Yaz polikliniği ve KETEM açıldı
Tarih : 2016.08.20  08:29:33
Ücretsiz kanser taramasının yapılmasına imkan sağlayan Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) ve Yaz Polikliniği Edremit ilçesi Altınoluk Şahin Deresi Mahallesi'nde hizmete girdi.

Altınoluk Şahin Deresi Muhtarı Tarık Altıntaş ve hayırsever vatandaşların katkılarıyla kurulan KETEM ve Yaz Polikliniği düzenlenen mini bir tören ile hizmete girdi. Altınoluk KETEM özellikle kadınlara yönelik kanser taramaları yapılabiliyor. Ayrıca kanserler, korunma yolları ve tedavi konularında danışmanlık hizmetlerinin verildiği merkezin açılışına Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı ve çok sayıda davetli katıldı.
2016 yılında Edremit’te 645 kadın rahim ağzı kontrolünden geçirildi. Bu kontrollerin 21’i pozitif çıktı. Bin 120 bağırsak kanseri testi yapıldı ve 50 hastada sonuçlar pozitif çıktı. Değerleri pozitif çıkan hastalar üst sağlık kurumlarına yönlendirildi. İlçe genelinde yapılan 63 rahim ağzı kontrolü ve 137 kolon kanseri testi Altınoluk Merkezinde yapıldı. KETEM tarafından yapılan testlerde 8 hastanın kanser teşhisi erken dönemde yapılarak tedaviye başlandı.
Ayrıca aynı bina içinde hizmet veren yaz polikliniğinde ise şimdiye kadar 4 bin 758 hastaya temmuz ayı başından itibaren hizmet verildi.
Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı özellikle kanser hastalığında erken teşhisin önemine değinerek vatandaşları ücretsiz kanser tarama testlerini yaptırmaya davet etti ve bu hizmette emeği geçenlere teşekkür etti.

530 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri