Deprem uzmanından Balıkesir için fay hattı uyarısı
Tarih : 2019.10.24  09:47:49
Jeoloji Mühendisleri Odası Balıkesir İl Temsilci Yardımcısı Aysun Aykan Balıkesir-Gökçeyazı Fay hattında yaşanan tehlikeye dikkat çekti. Balıkesir-Gökçeyazı Fayının 1000 yılda 1 kırılması gerekmesine rağmen 2 bin yıldır kırılmadığını söyleyen Aysun Aykan, bu fayın her an kırılabileceğini ileri sürdü.

Mimarlar Odası Balıkesir Şubesi’nde Balıkesir-Gökçeyazı fayının kırılmasıyla birlikte 7.2’nin üzerinde bir deprem oluşma potansiyeli bulunduğuna dikkat çeken Aysun Aykan, gerekli önlemlerin şimdiden alınması gerektiğine vurgu yaptı. Marmara Denizi Silivri açıklarında yaşanan 5.8 büyüklüğündeki depremi de değerlendiren Aysun Aykan, bu depremin beklenen büyük depremin habercisi değil, uyarıcı olarak algılanmasını istedi.
Mimarlar Odası Başkanı Ali Özerk:"Depremle yaşama gerçeğini öğrenemedik"
Mimarlar Odası Başkanı Ali Özerk Türkiye'nin depremselliğinin asla unutulmaması gerektiğini belirterek, "Biz Mimarlar Odası olarak tekrar deprem gerçeğini, bir zaman unutulan, sonra tekrar gündeme gelen, ama tekrar unutulan deprem gereceğini tekrar gündeme getirmek istiyoruz. Bilindiği gibi ülkemiz büyük bir deprem kuşağı üstünde oturuyor, Balıkesir’de bu kuşaklardan birinin üstünde. Şu anda öğrendiğim kadarıyla 2 bin yıldan beri kırılmayan bir fay hattı üzerinde yaşamaya çalışıyoruz. Türkiye’nin deprem gerçeği var, biz bu gerçekle yaşamayı henüz öğrenemedik. Ama öğrenmek ve bunu bilmek zorundayız. Bunu Türkiye’nin geleceği açısından, insanların yaşamı açısından da gelişmiş şekilde halka anlatmak zorundayız" dedi.

52340 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri