27. Burhaniye-Ören Turizm Kültür ve Sanat Festivali başladı
Tarih : 2016.08.27  09:43:59
Bu yıl 27’ncisi düzenlenen Burhaniye-Ören Turizm Kültür ve Sanat Festivali, kortej yürüyüşü ve görsel şölen eşliğinde başlatıldı. Açılış töreninde sahne alan Hayatın Ritmini Yakalı isimli ritim grubu büyük ilgi gördü.

Burhaniye Belediyesi tarafından organize edilen ve 25, 26 ve 27 Ağustos günlerini kapsayan “27. Burhaniye-Ören Turizm Kültür ve Sanat Festivali”, bando eşliğinde kortej yürüyüşüyle başlatıldı. Oluşturulan kortej, Balıkesir Büyükşehir Belediye Bandosu’nun çaldığı marşlar eşliğinde Burhaniye Belediyesi önünden başlayarak, Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü. Daha sonra, Belediye Başkanı Necdet Uysal, Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. Ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Belediye Başkanı Uysal, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Uysal, yaşanan darbe girişimi nedeniyle ertelenmek zorunda kalanın festivali gerçekleştirmenin heyecanı içinde olduklarını ifade ederek, “Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Burhaniyemizin, günümüzde de sanata, kültüre, spora ve tüm güzelliklere ev sahipliği yapması kadar doğal bir şey olamaz. 27 sene önce başlatılan bu festivalimiz bugüne kadar başarı ile taşınmış ve her geçen sene bir önceki seneden daha başarılı bir şekilde devam etmiştir. Geleneksel halde her yaz kutladığımız Turizm, Kültür ve Sanat Festivalimizin her geçen yıl biraz daha artan heyecanla devam etmesi bizim arzumuzdur” dedi.
Son olarak, Burhaniye Kaymakamı Hüseyin Öner de, konuşma yaparak, festival organizasyonunun hazırlanmasında emeği olanlara teşekkür etti. Konuşmaların ardından, Burhaniye Belediyesi Gençlik Merkezi ekipleri halk yöresel oyunlarını sahneledi.
Vatandaşların, ellerindeki Türk bayraklarıyla yoğun ilgi gösterdiği festivalde, müzik öğretmeni Nuri Dağdelen’in, Balıkesir’in Kepsut ilçesinde kurduğu Hayatın Ritmini Yakalı isimli ritim grubu, izleyicilere unutamayacakları anlar yaşattı. Güney Marmara Kalkınma Ajansı’nda projeleri onaylanan ve yıldızı parlayan grup, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı karşılama programında ve bazı TV yarışmaları dahil bir çok etkinlikte yer alarak halkın gönlünde taht kurdu. Kepsut ilçesinde yaşayan ve ilk, orta ve lise düzeyi okul öğrencilerinden oluşan ritim gurubu, seslendirdikleri şarkılar ve ritim şovlarıyla büyük alkış aldı. Ritim konserinin sonunda yapılan davul şov ise protokol mensupları tarafından ayakta alkışlandı. Festival etkinliği, ilçenin cazibe alanlarında, kukla uyanları sergi ve stant açılışlarıyla devam etti. Festivalin ilk günü, ünlü sanatçı Mustafa Ceceli’nin ücretsiz konseriyle son bulacak.

 

549 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri