Uður TARIMAN
18 Mart 2024 Pazartesi
Tarih : 2024.03.17  16:39:35

ESKİ DEFTERLERİ KARIŞTIRMAK…!

İBB Başkanı, İMAMOĞLU’nu nasıl tuş ederiz diye eski defterleri karıştırmak  AKP’nin bilinen  bir taktiği, ALİ İhsan Yavuz’un, “HİÇBİR ŞEY OLMASA BİLE BİRŞEYLER OLDU” sözü gibi komedi oyunlarını tekraren sahneye konulması. Elbette Yavuz’un BU SÖZÜNÜ DE CHP HEP GIDIKLAYACAK VE İNSANLARI GÜLDÜRECEKTİR. Bu konuya neden el attım? Şöyle; Bir hafta önce, CHP’nin İSTANBUL İL binasının satın alınması aşamasında kaparo vermek üzere ofiste para saymalarına ait fotolar ele geçirilmiş. Vay efendin bu paralar nereden geldi, hadi git savcılığa ifade ver gibilerinden ortalığı karıştırdı… ARŞİMED  GİBİ HAMAMDAN FIRLAYARAK evraka evreka diye  BAĞIRMASI ÖRNEĞİ… Hal böyle olunca yandaş kalemler rahat durur mu, zaten ufacık bir bahane arayanı bu takımdan 14 ‘ü hemen klavyenin başına geçip kedi şeyi ile oynar misali kıpraştılar. SONER yalçın SÖZCÜ köşe yazarı ama, gereğinde CHP’yi de yerden yere vurabilen tarafsız bir gazeteci. Bakın o bu konuda ne yazmış, aktarayım.

“Bizim meslekte çoktandır hakikatı arama  isteği yerini algıya  propagandaya bıraktı. Kimse inandırıcı  belgeyi ortaya koymuyor. Sadece  yaptığı  bilgiyi çarptırma içeren  yorumlar  ile KAMUOYUNU yanıltmayı hedefliyor. Kİ  AMACI SEÇİMİ KAZANMAK.  Seçim dönemlerinde gazetecilik  zorlaşıyor. Mesleğe olan güven azalıyor”

Yukarıda Hal böyle olunca halk söylemlerinde  Soner’in zikrettiği yandaş köşe yazarlarının  bir kaçı Cumhurbaşkanının uçağı ile dış seyahatlere eşlik edenler.

Bu durumlar aynı YAVUZ’UN  söylemi gibi. HİÇ BİR ŞEY OLMASA BİLE  BİRŞEYLER OLDU. OLMAKTA.

Şikeli maçlara alıştık gari. Ama atasözümüzü unutur olduk. BÜKEMEDİĞİN ELİ ÖPECEKSİN.

*************

RAFTA KALAN BİR ESKİ DEFTER DAHA VAR

CHP bu defteri  tam açamıyor, ön sözünü okuyup kapatıyor. AKP gibi temcit pilavı misali her gün sofraya koysa, Ankara’nın ESKİ BELEDİYE BAŞKANI Gökçek’in DİNAZORLARI. Ankara halkının parası ile yapılıp  ÇÖPE  giden dinazor parkını CHP Lİ BELEDİYE YAPMIŞ OLSAYDI. AYNI YUKARIDAKİ YAZI GİBİ EVİRİP ÇEVİRİP, SUÇ DUYURUSUNDA bulunup illaki ısmarlama ceza biletleri kesilirdi. GÖKÇEK bir eli yağda yaşamaya devam ediyor, bir yandan da oğlunu AKP vekili yaparak kendi söylemlerini ona dikte edip mecliste gürlemesini sağlıyor. Yaparsa bu zihniyet yapar. Mesela eski bir bayan bakanın kendi şirketinden kendi çalıştığı BAKANLIĞA ALDIĞI ÜRÜNLER. HESABI SORULMADI. RAFLARDA KALAN DEFTERLERDE NELER YAZIYOR NELER AMA… Rafların bulunduğu odanın anahtarı AKP’nin elinde. Ya kilit el değiştirirse?.

***************

MAL MÜLK  ALLAH’IN

AKP, ANKARA Büyükşehir başkan adayı, ALTIOK mal beyanı  açıklamamaya inat ediyor. En sonunda çıkar bir yol buldu ve sözde kendisi gibi ALLAH’LA kandırmaya insanlara şirin gösterecek kendisini. MAL MÜLK Allah’ın diyor…Tövbeler olsun  bizim işlediğimiz günahlarda ALLAH’ın mı olmuş olacak?

Ben bu partinin genel başkanı olsam böyle bir söylemde bulunanı her ne pahasına olursa olsun bir gün partide tutmam. Camide siyaset yapılıyor, camiye partinin  bayrakları asılıyor. Sonra muhalif lider camiye ayakkabı  ile girdi. Camide bira içildi diye yer yerinden oynatılıyor. Ama MAL –MÜLK ALLAH’ındır diyene mükafat  olarak başkentin Belediyesini ödül olarak vermeye kalkışılıyor.

Rabbim  seni kul olarak yaratmış. Senin servetinin kaynağını çalıp çırpmadığını  o biliyor  ama sana çal çırp al, diye buyrukta bulunmuyor. Haram ve sevap demiş rabbim…

Rahmetli  Yaşan NURİ ‘nin ALLAH’LA KANDIRMAK kitabını bu adama **********

ANKETLERLE İKTİDARA YÜRÜMEK

Ismarlama donelerle ÖNDEYİZ diye yaygara kopartanların, IQ leri mercek altına alınmalı. Para ver Anket şirketine sözde anket yaptır sonra çık ortaya, açık ara öndeyiz de, halkı kandır ya da yönlendir.

Mesela 5 YIL ÖNCEKİ İstanbul seçimleri kaybettiği halde İstanbul ‘un her yanına  pankartlar as KAZANDIK diye halkı kandır. Netice itibariyle kazanan İmamoğlu olmuştu.

***************

MECLİS ÜYELERİ

İstanbul büyükşehir yönetimi alaşağı etmek için son yapılan hamlede İBB meclis üyesi de sorgulandı. Yani demem o ki, Edremit belediye yönetiminin meclis üyeleri de ARSL dönemi dosyası açıldığında sorgulanabilecekler… Bu olay yeni Meclis üyeleri içinde geçerlidir. Yarın ne olacağı belli değildir. Yönetime  şirin gözükmek, kendi egosunu tatmin etmek için her şeye el kaldırırsanız olacağı

budur. Meclis üyesiyim diye sakın ola sokaklarda  hava atmayın…

*************

TELİF ÜCRETİ VE SİYASET

Sanat dünyasında şarkı sözü olsun, dizi ya da film sektöründe zaman zaman alıntı, çalıntı gibi suçlamalarla onlarca davalar açıldığını  biliyoruz. Telif hakkı davaları yani…

Hal böyle olunca bu tür davaların açılması konusunda siyaset arenasında da olması gerekmiyor mu?. Öyle ya birbirlerinin projelerini çalanlar hakkında da dava açma yetkisi hakkı falan felan.

Mesela geçenlerde BALIKESİR’de yaşanan bir proje. Y.Yılmaz 10000 personel alacağım  dedi. Oysa böyle bir açıklamayı Ahmet AKIN  daha önce dile getirmişti. O zaman ha telif hakkı, ha proje hakkı.

Mesela  Edremit’te belediye başkanlığına  aday adayları seçim öncesi hiç birisi proje açıklamazlar. Ya BİRİSİ ÇALARSA GİBİ. İşte burada SİYASET SEKTÖRÜNDE !! de TELİF hakkı getirilmeli. Çalıntı PROCE yani… Bu konuyu genel seçimlerde de yaşamaktayız. Muhalif ortaya atar ama iktidar kendi procesi olarak meydanlarda halka yutturmaya çalışır.

**************

DÖNER

Yerli ve MİLLİ BİR YİYECEĞİMİZ. Almanya da ! ekmek arası, ya dürüm gibi döner satanlar  pahalı satıyorlar diye halk ayağa kalkmış. KONUYLA İLGİLİ BAKAN AÇIKLAMA YAPMAK ZORUNDA KALMIŞ. Halk+döner+bakan. HALKA ÖNEM VERMEK BUDUR. Bir dönerli sandviç pası için bakan açıklama yapıyor. HALKIN sesini duyuyor ve açıklama yapıyor.  “serbest ekonominin sebep olduğunu falan vurgulamış ama eklemiş bu konuda hemen bir çalışma yapacağız”

ÜLKEMİZDE AYLARCA HAYAT PAHALLIĞLIĞINDAN EVİNİ KIYMA ALAMAMAKTAN yakınanlar,  bağırsalar, yırtınsalar seslerini duyan bir bakan çıkmıyor ortaya. Maliye bakanı halkın anlayacağı dilden kendini savunamıyor. Savunmak becerisini gösteremiyor. Ülkenin sebze ve meyve deposu olan Güney Ege ve Akdeniz bölgesinden  TEE İSTANBUL’a ulaşması için 1000 küsür km.yol alması gereken kamyonun yaktığı yakıt parasını ziraatçi mi arttırıyor? Elbette devletin akaryakıta yaptığı zamma nakliye ücretini yansıyacak değil mi ya ?

Bunun yanı sıra her daim yazdığım bir konu da var. SERBEST ekonomi  ticari ahlakı olan ülkeler için geçerlidir. ÜÇ GÜN ÖNCE YAZDIĞIM BİR ÖRNEK VARDI. Mobilya mağazası iki ay önce aynı takımı 24 bine satarken, yine aynı takıma bu kez 59 bin lira etiket koymuştu. Depodan bir üst kata çıkan takım yani. Ticari  ahlak burada yara alıyor. Almanya’daki döner konusunda, BAKANIN konuya el atması onun için çok değerli bir girişim…

**************

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“KALORİFER AZALDIKÇA ÖMÜR UZUYOR”

By;  Prof .O.Lüftüoğlu

Bizden not:  Doğalgaz  çoğaldıkça ne olacak hocam?

………………………….

ÇÜŞ

AKP’li belediye başkanı, belediyenin restoranını karısının üzerine

geçirmiş. Ne var bunda bu kadar büyültecek, yabana gitmemiş ya!!

………………………………

BÜYÜTEÇ

Akçay’ın İKİZÇAY bölgesi savaştan çıkmış, bomba düşmüş sokaklardan farkı yok. Ne olacak halimiz?

………………………………..

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

AÇ AYI OYNAMAZ

ATASÖZÜ

 

69 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar