BAŞKAN UĞUR, BÜYÜKŞEHİR YATIRIMLARINI İNCELEDİ
Tarih : 2016.06.24  09:04:21
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin Balıkesir’i marka şehir yapma yolunda önemli adımlarından olan, kente değer katacak, modern şehirleşmenin önünü açacak ve ilçelerdeki yaşamı kolaylaştıracak hizmetleri ile projeleri hızla devam ediyor.

Balıkesir’deki 20 ilçeye de dokunan hizmetleriyle öne çıkan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, yatırımların bir kısmında incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı. Başkan Uğur, yatırımların tamamlanması ile Balıkesir’in marka şehir hedefine bir adım daha yaklaşacağını söyledi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından gerek merkez ilçelerde, gerekse ilçelerde temelleri atılan yatırımların inşaatları hızla devam ediyor. Marka şehir olma hedefi olan Balıkesir’i hedefine bir adım daha yaklaştıracak olan yatırımların bir kısmında incelemelerde bulunan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı, çalışan işçilere kolaylıklar diledi.

 Balıkesir’in ikinci kavşak projelerinden olan Hastane Kavşağı inşaatında incelemelerde bulunan Başkan Uğur, çalışmalar hakkında yetkililerden brifing aldı. Kavşağın hizmete girmesi ile şehiriçi trafikte önemli rahatlamalar meydana gelecek. İnceleme çalışmalarına Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı’nın da katıldığı Fırıntaş A.Ş. tarafından Organize Sanayi Bölgesi’ndeki üretim tesislerinde devam eden Uğur, ekşi maya ile yapılan ekmek üretimini takip etti. Uğur’a inceleme gezisinde Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur ve Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler’de eşlik etti.

45 MİLYON LİRALIK HAL İNŞAATI HIZLA İLERLİYOR

Altıeylül İlçesi’ndeki Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi’ne yakın Akçakaya (Kesirven) Kırsal Mahallesi civarındaki yeni Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Yaş Sebze ve Meyve Toptancı Hali inşaatında da incelemelerde bulunan Başkan Uğur, müteahhit firma yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgiler aldı. 45 milyon 843 bin TL’ye mal olacak olan “Kampus Hal”i 110 bin metrekare yüz ölçümüne sahip olacak.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Yaş Sebze ve Meyve Hali’nin içerisinde; 1 adet idari bina, 60 adet ticari birim (hal dükkanı), 4 adet sosyal tesis, 60 adet kasa deposu, 2 adet kasa yıkama ünitesi, 1 adet danışma bürosu, 1 adet kantar binası, 1 adet oto yıkama ünitesi, 3 adet patates yıkama ünitesi, 1 adet su deposu, 2 adet paket arıtma ünitesi, 1 adet soğuk hava deposu (1600 metrekarede 11.200 metreküplük), cami ve şadırvan için rezerv alan bulunuyor. Başkan Uğur, dışarıdan Balıkesir’e meyve, sebze taşımak için gelecek tüm araçların toplu halde otopark sorununun da kalmayacağını, bu amaçla, TIR parkı, kamyon parkı ve Otomobil için ayrı ayrı olmak üzere 212 araçlık otoparklar yapılacak.

Balıkesirlilerin sağlıklı sebze ve meyvelere ulaşmasını sağlayacak olan hal binasının 15 Ekim tarihinde tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor.

FEN İŞLERİ HİZMET BİNASI VE SOSYAL KONUTLARDA İNCELEME

Başkan Uğur, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi’nin inşaatı devam eden yeni hizmet binasında da incelemelerde bulundu. Balıkesir’e daha iyi alt ve üstyapı hizmeti sunabilmek için hem araç parkı, hem de hizmet binası olarak kullanılacak olan bina inşaatı hakkında Fen İşleri Dairesi Başkanı Ayhan Arık’tan bilgiler aldı.

Uğur ayrıca 1.Gündoğan Mahallesi Rüzgar Caddesi üzerinde yapımı büyük ölçüde tamamlanan sosyal konutların inşaatında incelemelerde bulundu. Çalışmalar hakkında bilgi alıp, işçilere kolaylıklar diledi.

SINDIRGI KENT MEYDANI VE KAPALI OTOPARK PROJESİ YÜKSELİYOR

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, kente değer katacak, modern şehirleşmenin önünü açacak ve ilçelerdeki yaşamı kolaylaştıracak hizmetleri ve projeleri sürdürüyor. Balıkesir’deki 20 ilçeye de dokunan hizmetleriyle öne çıkan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin yapımını gerçekleştireceği, Sındırgı ilçe merkezinin çehresini değiştirecek Sındırgı Kent Meydanı Düzenlenmesi ve Kapalı Otopark Yapımı projelerini inceleyen Başkan Uğur, çalışmaları yerinde inceledi. Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ile ilçede tur atan Başkan Uğur, hem vatandaşlar ile sohbet etti, hem de çalışmaları inceledi. Uğur’a Başkan Yavaş tarafından çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından Sındırgı’ya yapılacak olan 6 bin 976 metrekare alana sahip Kent Meydanı ile beraberindeki 1450 metrekarelik Kapalı Otopark ise 82 araç kapasitesine sahip olacak. Proje kapsamında asma germe sistem gölgelikler, bisiklet parkı, oturma alanları, 450 metrekare yeşil alan, 28 araç adet ağaç ve 976 adet çalı türü kullanacak.

 

535 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri