Uður TARIMAN
11 Mart 2024 Pazartesi
Tarih : 2024.03.10  12:52:40

TATİLE GİDER GİBİ KAÇTILAR

Kaçar birader, kaçar. Ne demişler ülkemizde para her kilidi açar. 16 YAŞINDAKİ VELET (HAKARET DEĞİLDİR KÜÇÜK ÇOCUKLARA VELET DE DENİR) Neyse bu 16 yaşındaki velet, anasının, babasının lüks otosunu çalıp, trafiğe çıkıyor ve bir insanın hayatını karartıyor. Anasını arar aramaz ana, apar topar çocuğunu alıp MISIR’a tüyüyor. Yahu turla bile gitse, tura gidenlerin vize almaları bir hafta on gün sürerken, sen bir iki saatte nasıl uçuyorsun Mısır’a..Eee Mısır’dan resmi kanallar vasıtasıyla iadelerini istemişiz. SİSİ  ülkemize geleli daha oturduğu koltuk soğumadan bu olay patlak verdi. Bakalım SİSİ iade konusunda  ne yapacak? Diyelim ki iade etti. Ana oğul geldiler, Savcı, hakİm derken bir takım imkan  ve yaptırımlarla yaş maş hikayesi ile para cezasına çarptırılabilir, hatta bu aile karşı tarafa yüklü bir para teklif eder ve dava  düşer falan felan. Ülkemizde bir komik söz vardır. ÖLDE GÖR. Öldükten sonra neyi görecek ki?

**************

ZİNA ARTARSA KIYAMETİN HABERCİSİDİR

Saçma sapan bir söz… Kıyamet sadece bir iki ülkede artarsa, öteki ülkede yaşayanların suçu ne? FATMA GÜLÜN SUÇU NE hesabı yani… Ülkemizde  en kaymaklı  takım, bu uçkuruna düşkün olanlardır. YATILI KURAN KURSLARINDA ERKEK, KIZ DEMEDEN MİNİK YAVRUYLARA TECACÜZ edenler

ellerinde Kur’an la gezenler değil mi? Öz kızına tecavüz edenler var mesela, 17 yaşındaki baldızına tecavüz eden adamın haberi  daha üç gün önce yayınlandı.  Utanmadan bir de kibarlaşıp, taciz falan diyoruz. Tıpkı ölen terörist için kullandığımız ETKİSİZ hale getirildi misali. FUHUŞ ülkemizde, uyuşturucu ile yarış eder  bir unsur hale gelmiş. Ülkelerinde  barınamayan BARONLAR bile ülkemize kaçak girip paşalar gibi iş tutuyorlar. Mesela ADNAN HOCA kendi kanalı vardı. Tutsak ettiği gencecik kadınları yarı çıplak ekrana getirip birlikte göbek atıyordu. FUHUŞ çetesi yani. Diz boyu ahlaksızlar Ülkemiz bu hale gelmişken, FUHUŞ  ya da ZİNA NE HALT ise tavan yapmışken, şimdi  bu tür olayların yaşanmadığı ülkelerin günahları ne? Bizim yüzümüzden KIYAMET Mİ KOPACAK. DE GİT İŞİNE BE KARDEŞİM. UÇKURU YALAMA OLMUŞ BİR toplum hale geldik… Daha dört gün önce bir AKP’li belediye başkanı kendine ait otelde fuhuş yaptırdığı için tutuklanmadı mı? KISACA ÜLKEMİZDE AHLAKSIZLIK TAVAN YAPTI…

************

ERDOĞAN’I EMEKLİ ETMEK

Özgür beyi bu söylemini mecazi anlamda söylediği aşikar. Erdoğan zaten emekliliğini doldurmuş bir bireydir. Emekli olanlar nasıl çift maaş alıyorlarsa Erdoğan’ın da BU HAKKINI KULLANMASI YASALDIR… Özel emekli tanımını değiştirip  “işine son verelim “ deseydi makul karşılanırdı… İşine son vermek için de yönetim kurulunun kararı gerekir. Yönetim kurulu da halktır.

************

EDREMİT VE DEPREM

Edremit’in alt yapısı konusunda halka tam donanımlı bir bilgi verilen kuruma ben rastlamadım, siz rastladınız mı?

Deprem fayları ile kanka olan bir Edremit’imizde, dayanıksız bina tespitleri yapıldı mı? Sayısı kaçtır? Ne gibi işlemler yapılmıştır ya da düşünülmektedir? Haberi olan var mı? Konuyla ilgili BAKANLIK bölgemize bir ekip gönderip inceleme yaptırmış mıdır?

İKİ YIL ÖNCE BU KONUDA KOMİK BİR İCRAATIN FOTOĞRAFINI ÇEKİP YAYINLAMIŞTIM. Neydi bu  yazı içeriği?

Cahit İNCEOĞLU döneminde Tekel’den alınan belediye binasının duvarına naylon poşet içinde bir kağıt “burası depremde toplanma alanıdır” GÜLDÜM. Hadi  saygısızlık yapmayayım diye nasıl güldüğümü yazmadım… Yahu bu binaya 100 metre ilerisinde devasa bir KORDON  varken daracık bir sokağı toplanma alanı olarak işaret edene ben Belediye yönetimi demem. Bu eylem İNCEOĞLU döneminde değil yanlış anlaşılmasın  ARSLAN dönemidir… Şimdilerde devlet hastanesi yapımı için fay hattı üzerine hastane yapılacağı  söylenmekte. GÜLDÜM, nasıl güldüğümü söyleyemem,  bu kararı verenlere saygısızlık yapmış  olurum!!!

Bu konuyla ilgili KENTSEL DÖNÜŞÜM hikayesi var. Belediyeyi aşan konu ama bu konuda madem ünvanına BÜYÜK BABA deniyor, o zatın İLGİLİ BAKANLIĞA  alo DEMESİ GEREKMİYOR MU?

************

SABIR

Pek sayın  MALİYE BAKANIMIZ ŞİMŞEK “Sabırla  çalışmaya devam”. Eyi güzel. Ne gibi bir olay karşılığında sabır göstereceğiz? 22 yıldır iktidarda olan bir yönetimin  başarısızlığını, 84 milyon insan neden sabretsin. Sabırla çalışacak olan halk değil, sizsiniz ve acilen ne yapılması gerekiyorsa yapması gereken sizlersiniz. Bir kaç tatlı söze kanan, ha bugün ha yarın diye direnenlerin hareketleri sabır değildir. Vurdumduymazlıktır… Üç beş torba kömür, Yardım, paketine kananlardır. Onların yüzünden tüm ülke insanı neden SABIR TAŞINA SARILSIN Kİ?  Taş bile bazı doğa olaylarına dayanamayıp, heyelanla parçalanıp dökülüyor, değil mi? Bir kilo et almak için yüzlerce insan ET KURUMUNUN önünde kuyruğa girenler arasında da size destek verenler elbet bir gün patlayacak sandığa gitmeyecekler…

************

KORKU NEYİ BEKLER?

Dağları diyeceksiniz değil mi?  Hayır her zaman dağları beklemez korku. Ööö desen bile korkanlar yok mu?  Siyasette de  çok görülen bir korku var. Her daim tanık oluyoruz. Kaybetmek… Korku değil mi?  AKP, mesela , YRP. Kanka olarak seçime gireceklerini umut eden AKP yönetimi günümüzde ecel terleri dökmekte… YRP kendi adayları çıkıyor meydane ! AKP sağ gösterip sola vuracağını umut ediyordu ama sağ gösterip yine kendisi gibi sağ yumruğunu gösteren YRP nin gardını göremedi. Şimdi  seçimde bazı yerlerde büyük kayıplar verecek olan AKP’dir.

Rahmetli ERBAKAN, AKP  yönetimi için “bunlardan çırak bile olmaz” DEMİŞTİ… Arşivler yalan söylemez

************

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“Tapu alınca, tapu memurunun elini mi öpüyorsunuz?”

By;  M.YAVAŞ

Bizden not. EL ETEK ÖPTÜRENLERE GÜZEL BİR GÖNDERİ.

…………………………

ÇÜŞ

İstanbul’da 4 milyon sığınmacı  varmış. Öz İstanbul’lular azınlıkta kalacaklar.

……………………………….

BÜYÜTEÇ

Ertaş kazanırsa, çok deneyimli, çok pratik,  çok zeki bir

Muhasebe müdürü kaçınılmazdır. Bir de  çok yoğun bir hukuk

gündemini kucaklayacak HUKUK SERVİSİ.

……………………………….

KULAĞINIZDA KÜPEİ OLSUN

Bilmiyorsan bu boku, git mektebinde oku

Sokak jargonu

**************

SİLAH

Ülkemizin her köşesinde silah enflasyonu var. Çeteler birer birer çökertiliyor ama SİLAH SATICILARININ TORBACILARI VAR! Ara satıcısı var, toptancısı var. Neden olmasın  bu konuda bir ticaret !!! Bunları arasında yakalanıp, ceza yiyip çıkanlar tövbekar mı oluyorlar? HAYIR atış serbest.

Kökü işte böyle kazınır. Temizlik  takibe alınmalı.

**************

BARON

Barones NEDEN YOK ACABA? Bu bir  liyakat nişanıdır değil mi ya..!  Serbest piyasa ekonomisi uygulanan ülkemizde bunu fırsat bilenler, ülkelerinden tüyüp bizim piyasamızda yer almayı yeğliyorlar. Polisim temizleye, temizleye bitiremedi. Yerden çıkan pıtrak gibi yenisi  çıkıyor, çökertiliyor. Yerlisi var, ithali var… Piyasa bu işte.

 

96 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar