EDREMİT’TEN FİLİSTİN’E DESTEK
Tarih : 2021.05.26  18:00:24
Edremit Belediyesi öncülüğünde, AK Parti Edremit İlçe Başkanlığı, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığı, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanlığı ve İyi Parti İlçe Başkanlığı İsrail’i kınamak ve Filistin’e destek amaçlı ortak bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

İlçenin Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen basın açıklamasına, AK Parti, CHP, MHP ve İyi Parti’nin ilçe başkanları, yönetim kurulu üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri ve vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları ile katıldı. Edremit Belediye Başkan Vekili Hasan Ülger’in okuduğu ortak basın açıklaması metninde, “Bir millet, tüm dünyanın gözleri önünde topraklarından, evlerinden, hatıralarından zorla, zulümle, işkenceyle ve eziyetle koparılmaktadır. Müslümanlık, Hıristiyanlık ve Yahudilik için kutsal mekân olan Mescid-i Aksa ve çevresi İsrail'in baskısı altında zalimce inlemektedir. İsrail güvenlik güçleri tarafından yapılan menfur saldırılar, bebek ve çocuklarla birlikte çok sayıda masum Filistinlinin yaralanmasına ve şehit olmasına sebep olmaktadır. Hukuk tanımazlığın ve en önemlisi de insana var oluşu ile verilen 'yaşama hakkının ihlali' faaliyetlerine dünya seyirci kalmakta, önlem almamakta, kan ve vahşet durdurulamamaktadır. İsrail, Filistin topraklarındaki olayların baş sorumlusudur. İsrailliler, kendi kutsal kitaplarından geçen ‘Öldürmeyeceksin’ emrinden ve hatta çığırından çıkmıştır.

İsrail, orantısız güç kullanımına son vermeli, savaş uçaklarıyla, füzelerle, bombalarla işlediği insanlık suçuna ebediyen nokta koymalıdır. Uluslararası toplum etkili ve sonuç verici bir şekilde harekete geçmelidir. İsrail’in, Kudüs’e ilişkin BM Güvenlik Konseyi, BM Genel Kurulu kararları dâhil olmak üzere uluslararası hukuka aykırı uygulamaları durdurulmalıdır. Birleşmiş Milletler, İsrail'in saldırılarını bir an evvel durdurması için gerekli gerçekçi girişimleri yapmalıdır. İsrail'in yaptığı katliamlar nedeniyle Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde yargılanması şarttır, beklentimizdir, insanlık onurunun gereğidir. Biz Türkiye’nin en büyük 4 partisinin Edremit’te bulunan temsilcileri ve mensupları olarak, masum insanların hayatını kaybetmesine yol açan olayları şiddetle telin ediyoruz. CHP, AK Parti, İYİ Parti ve MHP’liler olarak derdimiz; katliamlar dursun, masumlar ölmesin, insanlar evlerinden zorla çıkarılmasın. Bizler, vatandaşlarımızın destek ve teveccühlerini kazanmış, milletimizle fikir ve gönül birliği yapmış siyasi partileri olarak her zaman Filistin’in haklı davasını savunacağız ve hak gaspı karşısında tepki vereceğiz. Dost ve kardeş Filistin halkının hürriyet ve adalet mücadelesini savunmaya devam edeceğimizi en kuvvetli şekilde beyan ediyoruz. Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.” denildi. 

1781 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri