TARKAN KAYNAR
Tarih : 2017.04.25  09:53:02

TARKAN KAYNAR

''Bir Tutku Ýnsaný''

 

1970 Sivas doðumlu olan Tarkan KAYNAR, Ýlk ve Orta öðrenimini Ýzmir’de tamamladý,1993 yýlýnda Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Akademisi Sinema – Tv – Fotoðraf  Bölümü’ü bitirdi. Yaklaþýk yirmi yýl boyunca çeþitli Televizyon kanallarýnda metin yazarlýðý, yayýn þefliði, program yönetmenliði yaptý. Bu iþlerin yaný sýra serbest gazeteci olarak her konuda yazýlar yazdý, röportajlar yaptý ve bu çalýþmalarý Ýnternet sitelerinde, dergilerde ve gazetelerde yayýnlandý.

KAYNAR, 2010 yýlýndan beri ailesi ile birlikte Edremit / Altýnkum mahallesinde yaþamaktadýr. Hayran olduðu Kazdaðlarý’na, Edremit Körfezi’ne ait tüm güzellik ve deðerlerin herkes tarafýndan bilinmesi, tanýnmasý adýna çalýþmalar yapmakta ve kitap yazmaktadýr. Tabii ki bu deðerlerin en baþýnda da ‘’Zeytin ve Zeytinyaðý’’ gelmektedir. Bu konu ile ilgili ‘’Zeytin Kokulu Kuzey Ege Lokantalarý’’ adýnda bir kitap yazdý, çok raðbet gördüðünden dolayý þimdi de ‘’Zeytin Kokulu Güney Ege Lokantalarý’’ isimli kitabýný tamamlamak üzeredir.

 

Tam bir ‘’Sokak Hayvanlarý’’ sevdalýsý olan Tarkan KAYNAR, ünlü bir Zeytinyaðý firmasýnýn  ürünlerini  pazarlamasý iþini yaptýðýný, elde ettiði tüm kazancýn bir bölümünü, Kedi – Köpek mamasý almak, onlarýn tedavi ve bakýmlarýnda kullanmak amacý ile ayýrdýðýný, çünkü; bu sokak hayvanlarýnýn çaresizliklerine ve dýþlanmýþlýklarýna çok üzüldüðünü ve herkesin bu kadim dostlarýmýz için bir þeyler yapmasý gerektiðini vurguluyor.

KAYNAR’ýn bu konuda o kadar yoðun bir sevgisi var ki; Kedi’lerin müthiþ güzellik ve yeteneklerini anlattýðý ve yakýn zamanda çýkmýþ olan ‘’KEDÝATRÝ’’  isimli bir kitabý da var.

Düþünmek, üretmek, paylaþmak ve sevgi kavramlarýnýn kendisi için  vazgeçilmez yaþam þekli olduðunu, kiþinin ancak bu duygulara sahip olduðu zaman mutlu olabileceðini savunan KAYNAR, ayni zamanda iyi bir amatör müzisyen. Arkadaþlarý ile toplandýklarý Meþk akþamlarýnda Baðlama, Çümbüþ çalýyor, ''Barýþ ve Sevgi þarkýlarý'' söylüyor.

 

Bundan sonraki yaþamýný artýk bu ‘’Cennet’’ memlekette sürdüreceðini, en büyük hayalinin bir ‘’Edremit Körfezi’’ Filmi çekmek olduðu, içinde para, rant,  sermaye konularýndan ziyade ‘’Ýnsani, doðasal, yaþamsal ve evrensel deðerlerin’’ öne çýktýðý, güzel müziklerin dinlenildiði, ayrýca  kedi ve köpeklerin de serbestçe dolaþabileceði ‘’Kültür Kafe’’ edinmek olduðunu vurgulayan Tarkan KAYNAR arkadaþýmý, kendisine yaratmýþ  olduðu ve yaþadýðý  bu ‘’Dürüst ve Güzel Dünya’’  için tebrik ediyor, kurguladýðý muhteþem hayallerinin gerçekleþtirmesini için baþarýlar diliyorum.

Ne iyi ettin de Edremit’li oldun Tarkan KAYNAR..

Hoþ geldin..!  

1545 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar