Uður TARIMAN
YIL 2011 VE KABAHATLAR KANUNU KAPSAMINDAKÝ SUÇLAR
Tarih : 2016.10.21  09:17:44

2011 YILI ÝÇERÝSÝNDE Balýkesir’de kabahatler kanunu çerçevesinde iþlenen suçlarýn miktarýný o yýl Balýkesir ÝL Jandarma komutaný olan  Kurmay Albay, Gürcan Sercan þöyle açýklamýþtý. “Ülke genelinde yüzde 18’lik azalma görülmesine raðmen Balýkesir’de % 31 oranýnda artýþ var. Çevre kirliliðinde birinci Gönen, ikinci Bandýrma, üçüncü sýrada Susurluk geliyor” dedikten sonra, “kaçakçýlýk  olaylarýnda Türkiye’de % 7oranýnda azalýþ var ama Balýkesir’de %35 artýþ görülmektedir” demiþ. Ýntihar olaylarýnda ise,  Ýl merkezi birinci sýrada yer alýrken, Edremit ve Ayvalýkta da bu olaylar artýþ göstermiþtir” diyerek kabahatler kanunu  olaylarýný özetlemiþti. Albay Sercan’dan sonra, böyle Ýl genelinde bir genelleme raporunu ben görmedim. Acep artýþ mý var, yoksa düþüþ mü?

                                                                           X

YÝNE YIL 2011 VE EDÝP UÐUR 

AKP  vekili Edip Uður o tarihlerde, Týp Fakültesi hastanelerinin  saðlýk Bakanlýðý’na  devredilmesine karþý çýkan CHP’lileri, “siyaset yapmakla” suçlamýþtý… Bugün GATA’nýn sivilleþtirmesi olayý için kime siyaset yapýyorsun diyor acaba?

Sayýn UÐUR  bu cümleyi pek seviyor olmalý. Yýllar sonra Büyükþehir Belediye Baþkaný olduktan sonra, Kamil SAKA’nýn halka daðýttýðý Büyükþehir ve Ýlçe Belediyelerinin sorumluluklarýný yan yana açýklandýðý broþürleri daðýtmasý sonrasý, ”Saka siyaset yapýyor” demiþti. Aðýz alýþkanlýðý olabilir deðil mi ya?

                                                                             X

ARTIK, ESTETÝK  VE ÇAÐDAÞ ADLÝYE BÝNALARIMIZ VAR

Baþlýktaki bu ifade, 2011 yýlýnda Baþbakan olan  R.T.ERDOÐAN’a ait. Çaðdaþ ve estetik… Evet, Türkiye’nin her yerinde gerçekten þýk ve devasa Adliye binalarýmýz AKP döneminde hizmete sokuldu. Keþke, içi de çaðdaþ ve estetik olabilse…

                                                                                   X

DEVLET BEY

Halka gidelim, diyene kadar önce, senin delegen yok mu, senin teþkilatýn, Belde Teþkilatý, ilçe teþkilatýn yok mu neden önce onlara gitmiyorsun? Ben bilmem teþkilatým bilir ama sonra hüsrana uðrama, DEVLETLUM.

                                                                                    X

RAMAZAN DEMÝR

Balýkesir gazeteciler Cemiyeti Baþkaný, 2011 yýlýnda  Gazete Balýkesir’de yazdýðý köþe yazýsýnda, Socrates’in  güzel bir sözünü çerçeve içinde düþmüþtü. Kimseye hiçbir þey öðretemem, sadece onlarýn düþünmelerini saðlayabilirim.”

O, halde sevgili Demir, Socrates’in bu sözünden yola çýkarak,  birilerine Sarý basýn kartlarýný devletin deðil mensubu olduklarý cemiyetlerin vermesi   gereðini  saðlayýn…

                                                                                   X

VANTRÝOLOG

Karnýndan konuþma diyorlar buna Türkçe’de… Bir de,  playback denilen bir türü var. Bazý þarkýcýlar sahnede, sadece aðzýný burnunu oynatýr þarký söyler gibi yapýp, kulisten çalýnan banta eþlik eder. Bunu Ajda Pekkan’ýn çok yapmýþlýðý vardýr. Huylu huyundan vazgeçmez derler…Þarkýcýlýðýnda yeni isim yaptýðý dönemlerde ÝSTANBUL’da, Türkiye’nin yetiþtirdiði en büyük davulcularýndan olan Durul Gence kafasýna davul geçirmiþti.

Huylu huyundan vazgeçmez dedim ya. Ajda 2012 yýlýnda  Ýzmir de bir konserinde de ayný haltý iþlemiþti… Vantriologlarda karýnlarýndan konuþurlar… Bu tip  konuþmacýlar  siyaset  arenasýnda çok görülür. Karýnlarýndan konuþurlar kendi söylediklerine kendileri de inanmazlar…. Kýssadan hisse.

                                                                                         X

EDREMÝT YELKEN KULUBU

CHP Edremit Meclis üyesi Ahmet Elman ve arkadaþlarý bu kulübü kurmak için burunlarýndan fitil fitil geldi ama kurdular. Sevgili ELMAN, kulüpte kurs görüp yarýþabilecek duruma gelen çocuklarýmýz var mý? Varsa kiþi kiþidirler. Hangi aþamadalar? Kursu kim ya da kimler vermektedir? Parasal  sýkýntýlarýn boyutlarý nedir? Körfez de  yaþayan bir Edremit’e en güzel yatýrýmý minnacýkta olsa verdiðiniz için teþekkürler, bilgi akýþý olursa sevinirim.

 

ÖZKÖK’TEN KÖKLÜ BÝR ÝFADE…

“Hükümeti FETÖ’ye karþý uyarmýþtýk”.

Bu beyan, hükümet kanadý tarafýndan, “evet” denilerek kabul görürse, o  hal-de  “Görevi  ihmalden kim suçlu? Buna benzer sözleri  daha ileriki günlerde  Meclis araþtýrma komisyonuna bilgi verecek olanlardan duyacak gibiyiz.

                                                                                            X

ÇOK ERKEN AMA

Hani bir atasözü vardýr: “Adam olacak çocuk mokundan belli olur” gibilerinden.

Benim bu sezon  ipi göðüsleyecek olan takýmým, KARA KARTAL’dýr. Çok erken diyenleriniz var gibi ama ben bu atasözünden yola çýktým…

                                                                                              X

DÜÞÜNCENÝN BÝTTÝÐÝ YER

“Yargýda 300 itirafçý savcý ve hakim oldu”

By: Hürriyet Gazetesi’nin manþet baþlýðý

Bizden not: Barolar birliðinin bir önerisi vardý. BAÞARILI AVUKATLAR hakim ve Savcý olarak kullanýlsýn”. Barolar Birliðini kutlamak gerekir. Ýlerisi böyle görülür. Ne Savcý kaldý, ne hakim?

                                                                                                 X

HATTI MÜDAFAA YOKTUR…..  çerçeveli….

Nur içinde yatasýn ATAM… Her ne kadar  sevmeyenler  yüzlerini, çekinmeden gösterseler de seni sevenlerde var…

Mesela; Cumhurbaþkaný Erdoðan… Ortadoðu’daki karmaþa nedeniyle verdiðimiz uðraþlar çerçevesinde senin  dünyaya bir Ders gibi söylediðin sözü kullandý. ”Hattý müdafaa yoktur, sathý  müdafaa vardýr, o satýh bütün vatandýr”. Ne mutlu ki senin gibi ileriyi gören bir liderimiz olmuþ.

                                                                                                 X

ÇÜÞ

Meyve sonrasý süt için. Prof.Dr.GEORGE LEXÝNTON.

Hoca be burasý Türkiye  hangi sütü içeceðiz? Son kullanma Tarihi geçmiþ olaný mý? Olmayaný mý? 

                                                                                                 X

 

                                                                                                    

 

 

KULAÐINIZDA KÜPE OLSUN

Herkes ölüp gidiyor, bir sen mi kalacaksýn?

Ha iki gün fazla ha iki gün az yaþayacaksýn

Ateþte kül, toprakta gül olacaksýn. Mühim olan yaþarken

Ýnsan olacaksýn.

CAN YÜCEL

                                                                                                               X

TERÖRÝSTÝN DÝNÝ VAR MI?

Önce þunu irdelemek gerekir… Neden bütün Terör örgütleri ÝSLAM dünyasýndan çýkýyor. El Nusra-El kaide, el-el- el-el…

Bugün elini veren yarýn…

                                                                                       X

BAÞHEKÝM

Devlet hastanelerinin,  yönetim baþý  yani… Son iki yýlda bu Baþýn yetkilerini madde madde açýklayan olursa aynen yayýnlarým. Yetkisi olmayan nasýl BAÞ OLUR?

317 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar