Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğün’den Roman Vatandaşlarımızı Kucaklayan Proje
Tarih : 2021.11.30  17:17:26
Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Güney Marmara Kalkınma Ajansına başvurusu yapılan “Anneler ve Çocuklar Eğitime, Güvenli Geleceğe” isimli proje, Güney Marmara Kalkınma Ajansı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından desteklenmeye layık görüldü. Bu proje kapsamında Edremit İbrahimce Mahallesinde yaşayan Roman vatandaşlarımızın sosyal ve iktisadi hayata entegrasyonu sağlanacak.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 2021 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başvurusu yapılan  “Anneler ve Çocuklar Eğitime, Güvenli Geleceğe” isimli desteklenmeye hak kazanan projenin imza töreni Balıkesir Valisi Hasan ŞILDAK başkanlığında, Proje Ortağı Kurumlarımız olan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yücel YILMAZ, Edremit Kaymakamı Ahmet ODABAŞ, Edremit Belediye Başkanı S. Hasan ARSLAN ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup ÖZBEK’in katılımıyla Balıkesir Valiliği Necatibey Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

“Anneler ve Çocuklar Eğitime, Güvenli Geleceğe”  projesi, Balıkesir ilinden ön başvurusu yapılan 44 proje arasından seçilerek desteklenmeye uygun bulunan 12 projeden biri olmuştur. Bu 12 proje de ilgili olduğu Bakanlıklar arasında paylaştırılmış, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Balıkesir ilimizden desteklenmeye uygun gördüğü 4 projeden biri olmuştur.  “Anneler ve Çocuklar Eğitime, Güvenli Geleceğe” projesi ile Edremit’te açılacak olan “Sürekli Gelişim, Eğitim, Üretim ve Satış Merkezi”nde İbrahimce Mahallesindeki çocukların sosyal entegrasyonu, eğitim hedeflerinin yükseltilmesi, akademik eğitimler almaya teşvik edilmeleri,  genç kadınların meslekler edinerek istihdam edilmesi, bağımlılıkla mücadele eden Roman vatandaşlarımızın toplumda değer görememeleri nedeniyle suç sayılan olaylara karışmaları sorununun çözümüne katkı sağlanacaktır. Yine bu proje vasıtasıyla Roman vatandaşlarımızın iş ve meslek sahibi olarak istihdam edilmeleri, girişimcilik yönlerinin geliştirilerek kendi işletmelerini açabilmeleri, Edremit ilçesinde yaşayan diğer bireylerle barış içinde yaşayabilmeleri, sosyal ve ekonomik yönden topluma tam entegre olabilmeleri hedeflenmektedir. Projenin tamamlanmasına müteakip orta ve uzun vadede Roman vatandaşlarımızın, sosyal ve iktisadi hayata intibak sağlayabilmeleri amaçlanmaktadır.

Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan projede; Balıkesir Büyükşehir Belediyesi,  Edremit Kaymakamlığı, , Edremit Belediyesi, Balıkesir Körfez Roman Dernekleri Federasyonu proje ortağı, Edremit Ticaret Odası, Edremit Meslek Yüksekokulu, Edremit İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Edremit İlçe Sağlık Müdürlüğü, Edremit Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü, Edremit Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü, Edremit İş-Kur Hizmet Müdürlüğü iştirakçi olarak yer almaktadır. Toplam 1.000,000,00 TL’lik bütçeye sahip olan projenin 500.000 TL’si Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Güney Marmara Kalkınma Ajansına ayırdığı bütçeden karşılanacak olup 18 ay sürecek projede yüzlerce Roman çocuk eğitimler alarak akademik ve sosyal başarılarını arttıracaktır. Roman kadınlar meslek edindirme kurslarına katılarak istihdam edilecektir.

Edremit İlçe Millî Eğitim Müdürü Yakup Özbek, imza töreninin ardından gerçekleştirdiği konuşmada, projenin önemine binaen şu sözleri sarf etti: “ Her yurttaşımız bizler için kıymetlidir. Her yurttaşımızın eğitiminden, sosyal ve iktisadi hayata olan katkısından bizler mesulüz. Bu mesuliyetimizin bilinciyle hazırladığımız projemiz, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız tarafından desteklenmeye layık görülmüştür. Bu sebeple Bakanlığımıza bir kez daha sizin aracılığınız ile teşekkürlerimi arz ederim. Onların da desteği ile ilçemizde yer alan yoksul insanlarımızın çoğunlukta olduğu İbrahimce Mahallemizde eğitimi destekleyici, sosyal ve iktisadi hayata hazırlayıcı kurslar açacağız. Hem velilerimiz hem de öğrencilerimiz bu kurslardan yararlanacaklar. Velilerimiz bu kurslar sayesinde iş hayatına atılabilecek, öğrencilerimiz ise akademik açıdan desteklenerek üst eğitim kurumlarına güvenle hazırlanabilecekler. Bu projenin en önemli aşaması ise kurslar vasıtasıyla yoksul ve asayiş sorunlarının yaşandığı İbrahimce Mahallemizde yeni bir kültür ortamını inşa etmek olacaktır. İnsanlarımız farklı bir yaşamın mümkün olabileceğini görecekler ve inanıyorum ki bu yeni eğitim kültürüne dört elle sarılıp güvenle geleceğe hazırlanacaklar.” 

381 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri