EDREMİT MEB, PROJE ÜRETME MERKEZİ GİBİ
Tarih : 2021.10.07  17:45:03
Edremit Milli Eğitimi Müdürlüğü, ekip olarak, devamlı yeni projeler üzerinde çalışıyor ve Balıkesir ili içinde haklı bir seviyeye çıkmayı başardı. Edremit Milli Eğitim Müdürü Yakup Özbek, üzerinde çalıştıkları ve son aşamaya getirdikleri yeni proje hakkında açıklama yaptı.

Özbek  “GMKA-Anneler ve Çocuklar eğitime güvenli biri geleceğe başlıklı projemiz Güney Marmara Kalkınma ajansı tarafından  desteklenmeye değer gördü. Bu projemiz kapsamında İbrahimce mahallesinde  kurulacak olan  Sürekli  Eğitim, Gelişim, Üretim Gelişim, üretim ve satış Merkezinde İbrahimce mahallesinde ikamet  eden 18-35  yaş arası kadınlar ve bağımlılıkla mücadele eğitimini tamamlamış erkekler için meslek edindirme kursları, çocuklar için ise akademik, sosyal ve kültürel sportif kurslar açılacaktır. Bu projenin maliyeti 1.143.000.00. TL olup, Proje ortakları, Edremit Kaymakamlığı, Edremit Ticaret Odası, Edremit İlçe  Sağlık Müdürlüğü, Edremit  Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Balıkesir Üniversitesi Edremit  Meslek Yüksek Okulu, Edremit Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, Edremit Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak belirlenmiştir” dedi.

Yakup Özbek Bir başka projemiz ise “TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve BİLİM Okulları Destekleme programı Topraktan Bilime Teknoloji ve İNSAN Projemiz üzerinde de çalışmalarımız devam ediyor.

Bu projede, Balıkesir’de görev yapan ilköğretim matematik, fizik, kimya, biyoloji, fen bilimleri ve teknolojileri ve yazılım öğretmenlerinin sürdürülebilir tarım YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI  ve Endüstri  4.0   hakkındaki bilgi sahibi olması ve akıllı sera modeli  tasarlama konusunda teknolojik yeterlilik kazanması amaçlanmaktadır. Bu projenin maliyeti  76.122.00 TL dir” dedikten sonra “bir başka projemiz daha var, Bu projemizde “GMKA SOGEP adı altında ANNELER VE Çocukları  Eğitime, güvenli bir geleceğe projesidir. Bu projemizin maliyeti 143.000 TL olup. Edremit Belediyesi’nden 50.000 TL ve Büyükşehir belediyemizden 143.000.00 TL talep edilmiştir. Konuyla ilgili yazışmalar Kaymakamlığımızın onayı ile muhataplarımıza gönderilmiştir” dedi…

 

1269 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri