EDREMİT 7'DEN 70'E DEMOKRASİ NÖBETİNDE
Tarih : 2016.07.22  10:03:03
Edremit'de darbe girişimine karşı 15 Temmuz gecesinden buyana sokaklara dökülen Edremit halkı Edremit Cumhuriyet meydanındaki demokrasi nöbetini sürdürüyor.

 7'den 70'e toplumun her kesiminden insanın katıldığı demokrasi nöbeti bayram havasında devam ediyor.  Vatandaşlar ile birlikte demokrasi nöbetine her gün katılan Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı Edremit halkına teşekkür etti.

Edremit Cumhuriyet meydanındaki demokrasi nöbetinde her gün  şehitlerimizin ruhuna  Edremit ilçe müftüsü Kemal Karadeniz tarafından Kuran-ı Kerim okunup  dua ediliyor. Yapılan duaya meydanı dolduran kalabalık hep birlikte amin diyerek eşlik ediyorlar.

Cumhuriyet Meydanında toplanan kalabalığa seslenen Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, "Edremit Halkı, vatanına, milletine bağlı, bayrağına düşkün, özgürlüğüne düşkün bir ilçedir. Bu gün de burada bu birlik ve beraberliğimizi en güzel şekilde ortaya koymaktan dolayı büyük mutluluk duymaktayız. Her gün burada siyasi partilerimizin temsilcileri, oda başkanlarımız, muhtarlarımız Edremit halkımız bulunmakta. Tüm Edremit halkına gösterdikleri dik duruştan dolayı teşekkür ediyorum” dedi. 

Darbe girişimi yapıldığı yapıldığı ilk akşamdan bu yana meydanlarda olan Ak Parti Edremit İlçe teşkilatı adına konuşma yapan ilçe Başkanı Metin Örkçü “ Yıllardan beri şanlı Türk milletimiz dün olduğu gibi bu günde art niyetlilere karşı verilmesi gereken en sert cevabı vermiş tehlike püskürtülmüş ve paletlere karşı canını ortaya koymuştur. Şanlı tarihimiz şahittir ki yer yüzünde Türkiye Cumhuriyetine hıyanet eden kim varsa hüsrana uğramış milli iradenin üzerine tank sürenler kahr ile berbat olmuşlardır. Hükümetimiz ve devletimiz iş başındadır. Acılar kısa sürede dinecek ve yaralar sarılacaktır. Devletimiz büyüktür Türkiye’miz eşsiz bir hamle ile tekrar benzersiz bir şekilde istikrarı yakalayacaktır. 

Olayları ve gelişmeleri temkinle ve dikkatle takip etmekteyiz, hiçbir kötülük yapanın yanına kar kalmamıştır.  Bu anlamda sizleri sükûnet içerisinde hareket etmeye davet ediyorum. Şehit olan güvenlik görevlilerimize  Allah’tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Her akşam demokrasi nöbeti için  tüm vatandaşlarımızı meydana  bekliyorum” dedi 

862 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri