Uður TARIMAN
tel tel
Tarih : 2018.02.21  09:02:54

ÞEKER FABRÝKALARI SATILIYOR… Rahmetli Unakýtan’dan miras kaldý. Devletin tüm mallarýný satmak… Ne diyordu rahmetli “BABALAR GÝBÝ SATARIM”… Eee hal böyle olunca miras haktýr diyen iktidardaki mirasçýlar da “babalar gibi satarýz” düsturunu elden býrakmadýlar. Hayatta kalan 14 þeker fabrikasýný satýþa çýkardýlar… Yaþasýn ÝTHALAT… Bu satýþlar tee bir zamanlar TV’lerde  naklen verilirdi… Þimdi  Maun kapýlar kapandý. Kim aldý, hangi þartlarla aldý? Kaça aldý? Peþin mi vadeli mi? Kredi kartý ile mi aldý kimse bilmiyor..” EN BÜYÜK ÝTHALAT” prensibi  devamlýlýðýný sürdürmekte.

Faký baba, TIP FAKÜLTESÝ  mezunu. Baþýnda olduðu Bakanlýk Tarým Bakanlýðý, ne alaka kel alaka…Tarým Bakanlýðýný yönetmek, Apandisit teþhisi koymaya benzer mi?  Önce canlý hayvan ithal etti. Sonra  “ben de hayvan ithaline karþýyým” dedi… Ýthal etmediðimiz bir tek gýda maddesi kalmadý. Ýthalat demek sýnýr ötesinden  ürün almak demek. Ürün almak demek  sýnýr ötesine paramýzýn gitmesi demek… Sen çok yaþa UNAKITAN, pardon  rahat uyu UNAKITAN…

*******

Ýbrahimce Mahalle Muhtarý Hüseyin Çanaklý’dan açýklama geldi. Tarafýma gönderilen maili aynen yayýnlýyorum.

Sayýn Uður Tarýman 

"Tek isteði sýcak bir kap yemek" baþlýklý haberiniz sonrasý Tel Tel isimli köþenizde bu konuyla ilgili yaptýðýnýz yorumlar nedeniyle bu  açýklamayý yapmýþ bulunmaktayým.  Söz konusu haberde geçen  bacaklarý tutmayan yaþlý  amca aklý baþýnda biridir.  Ýhtiyaç sahibi olduðu için her vatandaþýmýz gibi onu da ziyaret ettiðimde yanýmda gazeteci arkadaþým da vardý.  Hatta Belediyeden sýcak yemek verilmediðine dair video kaydý da bulunmaktadýr. Amacýmýz yaþlý ve bacaklarý tutmayan bu kimsesiz vatandaþýmýza yardým eli uzatýlmasýdýr. Eðer Belediye yetkililerinin iddia ettiði gibi düzenli sýcak yemek verilseydi yaþlý amca anlatýrken gözyaþlarýna boðulmazdý. Üstelik bu konuda yaklaþýk 2 ay önce Edremit Belediyesi Kültür Ýþleri müdürü Eyüp beye bilgi verilmiþ ilerleyen süreçte sadece 1 gün yemek geldiði ve sonrasýnda verilmediði Yaþlý ve yatalak amca tarafýndan beyan edilmiþtir. Ben bugün bir mahalle muhtarý deðil de sýradan bir vatandaþ dahi olsam insan olmanýn verdiði bir sorumluluk ve vicdan nedeniyle yine ayný þekilde davranýr, ihtiyaç sahibinin ihtiyaç duyduðu sýcak bir kap yemeðin verilmesi için çalýþýrdým.  Takdiri size ve deðerli kamuoyunun takdirine býrakýyorum. 

*******

RUHSAT… Bir aracýn kullaným izin belgesi. Bir mekanýn ticarete atýlabilmesi için yasalarla belirtilen prosedürü yerine getirerek  Belediyelerden “Ticarete baþlayabilirsin” izin belgesi. Ýnþaata baþlamak üzere, Belediyelerin Ýmar departmanýna  projeyi sunup, gerekli prosedürleri yerine getirerek yasal koþullarý yerine getirerek  inþaata baþlayabilirsin oluru almak demek.

Ruhsat… Olur anlamýnda bir belge… Tavuk üretim yeri açacaksan ilgili Bakanlýðýn ilgili Müdürlüklerinden olur belgesi almak demek… Umumi HELA  açacaksan, Belediyeden  gerekli koþullarý yerine getirerek  defi  hacete açabilirsin demek… Ýþe girerken savcýlýktan SABIKA KAYDI alman demek, iþe giriþinde sakýnca yoktur belgesi alman yani RUHSATIN   tamam demek.

Ruhsatýn olmadan, sosyal yaþama baþlayamazsýn demek…

Eee bize de bunlara uymak düþer deðil mi?

*******

KAÇAK, KUÇUK ELEKTRÝK… Sade vatandaþ olarak tek dayanaðýmýz ANAYASA MAHKEMESÝ  olduðunu bilirdik… Ne yazýk ki o da bizi terk etti… Elektrik faturalarýmýza düþülen KAÇAK, KUÇUK  rakamlara itiraz edildi. Ýþ Anayasa Mahkemesine kaldý… O da düþündü taþýndý ve “ödeyeceksin” diye karar verdi.

Aslýna bakarsanýz, bu konunun Anayasa mahkemesine bile gitmesine gerek yoktu.

Ýktidarýn ambleminde ADALET   kelimesi mevcut. Halký adil yöneteceðini taahhüt ederek iþe soyunan bir  yönetim olmasý gerekirdi… Kaçak elektriði kullananlarýn tepesine binmesi gerekirken, o da ödeyeceksin dedi. Yani ADÝL  davranmadý… Ýþ teee Anayasa mahkemesine gitti.

Ne yazýk ki ülkemizde, halkýn yanýnda olan kimse yok… Muhalefet partisi ünvanýný yitirmiþ bir MHP ‘den zaten sosyal hayatýn sorunlarý ilgili bir giriþim beklenemez. AKP ile ÝTTÝFAK’a el sýkýþtý… ÝTTÝFAKIN  adýný da koydular AY VE YILDIZ…

AY  ve YILDIZ,  ülkenin 81 milyonunu temsil eder… Ýki partiyi baðlamaz. Böyle bir ittifak için yeni bir slogan bulmalarýnda fayda var… Güneydoðu’da yýllardýr elektrik parasýný tahsil edemeyen yönetim o paralarý ülke insanýnýn sýrtýna yüklendi. Þimdi de Anayasa Mahkemesi onadý…

*******

T.TELEKOM… Baþýndaki Türk kalkacak mý, kalkmayacak mý bilemem ama bu FÝRMA  çöküþü kendisi hazýrladý.

Geçtiðimiz hafta, TV BU için aradýlar. Abone yapmak adýna… Sürat motoru gibi konuþan bayana sonunda evet dedim… Ýki gün sonra gerekli aparatý takmak üzere iki eleman geldi. Evimde  montaj için uðraþtý… Sonunda sizin  MODEM  eski uyum saðlamýyor. Pazartesi günü size ücretsiz modem getirip, sorunu çözeceðiz dediler ve gittiler. Pazartesi günü öðleye kadar ses çýkmayýnca EDREMÝT TELEKOM  müdürünü aradým. Evin telefon numarasýný istedi, iki dakika falan sonra, sizin müracaatýnýz  ÝPTAL  edilmiþ, dedi…

Müþteri olarak benim böyle bir ÝPTAL  talebim yok. Bana sormadan nasýl iptal edersin eyy TELEKOM… Eee sonuç belli böyle bir  sistemle tabiî ki devlete olan borçlarýný ödeyemezsin.

*******

ERKEN TEÞHÝS… Bu saptama son yýllarda kanser hastalýðýndan kurtulmak için kullanýlan bir uyarý. Erken teþhis. Erken gelen oturur misali, her þeyin erkeni uygundur…

Her þeyin ilki baþarýya götürür… Erken  kalkan baþarýya ulaþýr. Rahmetli SAKIP AÐA’nýn güzel bir sözü vardý “Ýþ adamýnýn üzerine güneþ doðmayacak”.

Erken teþhis, ülke yönetiminde de kaçýnýlmaz bir uygulamadýr… Sýnýr içi ve sýnýr ötesi  kararlarýn en  iyi yöntemi seçmek için ERKEN TEÞHÝS  prensibine sahip olmak kaçýnýlmazdýr. Yani benzetmek gibi olmasýn hastalýðýn baþlangýcý ile tedavisini saptamak. Tedbiri almak… Teþhisi tam koymak. Ancak teþhisi tam koyabilmek ve  yapýlmasý gereken tedaviyi yapabilmek iyi bir kadro sahibi olmaktan geçer. Bir elin nesi var, iki elin sesi var misali…Ekip…?

*******

VAR MISIN YOK MUSUN? Bu isimde bir yarýþma vardý gibime geliyor. Var mýsýn yok musun? Ya varýmdýr, ya yokumdur… Ýttifak konusunda  SP lideri TEMEL   KARAMOLLAOÐLU önce, “AKP’den ittifak teklifi geldi” dedi, üç /beþ gün sonra “ teklif gelmedi” dedi.

Var mý? Yok mu? Gel de çýk iþin içinden… RP’nin Genel Baþkaný Temel   KARAMOLLAOÐLU, Ýngiltere’de okumuþ, Ýngiliz bir kýzla evlenmiþ. Ýngiltere’de  MANCHESTER ÜNÝVERSÝTESÝNDE TEKSTLÝ MÜHENDÝSLÝÐÝ OKUMUÞ, LÝSANS  yapmýþ… Hanýmýnýn adý MEHTAP YILMAZ KARAMOLLAÐOÐLU sonradan görme gibi türbana girmiþ.

Bu üniversitede  biraz karýþýk kuruþuk  iþlerde  öðretilmiþ olmalý. Ýsrail’in ÝLK Cumhurbaþkaný da buradan mezun… Bu adam Türkler için ipe sapa gelmez fikir ve görüþleriyle donanýmlý olarak mezun olmuþ…

Temel bey geçtiðimiz gün Hürriyete verdiði röportajda, “ben Ýslamcý deðilim, müslümaným, Müslümanca yaþamak isterim. Gayri Müslimlerde diledikleri gibi yaþarlar. Kimse kimsenin üzerinde tahakküm kurma hakkýna sahip deðildir. Laikliði din ve inanç hürriyeti olarak görüyorum. Laiklik,  dinsizlik olarak empoze edilirse itirazýmýz olur” diyor.

Bu görüþleri dikkate alýnýrsa, AKP  ile çeliþkiye düþüyor mu?  Hal böyle olursa ittifak sadece ve sadece Seçim pazarlýðýndan baþka bir þey deðil midir?

*******

KULAÐINIZDA KÜPE OLSUN

“Yargýnýn kanunlara ve düzenlemeler uymasýný lazým”

Baþbakan  Yrd. Mehmet ÞÝMÞEK

*******

3 NOLU SAYFADAN PÜR MELALÝMÝZ…

-Kuþadasý’nda 36 bin kadýný internetten dolandýrdýlar

-45 gündür aranan kadýnýn cesede bulundu

-Engelle öðrenciyi dövdüler

-Alacak davasý ölümle bitti

-Tefeci operasyonu 7 kiþi gözaltýnda

-Mahkemeye yanlýþ sanýk getirdiler

-Bursa da sýr ölüm.32 yaþýndaki kadýnýn cesedi bulundu

-Alacaklý kardeþlere kurþun yaðdýrdýlar

-5,5 aylýk bebeðini duvara vura vura öldürdü.

-Þafakta gelirdiniz neden erken geldiniz? Sabýkalý polise böyle dedi

*******

ÇÜÞ

HIMAR… Sadece gözleri ortada býrakan bir þeri kýyafetin adý. Batýda bu

kýyafet yasaklandý… Suudiler de yavaþ yavaþ batýya pencere açtýlar.

Bizim Diyanet bir türlü karar veremiyor.

………………………………………..

BÜYÜTEÇ

Edremit Belediyesi’nin sokak hayvanlarýný barýndýrdýðý barýnak

Personeli, halk tarafýndan takdirle karþýlanýyor. Her vatandaþ gelip

Sokak hayvanlarýnýn yaþantýlarýný irdeleyebilirler, diyorlar.

………………………………..

DÜÞÜNCENÝN BÝTTÝÐÝ YER

“Marmara denizinde 114  icralýk gemi…”

By. Gazeteler

Bizden not: Hemen Marmara’ya  114 mavi Bayrak dikilmeli. Çevre Bakanlýðý  hadi gari, mavi bayraklarý gönderiver.

………………………………………………

 

397 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar