Uður TARIMAN
tel tel 20 Mart 2019
Tarih : 2019.03.20  08:43:34

BEKA SORUNU… Birileri var diyor, birileri yok diyor. Beka denilen “bulgu” var olma anlamýna geliyor geleceði kapsýyor. Var mýsýn yok musun hesabý? Beka sorunu var. Ama bu var futbolda Türkiye de uygulamaya konulan görüntülü pozisyon tespit sistemi deðil. Yurttaþlarýn var olma sorunlarý. Duruma böyle bakýlýrsa BEKA sorunu var. Evet yurttaþlarýn var sorunlarý çýð gibi büyümekte. Var olup, tartýþýlmasý bile abesle iþtigal.

Bu beka sorunu bir yumak olduðu için topyekun olarak var denmekte. Yani birçok modüllerin birleþmesiyle yumak haline gelmiþ ve bir bütün olarak BEKA adýný almýþtýr.

Seçim günlerinde bu sorunu baþka bir anlamda kullanýlmakta ve esas BEKA unsurlarýna dudak ucuyla bile dokunulmamaktadýr.

Bir ülkenin var olabilmesi, olabildiðini ilelebet muhafaza edebilmesi için;

Saðlam bir kültür at yapýsý için EÐÝTÝM dünya da ileri seviyede olanlarla ayný kul vardý olmasý gerekir.

Bir ülkenin var olabilmesi için teknolojide üst seviyede olmasý icap eder

Bir ülkenin var olabilmesi için, DEMOKRATÝK bir ülke unvanýna sahip olmasý gerekir

Bir ülkeni var olabilmesi için, din iþleriyle devlet iþlerinin karýþtýrýlmamýþ kaçýnýlmazdýr.

Bir ülkenin var olabilmesi için, ekonomisinin üst seviyede olmasý gerekmektedir.

Bir ülkenin var olabilmesi için, Hakim ve Savcý koltuklarýnýn tamamen kendilerine ait olmasý gerekir. Tokmak uzaktan kumandalý deðil, hakim ve savcýlarýn ellerinde olmasý gerekir.

Bir ülkenin var olabilmesi için, Yurttaþlarýn, saðlýklý olmasý gerekir.

Bir ülkenin var olabilmesi için, yönetimin yurttaþlara karþý þeffaflýkla yanaþmasý gerekir.

Bir ülkenin var olabilmesi için, yurttaþlarýn gelir düzeylerinin batý insanlarýnýn yaþam düzeylerine eþ deðer olmasý gerekir.

Neyse saymakla bitmeyen bir BEKA sorun silsilesi. Eve Türkiye de BAKA sorunu vardýr. Bu toplumun yaþam koþullarýnýn yumaðýdýr.

AKP ve MHP’nin üzerinde durduklarý BEKA sorunu yoktur. Bu anlamda BEKA sorunu olduðunda TÜRK HALKI KENETLENMESÝNÝ BÝLÝR…

                                                                               …..

TOKÝ… Logosunun açýlýmý, TOPLU KONUT ÝDARESÝ BAÞKANLIÐI. Yani ismiyle belli ki, dar gelirli vatandaþlarý ev sahibi yapan bir Kamu kurumu.

Bu kurum kurulduðundan bugüne deðin, bir BÝLANÇO yayýnlamadý. Kaç para sermaye ile kuruldu, kurulduðu bugüne kadar kaç bin insaný ev sahibi yapmýþtýr, karý nedir zararý nedir. Asli kadroda kaç bin kiþi çalýþmaktadýr. AKP döneminde hiçbir kurum bilanço yayýnlamadý. Yani halk ile hiçbir þeyi paylaþmadý.

Ýsmiyle mütenasip iþler dýþýnda da baþka alanlara girip, çýkýyor, KONUT kelimesiyle ilgili olmayan konulara dalmakta.

Edremit’te Emekliler Derneði yýrtýndý, her yere baþvurdu, ikinci bir TOKÝ mahallesi oluþturmak için. Bu konuda mülki amirlere de görev düþmekte ama kimse elenin taþýn altýna koyup,2 numaralý TOKÝ mahallesi için giriþimde bulunmadý. Edremit devamlý göç alan bir ÝLÇE. Ve özellikle Ýstanbul da halk bunalmýþ vaziyette. Türkiye de inþaat sektörü,  bunalým girmiþ vaziyette, Banka kredi faizleri dudak uçurtuyor.

Kiralar artýk yüzlerle deðil milyonla konuþulmakta. Konut yapmak amacýyla kurulan bu kurum, birazda batýya yönelse, kendi konusu dýþýna çýkmasa nasýl olur?

                                                                                                 …..

ÝHANETÝN BEDELÝ… AKP Genel Baþkaný Erdoðan seçim konuþmalarý öncesinde “Ýstanbul’a ihanet ettik vebali hepimizde” diyordu. Bugün de ara, ara diyor. Ýstanbul da olduðu gibi diðer þehirler halklarda yeþile hasret býrakýldýlar. Nerede yeþil görülse SORTÝ yapan jet gibi oraya dozerler, inmekte iki ay içinde BÝR gökdelen YAPILMAKTA.

Dedikten sonra, esas ÝHANET ülke tarýmýna yapýlan ihanettir. Bakliyat ithal, patates, soðan ithal, mercimek ithal. Buðday, ithal. Say sayabildiðin kadarýyla. Esas ihanet budur. Türk halký ne yediðini bilmiyor. Neredeyse saksýda domat yetiþtirip sofrasýna koyacak. Yani her þeyin bedelini halk ödüyor. Oysa bu halkýn sayesinde ayakta duran bir yönetim, halký nasýl unutur anlamak mümkün deðil.

                                                                                                  …

OLMAYA DEVLET CÝHANDA NE GÝBÝ?  Dini siyasete alet etmek gibi. Camide seçim propaganda organizasyonu, Minareye Parti bayraðý açmak. Bize oy verirsiniz cennetin anahtarýný alýrsýnýz gibi, gibi falan felan. Bunlarý ifade ve organize edenlerde suç bulmuyorum. Bunlara alet olan saf, temiz ama kandýrýlmaya hazýr olan insanlara suç buluyorum ve bu yüzden de büyük bir taraftarý eline geçirmiþ olanlar, kültür seviyesini muhafaza etmek, bir kelimelik yeni kültür öðrenilmemesini þiar edinmiþ olan yönetim esas suçlu olandýr.

Vee… DÝYANETELBETTE… Tamamen siyasi iradenin güdümlü bir personel olarak çalýþmakta, dini ÝHANET etmektedir… Göreve baþladýðý günden beri, DÝNÝ istismar eden o kadar çok söylemler havada uçuþtuðu halde kulaklarýný týkayan, ATATÜRK aðzýna almamayý þiar edinmiþ bir DÝYANET Baþkaný nasýl görevde kalýr anlamak mümkün deðil diyeceðim ama emir demiri keser hesabý olduðundan görevde kalmasý gerekmekte olduðu kesinleþmiþ bir metottur.

ÝKÝ gün önceki, 18 Mart HUTBESÝNDE, ATATÜRK’Ü aðzýna almayan bir Diyanetin baþý, baþýndaki sarýktan utansa diyorum ama IIIHHH! Vakýf Bankýn 18 Mart’ý anma adýna yaygýn basýna verdiði ilanda “Bugün aldýðýmýz nefes” diye devam eden ve Diyanetin suratýna kamçý gibi bir ilandý.

Elbet bir gün anlar ama biraz elini çabuk tutsun. Tren kaçabilir…

                                                                                    …..

SAÐLIK..OLMAYA DEVLET CÝHANDA BÝR NEFES SIHHAT GÝBÝ… Evet  “Beni Türk hekimlerine emanet edin” diyen ATATÜRK’Ü her an olduðu gibi bu konuda da anýyorum..

Yukarýda yazdýðým BEKA sorunlarý zincirinin içinde bulunan SAÐLIK sorunumuz,  5 dakika ile sýnýrlandýrýldý. Kim sýnýrlandýrdý. Pek baþarýlý Hükümetin Saðlýk Bakanlýðý. 5 dakikada ancak neremin aðrýdýðýný söyleyebilirsem SAÐLIK ÖDÜLÜ almam gerekir… Doktor aðrýyan bölgemi gösterir göstermez bana sormadan hemen görüntü merkezine gönderiyor, çektir gel…

Yani olmamýz ya da, olmamamýz. Yani BEKA sorunumuz. Var mý yok mu? Saðlýklý bir toplum her konuda baþarýlý olur. 5  dakikada teþhis koyabilecek bir doktora DÜNYA SAÐLIK NOBELÝ  verilmesi gerekir… Saðlýkçýlarýn son yýllarda bir baþka sorunlarý daha var. Güvenlik. Özellikle Acil Servis çalýþanlarý büyük bir tehlike içinde görev yapmaktalar. Malum toplumun sinir sistemi çökmüþ vaziyette en ufak bir olayda patlama yapmakta. Peki iyi güzel de ÖZEL GÜVENLÝKÇÝLER NASIL BÝR EÐÝTÝM ALMAKTALAR. Devlet hastanelerindeki GÜVENLÝKÇÝ sayasý arttýrýlamaz mý?

Býrakýn þiddetin, þiddetini gören hafifini gören bir Acil doktoru, olay sonrasý nasýl saðlýklý bir müdahalede bulunabilir?

Evet SAÐLIÐIMIZIN BEKA SORUNU VARDIR. KÝMSE ÝNKAR EDEMEZ…

Öte yandan dün yaygýn basýna bir haber düþtü. 3 bin kilometreden beyin ameliyatý yaptý. Çin saðlýkta bir devrim gerçekleþtirdi. 3 kilometre uzaktan 5G ye baðlý sistemle ameliyat yaptý. Hastanýn saðlýk durumu çok iyi… Hadi BEKA sorunumuz yok deyin de görelim. Edremit’te sünnetten daha kolay hale gelen ANJÝO yapýlamýyor ve bu ilçede 150 bin yerleþik ihsan yaþýyor, yazýn 1 milyonu geçen bir insan yumaðý olduðu ilçe…

                                                                                        …..

(çerçeveli)  GAZETECÝ-YAZAR Unvaný nasýl alýnýr… Önüne gelen bu unvaný kullanmaya baþladý da bir sorayým dedim. Eee be kardeþim zayi ilaný yazan da GAZETECÝ - YAZAR diye imza atsýn altýna olsun bitsin.

                                                                                                    ….

DÜÞÜNCENÝN BÝTTÝÐÝ YER

“Beyaz leblebi zayýflatýr”

BY. Pro. Dr. G. Lexington

Bizden not: Milli simi gayri milisli mi?

………………………..

ÇÜÞ

Kaþýkçýyý kesip biçip fýrýna atýp yok eden bir ÝSLAM

ÜLKESÝNÝN PRENSÝ… Hitler’in 2019 versiyonu. Elbette

Ýslam’a karþý tavýr alacak karþý taraf.

…………………………………..

BÜYÜTEÇ

Gazete okumam ya da okumamak ya da okuyup ta

Anlamamak… Ýkisi de ayýbýn önde gideni. Edremit nedense

Bu hastalýða yakalanmýþ bir topluma dönüþtü. En çok

Üzüldüðüm þýkký, okuyup ta anlamayan zavallýlar.

…………………………………

KULAÐINIZDA KÜPO OLSUN

Tüm milletvekillerini benim geleceðimi çalmaktan

Suçlu ilan ediyorum.

Bir çocuk

……………………………………………

 

 

 

 

282 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar