BALIKESİRLİLER UĞUR IŞILAK İLE COŞTU
Tarih : 2016.06.21  09:11:58
Ünlü sanatçı Uğur Işılak, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı ramazan Etkinlikleri kapsamında geldiği şehirde bir konser verdi. Atatürk Parkı içindeki sahnede hayranlarının karşısına çıkan Uğur Işılak, birbirinden güzel eserleri kendine has yorumuyla seslendirdi.

BAŞKAN KUTLADI

Atatürk Parkı içinde konserler için hazırlanan özel alanda sahne alan Uğur Işılak, Aşık Veysel’in eserlerini de çalıp söyledi. Konseri, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Karesi Belediye Başkan Yardımcısı Yasin Sagay, Büyükşehir Belediyesi Muhtar Hizmetleri Daire Başkanı Metin Ermiş,  ve Sosyal İşler Daire Başkanı İrfan Sarıgül ile birlikte çok sayıda vatandaş ilgi ve heyecanla izledi. Konser sırasında sahneye çıkan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, memleket kokan özgün şarkılarıyla gönül teline dokunan ünlü sanatçıyı kutladı, çiçek vererek teşekkür etti.

IŞILAK’TAN AVRUPA’YA SÖZDE SOYKIRIM MESAJI
“BÜTÜN MESELE TÜRKİYE’NİN ÖNÜ ALINAMAYAN YÜKSELİŞİ”

AK Parti’de bir dönem milletvekilliği de yapan Ünlü sanatçı Uğur Işılak sözde son olarak Almanya parlamentosunda kabul edilen Ermeni Tasarısına sert tepki gösterdi. Almanya’nın insanlık katliamını aktaran Uğur Işılak, Almanya’daki oylamadan bir gün önce Berlin’de olduğunu, Türk vatandaşlarla birlikte ortak tepki gösterdiklerini aktardı. Fransızların sömürgesi olan Cezayir’i, Polonya’daki eski Alman toprakları olan bölgedeki kamplardan sadece birinde Hitler’in 1 milyon 100 bin insanı ekmek fırınlarında, gaz odalarında yakarak katlettiğini, 1940’lı yıllarda safi Alman ırkına mensup olmayan kim varsa hepsinin yakıldığını anlattı. Orta Afrika ve Kuzey Afrika’daki katliamlar ve soykırımları hatırlatan Işılak, “Yavuz hırsız ev sahibini bastırır gibi, bütün bunlardan sonra insanlığa, medeniyete ev sahipliği yapmış, 72 millete ev sahipliği yapmış olan bir milleti sen soykırımla suçlayacaksın, bunu millet yemez, bunu sağduyulu insanlar yemez” dedi.

EZİLENLERİN GÜR SESİ, SUSKUN DÜNYANIN HÜR SESİ; RECEP TAYYİP ERDOĞAN..
Ünlü sanatçı Uğur Işılak, Almanya’da sözde soykırım tasarısının kabulüyle ilgili olarak yaptıkları eylemde seslerini duyurduklarını ifade etti.  Işılak, “Tüm bunları uygun bir dille anlatmaya çalıştık, oradaki tepkilerimizin arkasını neyle bağladık biliyor musunuz; Ezilenlerin gür sesidir o dedik. Bu Ermeni soykırımı meselesindeki asıl mesele Türkiye’nin yükselişi, önü alınamaz yükselişi aynı zamanda Türkiye’nin Orta Afrika’ya karışması, Kuzey Afrika’ya karışması. Ortadoğu coğrafyasına karışması, dur bakayım Amerika, dur bakayım Fransa, dur bakayım Almanya, yıllardan beri sömürdünüz. Bunu Türkiye olarak ve Türkiye’nin Cumhurbaşkanı olarak bu yaptıklarınızı bütün dünyaya duyurmak benim boynumun borcu olsun diyen bir lider var ya işte bütün rahatsızlıkları bundan. Hani dünya 5’ten büyüktür diyen bir lider var ya, soykırımı tasarıları falan buradan geliyor. Dolayısıyla yaralarını biliyoruz, sıkıntılarını biliyoruz, garezinin nereden kaynaklandığını biliyoruz. Bunların yarası kim; Bir Adam. Türkiye’nin yeniden dirilişini, Türkiye’nin yeniden önünü açan adam, Türkiye’de umutları kırılmış bir milletten artık Avrupa’dan Türkiye’ye gelen bir millet noktasına getirdi bizleri. Böyle bir liderden bahsediyoruz, yaraları o adam işte. Ezilenlerin gür sesidir o, Suskun dünyanın hür sesidir o. Göründüğü gibi olan, gücünü milletten alan.. Kim dedim; Orada hep bir ağızdan Recep Tayyip Erdoğan ismi çıktı. Dünya ne yaparsa yapsın biz hızlı bir şekilde 2023 hedefine ilerliyoruz. Biz bölünmez bütünlüğümüze göz dikmen hangi ırktan olursa olsun gözünün yaşına bakmayız, böyle bir milletiz. 30 yıldan fazla zamandır işlenen bu terör, bu katliama karşı yaptıklarımız da bölünmez bütünlüğümüze göz diktikleri içindir. Ermeni soykırımı tasarısını Alman parlamentosunda oylayanlardan 11 tanesi Türk. Her şeyden önce adamlık, insanlık, adil olmak esas. Bu milleti ayırmaya çalışanlar, toprağı bölmeye çalışanlar, kendi kendilerine özerklik ilan etmeye çalışanlar, her kafadan bir ses çıkarmaya çalışanlar iyi duysun; Bu vatan, bu devlet, bu bayrak bizim.”

Uğur Işılak’ın şiirler ve şarkılarla hayranlarını coşturduğu konser gece geç saatlere kadar sürdü. Ünlü sanatçı kendisinden istenilen Dombra şarkısını ise Ramazan Bayramından sonra tekrar geleceğini söylediği Balıkesir’de o zamanki konserinde söyleyeceğinin sözünü verdi.

 

 

489 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri