AYVALIK’TA MEHTERANLI VATAN NÖBETİ
Tarih : 2016.07.22  10:06:29
İstanbul ve Ankara’da gerçekleşen askeri darbe girişiminin ardından, Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde başlayan ‘Vatan Nöbetleri’ tüm hızıyla sürüyor. Ayvalık’ta binlerce vatandaşın her gece ilçe merkezindeki Cumhuriyet Meydanı’na ellerinde Türk Bayraklarıyla akın ederek gerçekleştirdiği vatan nöbeti bu akşam Mehteran takımının katılımıyla daha da görkemli bir hale büründü.

Dev bir Türk Bayrağının açıldığı meydandaki vatan nöbetine katılan vatandaşlar; darbe karşıtı sloganlar atarken, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan için ise sevgi gösterilerinde bulundu.

AK Parti Ayvalık İlçe Başkanı Hakan Kayaalp’in yanı sıra Ak Parti Ayvalık İlçe Teşkilatı yöneticilerinin yanı sıra her kesimden siyasi düşünceyi taşıyan vatandaşların katıldığı gecede; Manisa-Turgutlu’dan gelen mehteran takımı verdiği konserle coşkuyu zirveye taşıdı.

 

HAKAN KAYAALP, “DEMOKRASİ NÖBETİ TUTUYORUZ”

Ayvalık Müftüsü Mehmet Emin Karataş’ın darbe sırasında hayatını kaybeden şehitler için okuduğu duanın ardından muhabirimize açıklamalarda bulunan AK Parti Ayvalık İlçe Başkanı Hakan Kayaalp, Türk halkının ‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’ sözünü yerine getirmiş olduğuna işaret ederek, “Gücün; tankla topla, tüfekle olmayacağını, imanla ve ferdi inanışlarla olacağını, milli iradesiyle bir kez daha kanıtlamıştır.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın ‘Sokaklara çıkın’ çağrısının ilk dakikalarından itibaren cadde ve sokaklarda vatan nöbeti tuttuklarını ifade eden Hakan Kayaalp, “Biz burada her kesimden, farklı siyasi düşünceyi taşıyan binlerce insanla demokrasi nöbeti tutuyoruz. Bu nöbetler bizim için artık milli bir görev oldu. Biz burada ülkemiz üzerinde kirli emeller güden dış kaynaklı mihraklara karşı tek vücut olduk. Bu paralel yapının da kökü dışarıda. Bu yapının destekçileri de zaten tek tek ortaya çıkacaktır. Çıkmaya da başladı. Milletimiz; bir kez daha kanıyla, canıyla, iradesiyle yapılmak istenen darbenin önüne geçti. Bu durum; topyekün Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan herkesin milli bir davasıdır. Bu yüzden de burada halkımızla birlikte nöbet tutuyoruz. Bende bu nöbetin bir parçası olmaktan onur duyuyorum” diye konuştu.

465 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri