Uður TARIMAN
22 Nisan 2024 Pazartesi
Tarih : 2024.04.19  20:01:45

LİG MARATONU

Şampiyonluk yarışında ipi göğüslemek için bir iki maçı kalan takımın hocası sona yaklaşıldığı günlerde takımına ve taraftarlarına moral vermek için, “biz bitti  demeden  bitmez” der. Ama ipe az bir an kala alınan yenilgi sonrası işte bu cümle ile moralite vermek için bu cümleyi kullanır…

AKP Genel Başkanı ERDOĞAN da geçtiğimiz çarşamba günü partililere  “biz son sözümüzü söylemedik yıkılmadık ayaktayız” diyerek moral verdi.

Erdoğan’ın başlıktaki söyleminin devamı şöyleydi.

“Milletimiz bizden kapsamlı, samimi ve cesur bir özeleştiri yapmamızı istedi.

Seçmenin mesajını okuruz gerekenleri yaparız. Arıza ve eksikleri  giderir yola devam ederiz” dedi.

Bu söylemden  iki gün önce saray güdümlü köşe yazarı ABDÜLKADAİR SELVİ’nin yazısında KAVALA ve gezicilerin hapiste olmaları AKP’ye ne kazanç sağlar şeklinde yazmıştı. Bu konu ile Erdoğan’ın açıklaması bazı sürpriz kararlara  eğilimli olduğunun göstermesi midir göreceğiz.

*************

KAMUDA TASARRUF YASASI GELİYOR

Cumhurbaşkanı yardımcısı  CEVDET YILMAZ ‘Bu konuda  Hazine Maliye Bakanlığı  diğer taraftan  Strateji Bütçe Başkanlığı ciddi çalışmalar yürütüyor’ şeklinde  konuştu. 25 yılda tasarruf ne anlama gelir, akıllarına gelmemiş anlamına ulaşmış olduk. Çok şükür. Şükür ama kasa tamtakır. Nasıl bir tedbirler getirilirse getirilsin tas ve hamam aynı kalacaktır. Alışmışlık yani. İkişer üçer sekreterler. Sözde iş seyahati  tanımı ile yurt dışı seyahatleri… Toplantı adı altında lüks otellerde dinlenceler. (Diyanet bile bu uygulamayı yapmakta) Bu tasarruf paketine asker de dahil edilmeli. Paşalar lüks makam aracı yerine yerli ve milli araca binseler olmaz mı? Paşalara  emekli olduklarında aşçı ve makam aracı tahsisi ne ola ki?

Sözün öz be özü. Alışmamış kıçta don durmaz… Böyle gelmiş böyle gider. Kamuda tasarruf yasası geliyor, gelmek üzere, geldi ama eli boş geldi.

Kamuda tasarruf. Cumhurbaşkanlığı envanterinde kaç uçak var? Bu  uçaklar uçsun ya da uçmasın yerdeki gideri. Saray giderleri aza indirilecek mi?

Tasarrufa tasarruftur. Ya hep ya hiç…

Mesela bu halkın parasının cemaat ve tarikatlara akıtılması. Tasarruf çerçevesine alınması. Mesela ERDOĞAN’DAN ÖNCEKİ Cumhurbaşkanları  sadece Çankaya köşkünü kullanmadılar mı? Sıfatları aynı değil mi? Yazlık kışlık saray yavrularının satılmaları düşünülüyor mu? Tasarrufsa tasarruf.

30/40 GÜVENLİK araçlarına ve personeline de son verilecek mi?

***************

OTOBÜS

Tımarhanedeki  doktorlar delilere seviye testi  yaptıracaklarmış. Duvara otobüs resmi çizmişler

Doktor;

-Hadi herkes otobüse binsin. Bütün deliler  duvara atlamış. Tek bir deli atlamamış

-Sen neden binmiyorsun?

-Otobüs çok doldu ben  taksiyle gideceğim

Kıssadan hisse.

**************

BELEDİYECİLİK DERSİ

Büyükerşen hoca. Uzaktan eğitim sistemi ile İsteyen belediye başkanlarına uzaktan eğitim verecekmiş… Öğrenmenin yaşı yoktur. Her şeyi ben bilirim diyenleri gördük… Hadi sıraya girin.

**************

RABARBA

Yönetmen ve Senaristte olan TBMM Başkanvekili S.S.Önder seslenerek konuşma yapan vekillere laf atıyorsunuz kimin ne söylediği anlaşılmıyor. Bu aynı Yeşilçamdaki RABARBAYA benziyor demiş. Valla doğru. Zaten laf atanda ne söylediğini bilmiyor ki. Ah be Yeşilçam ah sen neymişsin?

**************

LÜKS NERMİN

Rahmetli hayatta olsaydı intihar ederdi… Vicdansız ana 4 kızını bırakıp  Almanya’ya kaçtı. Olay Hürriyet gazetesinin manşet haberi… 1998 yılında yaşanmış BU OLAY. Kahramanları 4 kız bugün ona buna babalık davası açıyorlar. Metin AKPINAR ve şimdide UĞUR DÜNDAR  gündem oldu. Ünlüleri almışlar makasa ne koparırsak hesabı… Rahmetli hayatta olsaydı kesin intihar ederdi… Hiç olmazsa işi delikanlıca yapıyordu…

************

HARAM ve MANUKYAN

Haram falan diye önüne geleni eleştirenleri medyada okuyunca  gülüyorum. Sakallı salya sümüklü sözde  hoca kılıklılar mesela… O haram, bu haram kendilerinin yemedikleri halt yok ama cahil takımını söğüşlüyorlar. Peki, ulan geri zekalılar RAHMETLİ  MANUKYAN TÜRKİYE VERGİ REKORTMENİ OLDUĞU YIL NEDEN TIKINIZ ÇIKMADI?… MANUKYAN’ın ödediği vergi hepimizin boğazımızdan geçmedi mi ?

*************

KAÇAMAKHANE

Bugünlerde işler tıkırında olmalı… Eti veren haşlamayı yer..!!

*************

DÜŞÜCENİN BİTTİĞİ YER.

AKP’li UŞAK Belediye Başkanı 50 milyona makam odası

yaptırmış.

By: Ulusal yayın

Bizden not. CHP’ye geçince haberimiz oldu. Tasarruf

yapacağız diyenlerin ne kadar dürüst olduklarının göstergesi.

*************

ÇÜŞ

50 MİLYONLUK MAKAM ODASI

Yakışır koçuma!... Yürü be…

*************

BÜYÜTEÇ

Edremit Belediyesi FEN İŞLERİNİN KASASI müsait mi?

Taşa devam mı? Asfalta selam mı?

 

***********

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Bal yapmaz eşek arısı

ANONİM

 

52 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar