BÜYÜKŞEHİR'DEN MAKEDONYA'YA YARDIM ELİ...
Tarih : 2016.08.26  09:05:42
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından, yaşanan sel felaketi nedeniyle zor günler geçiren Makedonya'nın başkenti Üsküp'e yardım TIR'ı gönderildi. Çift dorseli TIR'da 100 adet ev eşyası olarak kullanılacak çekyat yer alıyor. Geçmiş olsun dileklerini ileten Büyükşehir Belediye Başkanı ahmet Edip Uğur, “Gönül coğrafyamız Myanmar'a kadar uzanıyor, Endonezyoya kadar, Bosna, Hersek, Kafkasya, Viyana kapılarına kadar giden Afrika'nın derinliklerine kadar giden bir gönül coğrafyamız var. Millet olarak her zaman felakete uğrayanların yardımını koştuk. Bugün de biz Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak Üsküplü kardeşlerimize yalnız değilsiniz diyoruz” dedi.

BAŞKAN UĞUR: “TÜRKİYE 780 BİN KİLOMETREKARE, GÖNÜL COĞRAFYAMIZ MİLYONLARCA KİLOMETEKARE”

 

Balıkesir Büyükşehir Beledilyesi, 7 Ağustos tarihinde Üsküp'te sel felaketi ve toprak kayması sonucu meydana gelen felaketilerde mağdur kalan bölge halkına yardım eli uzattı. Marmara Belediyeler Birliği tarafından alınan karar ile başlatılan yardım hamlesinde Balıkesir de yer aldı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, şunları söyledi; “Üsküp'teki sel ve toprak kayması felaketinde ölenler, yaralananlar, evleri yıkılıp perişan olanlar oldu. Marmara Belediyeler Birliği bu konuda üyeleri olan belediyeleri yardıma davet etti. Diğer birçok üye belediyeler de gıda madeleri gönderirken biz de bu sel felaketinde, toprak kaymasında evleri yıkılan ihtiyacı olanlar için bir TIR'ın aldığı 100 adet çekyat hazırladık ve Üsküp şehrimize gönderiyoruz. Türkiye 780 bin kilometrekare, fakat gönül coğrafyamız milyonlarca kilometrekare. Bizim gönül coğrafyamız Myanmar'a kadar uzanıyor, Endonezya'ya kadar, Bosna'ya, Hersek'e, Kafkasya'ya, Viyana kapılarına kadar giden, Afrika'nın derinliklerine kadar giden bir gönül coğrafyamız var. Millet olarak her zaman felakete uğrayanların yardımına koştuk. Bugün de biz Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak Üsküplü kardeşlerimize 'yalnız değilsiniz' diyoruz. Bu TIR ile 100 çekyat ulaşacak, inşallah bir nebze de olsa onların yaralarını sarmış olacağız.”
CERABLUS HAREKATI..
BAŞKAN UĞUR: “TÜRKİYE 15 TEMMUZ'DAN SONRA YENİ BİR DÖNEME GİRDİ”

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, gündemin en önemli maddesi olduğunu belirttiği Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye topraklarına düzenlediği harekatla ilgili de kısa bir dğeerlendirmede bulundu. Uğur, “Celabrus'taki şu anda Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yapmış olduğu Suriye topraklarında bir operasyon var. Oradaki bütün Türk Silahlı Kuvvetleri'ne, askerlerimlize kolaylıklar diliyoruz. Cenab-ı Allah yardımcıları olsun. Hem Hava Kuvvetlerimizin yaptığı bombardıman hem karadan yapılan taarruzla önemli mesafelerin alındığını görüyoruz. İnşallah bu DAEŞ belası buradan defedilecek. ABD Başkan Yardımcı Joe Biden Ankara'da Başbakanımızla görüştü PYD ve YPG ile ilgili bazı teminatlar verdi. Türkiye artık 15 Temmuz darbesinden sonra yeni bir döneme girdi. Bu dönemde Başbakanımızın da ifade etmiş olduğu gibi düşmanlarımızı azaltıp dostlarımızı çoğaltacağız. Dış politik gelişmeler de bunu gösteriyor. İnşallah ülkemizin bölgede söz sahibi olduğunu, bölgenin en önemli ülkesi olduğunu ispatlamış olacağız. Üsküp'e hayırlı yolculuklar diliyoruz, yardım TIR'ımız inşallah kazasız belasız Üsküp'e ulaşır” diye konuştu. 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Fen Depo Amirliğindeki uğurlamada Başkan Uğur'un konuşmasının ardından dua edildi. Başkan Uğur TIR'ı kullanacak şoföre hayırlı yolculuk dileyip yardım malzemelerini Balıkesir'den Üsküp'e gönderdi. Uğurlama törenine Başkan Uğur ile birlikte AK Parti İl Başkanı Dinçer Orkan, Karesi Belediye Başkan Yardımcısı Yasin Sagay, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Nazım Ergelen, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri, BASKİ Genel Müdürü Mustafa Bayram, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, Paşaalanı Mahalle Muhtarı Salih Zengin ile Büyükşehir Belediye personeli katıldı. 

431 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri