AYVALIK OSB’NİN ÖNÜNDEKİ DEV VİRAJ AŞILDI
Tarih : 2019.12.02  09:21:01
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin hazineye ait arazisinin 13 milyon liralık bedelini devreye girip Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile görüştükten sonra 2 bin 300 liraya indirilmesini sağlayan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ilçe halkının gönlünü bir kez daha fethetti.

Ayvalık’ta işsizlik başta olmak üzere, ilçenin ekonomik anlamda kalkınmasında çok büyük bir pay üstlenmesi beklenen Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan’ın başkanlığındaki Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulacağı arazinin tahsisinde dev virajın aşılması ilçede adeta bayram havası estirdi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Mustafa Büyükçıvgın, Ayvalık Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin ATO’nun başvurusuyla kurulan bir tüzel kişilik olduğunu hatırlatarak, “Bunun için biz 2018 yılında Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nden 460 dönüm arazi için satış izni istemiştik. Fakat o günden sonra bu satış izni gerçekleşmedi. Sebebi ise; ilgili 460 dönümlük alanı biz OSB yönetimi olarak metrekaresini 4 lira 47 kuruştan satın almak istiyorduk. 2018 yılından beri ilgili birimden gelen tüm yazılarda, 460 dönümlük yerin tarafımıza metrekaresinin 27 liradan satılacağı ve bu rakamın altında bir fiyatla satışın yapılamayacağı bildirilmişti.” dedi.

 ZEYTİN HASAT FESTİVALİ’NDE KONU TOBB BAŞKANI HİSARCIKLIOĞLU’NA AKTARILMIŞTI 

15. Zeytin Hasat Festivali Programı kapsamında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun Ayvalık’ı ziyaret etmesi öncesinde danışmanlarının Ayvalık’ın ekonomisine katkı sunacak projeleri hayata geçirirken yaşadıkları güçlüklerin kendilerine bildirilmesinin istenildiğini anlatan Başkan Büyükçıvgın, “Biz bu konuda yazışmamızı yapmamızın ardından festivalimize katılan TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’na OSB Başkanımız da olan Kaymakamımız Sayın Gökhan Görgülüarslan’a da konuyu anlattım. Kendilerine OSB için planlanan narazinin satışı konusunda Sayın Hisarcıklıoğlu’dan yardım istemem konusunda izin talep ettim. Sağolsun Sayın Kaymakamımız da bu konuda bana izin verdi. 25 Ekim 2019 Cuma günü Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki Cunda Uygulama Oteli’nde Sayın Kaymakamımızın da bulunduğu ortamda Rifat beyden bu talebimizi rica ettim ve yazılı olarak da bu talebimizi dile getirdim. Biliyorsunuz devletin metrekaresini 27 liradan bize satmak istediği 460 dönüm arazinin bedeli 13 milyon lira tutuyor. Fakat bizim almak istediğimiz 4 lira 97 kuruş metrekare üzerinden ise 2 milyon 300 bin lira tutuyor. Arada 10 buçuk milyon gibi büyük bir fark var. Rifat bey konuyu benden dinledi. Daha sonra OSB’mizin müdürü Ozan bey de konuyu ayrıntılı olarak kendisine o toplantıda anlattı. Bizde Rifat beyin kendisine dosyamızı o toplantıda bizzat verdik. Talep dosyamızı kendisine ilettikten sonra danışmanları beni aradılar ve bu konuyla ilgili çalışmaya başladıklarını söylediler ve nihayetinde bizim talebimizden sadece 15 gün sonra ki- biz 2 yıldır bir türlü bu sorunu geçemediğimiz için OSB’nin arazisini alamıyorduk. Bunun üzerine 15 gün sonra Sayın Bakanımız Murat Kurum’un imzasıyla 460 dönümlük araziyi, 13 milyon liraya değil de, 2 milyon 300 bin liraya bizlere verildiğinin yazısı bize yazılı olarak bildirildi. Bu sebeple başkanı olduğum ATO’nun tüm üyeleri adına Ayvalık Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Üyesi olarak tüm OSB üyelerimiz adına TOBB Başkanımız Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun verdiği bu destek ve yardımdan dolayı, aynı zamanda Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum beyefendinin de hu satış iznini vermesi dolayısıyla kendilerine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.  SUAT SALGIN (AYVALIK)

 

 

631 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri