EURO 2016
Tarih : 2016.06.28  09:35:02
EURO 2016 2. tur maçında İzlanda, İngiltere'yi 2-1 mağlup ederek, çeyrek finale yükseldi. İzlanda çeyrek finalde Fransa ile karşılaşacak.

Stade de Nice'de oynan maçı Slovenya Futbol Federasyonu'ndan Damir Skomina yönetti. Karşılaşma hızlı başladı. İngiltere 4. dakikada kazandığı penaltı ile öne geçti.
Hızlı gelişen İngiltere atağında ceza sahasına giren Raheem Sterling, kaleci Hannes Halldorsson'un müdahalesinde yerde kalınca hakem penaltı noktasını gösterdi. Penaltıyı kullanan Wayne Rooney topu ağlara gönderdi. Fakat İngiltere'nin gol sevinci uzun sürmedi. Golün ardından İzlanda skoru eşitlemeyi başardı. 6. dakikada Kari Arnason'un kafa ile indirdiği topu ceza sahası içinde Ragnar Sigurdsson düzgün bir vuruşla ağlar gönderdi. Skoru çabuk eşitleyen İzlanda'nın öne geçmesi de uzun sürmedi. 18. dakikada Kolbeinn Sigthorsson'un golü ile İzlanda yenik başladığı ilk yarıyı 2-1 önde kapattı.
İkinci yarıda da İzlanda maçı daha çok istediğini gösterdi. Baskılı atakları ile İngiltere kalesini zorlayan İzlanda farkı açacak gol için arka arkaya ataklarla geldi. Ara ara dengeli geçen devrede son dakikalar çekişmeli geçti. Tansiyonun yükseldiği son dakikalarda oyunun hareketliliği de arttı. Fakat başka gol olmadı ve mücadeleden 2-1 galip ayrılan İzlanda çeyrek finale yükseldi. İzlanda çeyrek finalde Fransa ile karşılaşacak. 

2763 kez okundu
Diðer Spor Haberleri