Uður TARIMAN
TEL TEL - 15 ARALIK CUMA
Tarih : 2017.12.15  09:34:04

TURÝZM… Bölgemizde yenir mi içilir mi diye sorgulanan bir sektör. Neyse zülfüyâra dokunmadan konuya dalayým… Turizm liselerinde barmenlik (kokteyl) dersini kaldýran kafa, Türkiye’deki olumsuzluklarý da bir kenara býrakarak bu uygulamaya geçti. Kokteyl… Sadece alkollü olmaz bunu dahi bilmezlikten gelip sözde lise çaðýndakileri alkolden uzaklaþtýrma çabasýnda bir cahilane uygulamaya geçtiler… Geçtiðimiz gün gazetelerde konuyla ilgili bir baþka haber geçildi. Gastronomi bölümünde okuyan gençler “Derslerimize Turizm öðretmenleri giriyor.” diye bir açýklama yaptýlar. Gastronomi ve Turizm… Dahiliye doktoru yerine veteriner gibi bir þey. Türkiye’de eðitim bu… Kokteyl meyveli de olabilir. Amma velakin hangi meyve suyunun daha gramajlý ilave edilmesi gerektiðini eðitimli barmen bilir. Ýllaki alkollü olacak diye bir þart yok. Ama kafa baþka yerde… Suudi ve Ýran kafalarýný batýya çeviriyor, bizimkiler ÞARKA… Kolayý var canýmýn içi,  5 yýldýzlý otel ve tatil köylerine BARMEN ÝTHAL ederiz olur biter… Vay canýnaaaa!

*******

AÐIZ ÝSHALÝ… Kibarcasý, aðýz ishalinin Fransýzcasýný CHP‘li Engin Altay, Bakan Soylu’ya hitaben kibarlýk yapýp,  “DÝARRHEE DE LA BOUCHE”  þeklinde gönderme yaptý… Diarrhée… Biz amel oldum demeyiz, kibarcasýný kullanýrýz ya DÝARE oldum diye, demek ki Fransýzcadan almýþýz… Amel, ishal, diare… Seç beðendiðini koy cümlenin içine… Limonlu kahve de benden olsun gari.

*******

“DELÝ” DEDÝLER, NOBEL ALDI… Hürriyet’in haberine göre 2017 Kimya Ödülü alan, Prof. Dr. JOACHÝM FRANK “Bu projem için deli dediler ama NOBEL aldým.” diye açýklama yapmýþ. Büyük buluþlara imza atanlarýn %99,9’ u pek akýllý sayýlmaz. Mesela; Einstein, Amerikalý dahi John Nash, Ý. Newton ve sanat alimleri sayýlan; Beethoven, Van Gogh, Hemingway… Bunlarýn hepsi ya þizofren ya da psikolojik saplantýlarý olan isimler… Einstein, þizofreni hastasý idi mesela… Neyse varsýn deli desinler. Ýnsanlýða en iyi hizmeti yapanlar kendilerine akýllý sýfatýný yakýþtýranlardan çok daha fazla akýllý insanlardý… Vayy canýnaaa!

*******

Kanser için yeni bir ilaç büyük bir umut olmuþ, iki yýla kadar piyasaya çýkacakmýþ. Hala anlamadýlar yahu, kanserin ilacýnýn ne olduðunu. Huzur… Huzur… Huzur… Bu hastalýðýn ilacý bu be kardeþim. Öyle bir hal aldý ki bu kelimecik, sokakta birbirleriyle tartýþanlar; “Sus be kardeþim adamý kanser yapacaksýn.” Evet bu cümle aðzýmýzdan düþmeyen bir lanetleme gibi. Kanser etme baþka ihsan istemem.  Gibilerinden… Ekranlarda, gazetelerde onlarca haber ve söylemler bu hastalýðýn baþ tetikçisidir. Temelinde huzur yatmaktadýr… Vaayyy canýna!

*******

BÝTKÝ ÖRTÜSÜ… Tarým alanýnda pek sýk kullanýlan topraklanmýþ sözdür. Bitki örtüsü… Her ne kadar son yýllarda ülkemizde bitki örtüsü dozer kepçeleriyle kazýnmýþ olsa da adý kitaplarda tabii ki kalacaktýr. Bir de bunun sosyal halattaki bir versiyonu vardýr. Konularýn üzerini örtme babýnda… Bu konuda ihtisas sahibi olmak için siyasetten anlamak yeterli. Ayrýca bu örtüyü kullanabilmek için kiþi ya da kiþilerde yaradýlýþ önemlidir. Çok önemli bir konuyu anýnda deðiþtirip üzerine kül ya da toprak örtebilmek hýzlý bir algýya sahip olmayý gerektirir. Bir de buna ek olarak bu tür insanlarda ÞANS faktörü de vardýr… Çok önemli bir konu gündemdeyken ya bir doðal afet meydana gelir, o önemli konu sizlere ömür olur. Ya da dýþ kaynaklý bir bomba atýlýr ortaya, al sana ipek bir þal gibi yine o ülkenin önemli konusu örtü altýnda kalýr… Gibi, gibi, gibi… Þans budur. Her ne kadar Diyanet þans oyunlarýný günah olarak tanýmlasa da bu tür þanslar mubah sayýlýr, insanoðlunun hayati önemi taþýyan konusuna FATÝHA okunur… Vayy canýnaaa!

Kýssadan hisse…

*******

ARAFAT… Rahmetli Filistin’in yýllardýr liderliðini yapan, hakkýný savunan bir liderdi… En pahalý parfümleri kullanýrdý. Pek sivil görünmese de yine o güzel kokuyu ihmal etmezdi. Filistin halký çýplak ayakla gezerdi ama yine onlarýn haklarýný yýllarca savundu. Vayyy canýnaaa!

*******

REÝNA DAVASI baþlýyormuþ… Kaç yýl geçti aradan diye bir þarký vardý. Aha da öyle bir þey.  Bu haberi okuyunca çay molasý verdim “Yahu neydi bu Reina?” falan derken teröristin fotosunu görünce “Pardon yani” dedim kendi kendime… Kýssadan hisse…

*******

SOLCULARA ÖLÜM, YAÞASIN SOSYAL ADALET… Bu ne perhiz, bu ne lahana turþusu? Ýþte öyle bir þey… Bugünkü sað cenah, saðdan saðdan konuþuyorlar ama Ýslam’ýn temel þartýnýn SOSYAL ADALET olduðunu bir türlü öðrenemediler… Bir de üstüne üstlük ILIMLI ÝSLAM falan felan demeye baþladýlar… Ýslam’ýn çeþidinin de olmadýðýný bilmiyorlar. Ýslam da ýlýmlý, ýlýmsýz diye bir taným yok diyoruz,  bize; “Hasdir lan gomonist.” diyolaaa! 

*******

DÜÞÜNCENÝN BÝTTÝÐÝ YER

“100 lira bugün 35 TL’dir.”

BY: Eski Merkez Bankasý Baþkaný YILMAZ

Bizden not:  Silikonlu mu silikonsuz mu?

*******

BÜYÜTEÇ

Edremit Ýlçe Baþkanlýðý’ný Kamil Saka’nýn desteklediði Necmi DÖNMEZ kaybedince, “Karþý taraf zil takýp oynuyor.” deniyor. Gören de CHP ile AKP’nin seçimiydi sanýr… VAYA CANINA!

*******

ÇÜÞ

Mahpushanelerde yer kalmamýþ. Ben bu köþeden kaç ay önce bir öneri getirmiþtim… Tahliyesine 5-6 ay kalanlarý kýþ sezonu olmasý nedeniyle güneydeki otellere yerleþtirin. Sadece karýn tokluðu için az bir ödeme yaparsýnýz. Otellere de biraz olsun canlýlýk falan, felan… VAYY   CANINAAA!!

*******

KULAÐINIZDA KÜPE OLSUN

 Bu dünya iki kapýlý han

Girdi mi dertlere düþer insan

Tanýnmadan yaþamak en iyisi

Elinde olsa da hiç doðmasan

                     ***

Kim görmüþ o cennetle cehennemi

Kim gitmiþ de getirmiþ haberini

Kimselerin bilmediði bir dünya

Özlenmeye korkulmaya deðer mi?

ÖMER HAYYAM 

300 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar