Uður TARIMAN
12 Mart 2024 Salı
Tarih : 2024.03.11  17:11:36

NE DEDİYSEK YAPTIK…

Ya da ne söz verdiysek yaptık… Bu açıklama, KURUM’un yerine getirilen Çevre Bakanı ÖZHASEKİ beyin… Cümleyi OKUDUĞUNUZDA SİZDE BENİM GİBİ Mİ ANLADINIZ BİLEMEM. Ben çoğul olarak algıladım. Yani iktidarın sorumlu olduğu yapması gereken tüm vaadleri yerine getirdiğini anladım öyle değil mi ya? Hal böyle diyeceğine  “Bakanlık olarak tüm sorumluluklarımızı yerine getirdik” deseydi amenna değil mi ya? Hükümet bağlamında olsaydı, hangisini diye sormak hakkımız elbette  mevcuttu… Bakanlık  olarak üzerimize düşenlerin hepsini yerine getirdik” demesi çok komik bir ifade ama, siyasetin böyle ayağı var… Beygir yarışındaki ayak  gibi yani. Birini tutturmazsan ötekini belki umut dünyası. Mesela günlerdir TOKİ mağdurları sokakta yatıp kalkıyorlar. İNSANLARA İMZAYI ATTIRDIĞINIZ GÜN NE VAAD ETTİNİZ BUGÜN HANGİ BOYUTTASINIZ? Yaptık diyorsanız bu  insanlar neden sokaklardalar?

Deprem bölgesinde vaad ettiğiniz eksiklikleri yok mu hala çadırda konteynerde yaşayanlar var. Şimdi kalkmışınız 650 bin konut yapacağız falan. Ufak atta  civcivleri yesin diye bir sokak jargonu var. Edremit mesela. Bizim buralar deprem fay attı kuşağında. Ne zaman uzmanları gönderip depreme dayanıklı dayanıksız binaları tespit ettiniz? Dönüşüm hikayesini neden bizim buralarda yayınlamadınız? Siz her ne kadar yeni devir aldınız bakanlığı ama sözüm elbette çoğul konuştuğunuz için esas sorulması gereken KURUM’dur… Ben, sen, o hikayesi…

Yerel seçimleri genel çevirdiniz yaptığınız en başarılı konu bu…

***************

BU SON DÖNEMİM

Sayın Erdoğan, geçtiğimiz gün yaptığı bir tv söyleşisinde “bu son dönemim” dedi. Bu  cümle hiç yabancı gelmedi. Daha önce de böyle söylemleri olmuştu. Bu kez sözünde duralım diyelim. Son dönem kelimesi Cumhurbaşkanlığı makamlını bağlar. AKP  yönetimini bağlamaz. Yani siyasete devam. Cumhurbaşkanlığına  kendi yakının aday gösterir, kendisi de uzaktan kumandalı olarak aynı yönetim tarzını devam ettirir, ETTİRECEK… Seçmenlere mektubu gönderdi ama zarfın içinde bir küçük notta işte bu cümle yazacak “ beraber yürüdük biz bu yollarda aynı, yollara devam”.

**************

ŞEREFE

Bu konuyu daha önceleri de yazdım. Bu kez biraz ucundan ekonomik  formatını ekleyeyim dedim. Ülkemizde ve diğer İslam aleminde ibadethaneleri olan binlerce camiler mevcut. Bu camilerin tümünde,  minarenin üst kısmını çepe çevre saran balkon misali bir yer mevcuttur. Bunun adı ŞEREFE dir… Benim gençliğimde müezzin (ezan okuyan din görevlisi) bu yüksek minarelerin merdivenlerinden tırmanır, şerefeye geldiğinde elini kulağına kapayarak  namaza davet olan EZAN  okurdu. Hançere den. Gırtlaktan..Tee aşağılardan,  gürültü patırtı arasında bile bu ezan duyulurdu.

Mesela, İSTANBUL’UN EN KALABABALIK VE  çok geniş bir alan içinde onlarca araç, onlarca patı gürültü arasında İstanbul’un en yüksek minarelerine sahip EMİNÖNÜ’deki o cami minaresinden sesini duyururdu müezzin.

Neyse. Gelelim günümüze. Müezzin ya da cami imamı. Cami içinde halı üzerine bağdaş kurar, önündeki mikrofondan ezanı okur. Her taraftan gümbür gtümbür duyulur. Mikrofon bilindiği üzere gavur icadıdır, en ince sesi bile  GÜMBÜR GÜMBÜR  hale getirir. Günümüzde İMAMLAR  en tatlı maaş alan kesimlerdendir. Kimilerinin lojmanları bilem vardır… GÜNLÜK MESAİ, 5 KERE 5 DAKİKADAN 25 DAKİKA..25 X 31=775 dakika…Maaş 20 bin. Gel de amele ile mukayese etme. Ya da bir resmi kurumdakiler dakika para  sayan bir veznedarla. Ülkemiz dünya çapında bir gelir adaletsizliği içinde  rekoru elinden bırakmamaktadır. Bu kafayla da bırakmayız…

*************

HEM AĞLIYORLAR, HEM BAĞIRIYORLAR. SONRA YİNE

Yinesi minesi yok bu işin ağlayıp, bağırıp çağırıp sandık başına gittiklerinde, ertesi gün sanki ağlamaları duracakmış gibi yalanarak oy veriyorlar. Argoda bir söz vardır. HEM AĞLA, HEM UÇKURUNU BAĞLA” misali. Tv haber bültenlerinde son dönemlerde çok sık rastladığımız  görüntü. Hanım teyze ya da bey zade “oyumu daima AKP’ye verdim ama pişmanım.” BU İFADELERE BEN İNANMIYORUM BU MODELLER YİNE HEM AĞLARLAR, HEM BAĞLARLAR… Miting meydanlarına gidip yaşa, var ola diye  yaygara… Bu kafayla ülkemde değişen hiçbir şey olmaz. En üzücü başka bir noktası daha var. Mürekkep yalamışların arasında yalan dolan gizli tarafından, İKTİDAR hakkında söylemediğini bırakmaz ama halının altından oyunu çıkarıp sandığa sunar… Taşıma suyla değirmeni döndüren iktidar bu kesim sayesinde EN KRAL benim diye, göğsünü yumruklamayla devam eder… Napolyon boşuna dememiş “parra, parra, parra” diye …

**************

PARA AVCISI

Avcı dediğin böyle olmalı. Attı mı iki kaşının ortasından delik açmalı. EBRU GÜNDEŞ şarkıcı. Ağır bir beyin ameliyatı geçirmişti, Ameliyat parasını sağdan soldan toplayıp yapılmıştı. İYİLEŞTİ  sahnelere çıktı ve  bir ara AV tüfeğini yağlayıp, bir atış yaptı ,SARRAF’ı pardon ZARRAF’ı vurdu. Malına mülküne çöktü… Onun mal varlıklarına devlet çökmedi… Neyse bu arap kökenli  AMERİKA’DA TUTUKLANDI. HAYATINI YAŞIYOR, OLAN BİZİM PARACIKLARA oldu. Ebru HANIM BU ADAMIM ALDIĞI Boğazdaki yalıda oturdu. Geçenlerde yine bir ava çıkmış şöyle bir deşarj olayım ayağına yine bir atış yapmış.  Küt yine birisinin iki kayının arasından vurmuş. Bu kez TÜRK. Ama bu Türk vatandaş Ortadoğu’da Dubai’de falan bir takım işler yapıyormuş. Ebru kızımız onu makasa alıp bastırmış nikahı, yalıyı boşaltıp başka bir semtte süper lüks kiralık bir ev tutturmuş. KİRASI AYLIK 535 BİN GAYMEYMİŞ. Peki bu muhteremin vergi sicili Türkiye’de mi yoksa Arap yarım adasında mı? Türkiye de ise devlete vergisi kaç kuruştur. Vay benim ülkeme vayy !!!

************

ETİKET

1- HURMA KG.mı  429,90 TL. neden 430 TL değil

2- Mobilya aynı, bir mobilya mağazasında aynı takım 3 ay önce 24 Bin TL’den 59 bin TL. Dikkat aynısı yani fotokopisi bir oturma gurubu 3 aydaki fiyat farkı. Depodan çıkart ve yapıştır etiketi.

Serbest ekonomi, severim seni be birader. Başımıza saran ÖZAL’ı o dönemde de sevmemiştim. Papatyalar sarmıştı etrafımızı…

*************

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“ARIYORUM VALİYİ 5 DAKİKADA İŞLEM TAMAM”

By: AKP’li Siverek belediye başkanı

Bizden not: Ben başka ülkede mi yaşıyorum acaba? Gidip

kendimi sorgulatacağım!

***********

ÇÜŞ

16 YAŞINDAKİE VELET, BİR CANA KIYDI, ANASI ELİNDEN TUTUP

ABD’ye kaçırdı. Meğerse velet ABD vatandaşıymış. YANİ ÇİFT

Vatandaş. ABD  vermek zorunda değil çünkü onunda vatandaşı,

ölen öldüğü ile gitti.

…………………………………

BÜYÜTEÇ

Domatesin  çekirdeği kırmızı kırmızı, EDREMİT körfezin

Yıldızı yıldız

……………………………….

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Her şeye ben bilirim diyen hiçbir şey bilmiyordur.

O.U.T

 

70 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar