerinden bir tanesi. Tarımda, hayvancılıkta, madende, enerjide önemli bir il. Türkiye’nin önemli sektörlerinin lokomotifi olan bir il. Sizin de bunda katkılarınız büyük. Hep beraber bu ili daha da ileriye götüreceğiz. Bugün bizi ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

 

305 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri