TÜRSAB’DAN BURHANİYE’YE BÜYÜK İLGİ
Tarih : 2022.01.16  14:35:35
Türkiye’nin farklı bölgelerinden seyahat acentalarının bulunduğu Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) düzenlediği tur ile Burhaniye’yi ziyaret ederek ilçeyi gezdi.

Bölgeler arasında tanıtımı sağlamak ve yeni iş imkanlarının geliştirilmesi amacıyla Balıkesir’i gezmeye başlayan TÜRSAB’ın yaklaşık 120 kişilik kafilesi, gezi programı dahilinde Burhaniye’de çeşitli inceleme ve ziyaretlerde bulundu. Acente yetkililerine Birlik Başkanı Firuz Bağlıkaya, Çanakkale -Körfez Bölge Temsil Kurulu Başkanı Ahmet Çelik, Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler’in yanı sıra Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve Burhaniye Kaymakamı İlyas Memiş ve Ticaret Odası Başkanı Mustafa Aysel eşlik etti.

“BURHANİYE KÖRFEZİN CAZİBE MERKEZİ”

Düzenlenen geziye ev sahipliği yapan Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler “Burhaniye Körfez’in incisi ve cazibe merkezidir. Turizmde yaptığımız yatırımlarla Burhaniye yakın zamanda Bölgenin en çok ziyaret edilen ve turizmde tercih sebebi bir rota olacak” Diye konuştu. Çanakkale-Körfez Bölge Temsil Kurulunun organize ettiği tur için, Burhaniye belediyesi İskele Port Restoranda bir toplantı düzenlendi. Burada konuşan Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler “Burhaniye’nin Balıkesir’in incisi olduğunu ve yapılan turizm yatırımlarıyla çok yakın zamanda körfezde daha popüler olacağını ifade etti. Özellikle deniz turizminde körfezde son yılların en büyük atılımını yaptıklarını vurgulayan Deveciler, Burhaniye‘nin coğrafi konum olarak da güzel bir bölgede olduğunu belirterek, tarihi ve kültürüyle ilgili misafirlere bilgiler aktardı. Burhaniye’nin turizm alanındaki önemli yerlerini, mavi bayraklı plajlarını ve yat limanı ile yeni düzenlenen İskele sahilini gezdikten sonra ;Demokrasi - Özgürlük Parkları’nı ve belediyeye ait oteli de ziyaret eden misafirler kentten ayrıldı.

“ŞEHRİN ÇEHRESİ DEĞİŞMİŞ”

120 kişilik TÜRSAB heyeti şehir ve İskele sahil gezilerinde hayranlıklarını dile getirirken son yıllarda şehrin çehresinin değiştiğini Başkan Deveciler’e ilettiler. 4 gün sürecek program boyunca Balıkesir’de olacak TÜRSAB’ın Burhaniye gezisine ayrıca Burhaniye Ticaret Odası Başkanı Mustafa Aysel, TÜRSAB Çanakkale -Körfez Bölge Temsil Kurulu Başkanı Ahmet Çelik, Yönetim Kurulu üyeleri ve Burhaniye Belediye Başkan Yardımcıları da katıldı.

698 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri