Uður TARIMAN
ÝCRA MEMURU BÝLE 17.00’DEN SONRA GELMEZ…
Tarih : 2016.12.02  09:30:41

Güneþ battýktan sonra icra iþlemi yapýlamaz yani. Memurun mesaisi bitmiþtir. Eee o halde; Gece yarýsý kapý zilini çalýp, tebligat getirdik diyerek muhatabý alýp götürmenin anlamý ne?  Gündüz torbaya mý girdi? Kapýsý çalýnanýn, eþinin, çoluk, çocuðunun yaþadýðý travmayý nasýl telafi edeceksiniz? Gece yarýsý ekspresi sanki… Bu emri veren savcý ise, o savcý gidin gece yarýsý alýn mý diye yazý verdi ellerine? Olur olur bal gibi olur  þarkýsýný söylemeye benzemez bu iþ… O çocuk büyür, serpilir belki ülkeye yararlý bir fikre sahip olarak yaþamak ister ama siz, o çocuðun belleðine KÝN TOHUMU  ekiyorsunuz… ÝNTÝKAM  ALACAKLISI  olarak  yetiþmesine neden oluyorsunuz. Yazýk…

 

X

TOP GUN… 

X-Fatihi belli olmayan þehir HALEP

X-Dolara karþý  kýlýçla mücadele veren TL

X-Gerçeði söyleyen uyaran  TELLAL

X-Yýkýlmadým ayaktayým þarkýsýný söyleyen  ESED

X-Yeni telefon operatör  MÝSTERLOCK

X-Türkiye deki muhtarlar

x-Gazelden  yatýrýmlar

x-Aç yaþamasýný prensip edinen  emekliler

x-Araþtýrma-ma komisyonu

x-Dünya Týp literatürüne geçen Saðlýk Bakaný.

x-Tahminlerde  baþa güreþen, ASTROLOGLARIMIZ

X-En baþarýlý TV programcýsý, ADNAN HOCA

X-En baþarýlý devlet yönetim sistemi, OHAL

X-Simokinin en yakýþan siyasetçisi, Ýsmail Kahraman

x-En baþarýlý Belediye Þirket yöneticisi, Mustafa Bayram

x-Dövizi en çok seven Ýç Anadolu

x-Poþette porno dergileri en çok  alan Konya.

x-Antalya’nýn Finike ilçesinde Geyik avýna gelen Eric Trump

x-Geyik avýna izin veren  Doða Koruma Müdürü.

x-Geyik avý organize eden iþ adamý  Türk iþ adamý.

x-Ankara’yý sattýn savdýn diyen eski  Hükümet sözcüsü  ARINÇ BEY.

X-Ankara’yý satýp savdýðý söylenen, GÖKÇEK Bey.

x-Ýstismara  uðrayan çocuklara arka çýkan !!   Adalet Bakaný  BOZDAÐ

X-Þehit ünvanýný ilk kez iki kategoriye ayýran  VÝCDAN  haným!!

X-idam çýksýn mý çýkmasýn derken, yeþili ÝDAM  eden iktidar

x-Ve günübirlik tur gibi   HAYATIMIZ.

                                                                               X

ÖÐRENCÝ YURDU…..    manþet

Teee  AKP’nin ÝSMAÝL Özgün, Turhan Çömez  dönemlerinden beri üstüne basa basa, altýný çize çize yazdýðým, bu vekil ve diðerleri ile birebir  konuþtuðum konu. O zamanlarda Altýnoluk’taki Yüksek okulunu adý bilem yoktu. Edremit Yüksek  Okulunda okuyan öðrencilerin sefil hallerini gözler önüne sermiþtim. Edremit’e fakülte yapacaðýz, yapýlsýn diyenlerin karþýsýna “önce Öðrenci yurdu yapýn sonra fakülte” diye de yazmýþlýðým var.

Halen durum vahim.

Þu anda ALTINOLUK Yüksek Okulunda 600 civarýnda (yanýlmýyorsam) öðrenci  öðretim görmekte. Pansiyonlarda, eþyalý evlerde, otellerde kalmaktalar. Her türlü  kirlenmiþ hayatýn içinde sahipsiz bir hayat ve öðrenim mücadelesi içindeler. Her türlü kirlenmiþ hayat derken, düþünebildiðiniz  tehlikeler !

Edremit Yüksek Okulu’nun kuruluþu yani göreve baþlama tarihinden bu yana hiçbir yetkili, bu okulun baðlý olduðu Balýkesir Üniversite’nin baþý bile oralý olmadý.

Eski AKP  Milletvekili Ýsmail Özgün ile bu konuyu her hafta  telefonla görüþürdük. Son görüþmemizde Kredi Yurtlar ve Balýkesir Üniversitesi Rektörünün bu iþe sýcak baktýðýný söylediðinde  çok sevinmiþtim “Düþünün sýcak baktýðýnda diyorum”

Bu ülkede  AKP döneminde  Üniversite öðrencileri tu kaka olmuþ, tamamen dýþlanmýþ bir hayat sürmekteler. Akçay’da bir binadan belki 100 kere  konu açtým. Hiçbir iþe yaramayan, bir doktorun emir ve komutasýnda ne iþ yaptýðý bile belli olmayan bir bina. SAHÝL SIHHÝYE MÝDÝR  NEDÝR? Bu kurumun  baþý Çanakkale’deymiþ. Yani Çanakkale’ye baðlý bir kurum !!! Bina Kordonda  6 katlý bir yapý. Yazýn pencere ve Balkonlarýnda asýlý don gömlek çarþaflarý görürsünüz. Dinlenme tesisi sanki. Bütün sene  BOÞ. Turhan Çömez’i götürdüm. Belediye Baþkaný Tuncay Kýlýç’ý götürdüm, Ama bir sonuç çýkmadý. Ali Aydýnlýoðlu’na defalarca konusunu ettim.  Çanakkale’de Çanakkale… Takas makas dedim IIIHH! Ve bu bina halen öylece rant kapýsý olarak durmakta. Diyecekler ki yahu  O BÝNADA KAÇ ÖÐRENCÝYÝ barýndýrabiliriz? Ýster 10 öðrenciyi barýndýr. 10 çocuðumuzu sokaktan kurtarsan olmuyor mu? Gece yarýlarýna kadar sokaklarda, pansiyonlarda, evlerde. Aileler ayný endiþeyi  yaþamaktalar. ED-BEL, Altýnkum’daki misafirhaneyi otele dönüþtürdü.  Kýþ sezonunda tamamen ÖÐRENCÝ YURDU olarak hizmet vermekte… Hiç olmazsa 34/40 çocuk temiz, insan gibi yaþayabilecekleri bir yurda kavuþtu. Gelelim, orta dereceli okul seviyesindeki çocuklarýn yurtlarýna. Edremit Milli Eðitimin bünyesinde 6 yurt var deniyor. FETÖ’den sonra da 2 yurt  DAHÝL OLDU AMA bir yerlerden gelen talimatlarla bu  2 yurdun akýbetini defalarca yazmama raðmen  Milli Eðitim Müdürü KOÇ tarafýndan bir açýklama gelmedi… Kaç öðrenci kapasitesi var? Paralý mý parasýz mý? Verilen hizmetler nedir? NE YERLER, NE ÝÇERLER? Yönetim kadrosu kimlerdendir? TIK YOK. Sözün özü, Adana olayý  buzdaðýnýn tepesi  daha onun altý var demek istiyorum. ZEYBEKCÝ’yi kutlamayý ihmal etmemek gerekir. “Merdiven  ihmali varsa  taammüden adam öldürmektir” dedi. Yani kasten adam öldürmek.  Eee açýn TCK’yý okuyun. Karþýlýðý nedir? Bakanýn bu cümlesine neden YAYIN YASAÐI GETÝREMEDÝNÝZ?

                                                                                     X

DÜÞÜNCENÝN BÝTTÝÐÝ YER

“Cemaat yurtlarý denetimsiz”

By. GAZETELER

Bizden not:  DEVLET. Bir devlet bu kadar aciz kalýr mý? Bir devlet ortaokul çaðýndaki pýrýl pýrýl yavrularýný ne idüðü belirsiz Cemaatlere býrakýr mý? Cemaat, tarikat ne be? Sallana sallana, nara ata ata din gösterisi yapanlarýn adý cemaat. Bunlarý sahneye çýkartýp oynatacaksýn… Devletin bu konularda kývýrtmaya ,oynatmaya hakký yok. Yahu þayet kafalarýnýzýn içinde, biz laik maik tanýmýyoruz amacýmýz o deðil. Amacýmýz þeri bir Yönetim  deyin delikanlýca.  Ayýptýr, günahtýr. Konuþmaktan aciz insanlara pýrýl pýrýl çocuklarý Yurt yöneticisi diye atýyorsunuz.  Þeri eðitimle saflarýnýza asker yetiþtiriyorsunuz. FETÖ’den ders almadý iseniz her þeye müstahaksýnýz.

                                                                               X

ÇÜÞ

Bayramiç…

Hemen burnumuzun dibi. UZAYDAKÝ YAÞAMIN ÝZÝNÝ Bayramiç’te aramýþlar. Basýna yeni sýzdý. Hemen RANT GELDÝ AKLIMA. Bayramiç’te  bir evlik arsa,  fiyatýný katlamýþtýr. Belki de DALIR  bazýnda!!!

                                                                                X

BÜYÜTEÇ

Kazdaðýnda maraton yapýlacakmýþ. Ýstanbul Köprülerine rakip çýktýk desenize… Haydi koçum bacaklara kuvvet… Birkaç ünlü ismi de koþturdunuz mu al sana reklam. Reklamýn iyisi kötüsü olmaz. Parkur boyunca biraz çeki düzen verilir. Kazdaðlarýmýzýn eli yüzü açýlýr.

                                                                                       X

KULAÐINIZDA KÜPE OLSUN

Canýný yaktýðýnýz tüm çocuklarýn gözyaþlarýnda boðulun inþallah. Yüreði yanan ana babalar...

403 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar