Cumhuriyet Okulu’na ilk kazma vuruldu
Tarih : 2021.10.29  17:02:43
Balıkesir’in Ayvalık’ta, yıllardır ilkokul olarak hizmet veren Cumhuriyet İlkokulu binasının, depreme dayanıklı olmadığı için yıkılıp, yerine yeniden inşa edilerek İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde hizmet vermeye başlayacağı öğrenildi.

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeyken, yaklaşık 3 yıldan bu yana öğrenci sayısı azlığı nedeniyle kapatılan okul binası pandemi döneminde İçişleri Bakanlığı’na devredildi.

 Depreme dayanıklı olmaması nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı’nda olduğu dönemde yıkım kararı alınan bina, İçişleri Bakanlığı tarafından devralındıktan hemen sonra ihaleye çıkarıldı ve yıkılıp yeniden inşa edilmesi için düğmeye basıldı.

Cumhuriyet Bayramı tatili nedeniyle iş makinelerinin rahat çalışabilmesi fırsat bilinerek başlayan yıkım işlemi ve ardından yeniden inşa edilecek binanın Ayvalık İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki Merkez Polis Karakolu olarak hizmet vereceği öğrenildi.

Öte yandan bazı çevreler tarafından Cumhuriyet Bayramı törenleri sırasında Cumhuriyet Okulu binasının yıkım işleminin başlatılması manidar olarak karşılandı. SUAT SALGIN (AYVALIK)

 

8295 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri