EDREMİT BELEDİYE MECLİS ÜYESİ MURAT TUNA: “MİLLETİN AKLIYLA OYNAMA BAŞKAN”
Tarih : 2022.06.27  16:35:39
AK Parti Edremit İlçe Başkanlığı’nda yapılan basın toplantısında konuşan Edremit Belediyesi Cumhur İttifakı Grup Sözcüsü Murat Tuna, geçtiğimiz hafta makamında saldırıya uğrayan Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan’a ağır ithamlarda bulunarak akli dengesinden şüphe ettiğini söyledi.

“ASIL ALGIYI, SALDIRIDAN SONRA KENDİSİ YAPTI”

AK Parti Edremit İlçe Başkanlığı, güncel konuları değerlendirmek amacıyla parti binasında basın toplantısı gerçekleştirdi. İlçe Başkanı Ekrem Umutlu, geçirdiği kaza nedeniyle toplantıya katılamazken, İlçe Başkan Yardımcısı ve Belediye Meclis Üyesi Murat Tuna, Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan ile ilgili açıklamalarıyla dikkat çekti. Murat Tuna, konuşmasında, “Geçtiğimiz günlerde Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan’ın şahsına bir saldırı yapılmıştı. Sayın başkanın siz basın mensuplarına söylediği cümlelerde anormallikler vardı. Başkanın bu söylemleri bizi yaralamıştır. Biz Edremit’in menfaatleri için uğraşıyoruz. Zaten 15 ay gibi bir süreleri kaldı. Edremit, önceki 5 yılın üzerine bir 5 yıl daha tutarsız ve kötü yönetim yaşıyor. ‘Bizimle ilgili yapacağınız haberleri bize sorarak yapın’ demiş sayın Belediye Başkanı. Böyle bir istek ne kadar doğru? Böyle bir cümle kurmak bir siyasetçiye yakışır mı? Basın mensupları her şeyi diledikleri gibi objektif biçimde yazmaktadır. Hizmetle ilgili haber yapılmadığını, algı yapıldığını söylüyor sayın başkan. Algıyı, son günlerde yaşadığı saldırı olayı ile ilgili kendisi yapıyor diye düşünüyorum” dedi.

 

“EDREMİT BELEDİYESİ’NİN BÜTÇESİ BABANIZIN MALI MI?”

Konuşmalarını sürdüren Cumhur İttifakı Edremit Belediye Meclis Grubu Sözcüsü Murat Tuna, “Başkanın herkese aynı mesafede olduğunu sanmıyorum. Siz basın mensuplarının da kendisine zarar verdiğini söylüyor. Basının zor durumda olduğunu da ifade etti. Önce buradaki basın mensuplarına yardımcı olacaksınız, ondan sonra ulusal medyada sürekli hükümete hakaret edenlere paralar vermeyeceksiniz. Hepimiz kendisine yapılan saldırıyı kınadık. ‘Edremit’in hakkını yetirmem’ demişti sayın başkan. Edremit’in hakkı kalmamış ki yetirtecek. Daire müdürlerinin görevlerine son verdi. Biz önceden bu görevden almalar konusunu defalarca dile getirmiştik. Gereğini yapmamıştı. Bunlar bu memlekete ve sizlere zarar veriyor demiştik. Görevden aldıkları başkan yardımcısı, sosyal medyadan yazdığı terör destekçisi yazılarla gündeme gelmişti. Bütçelere hakim olamayan insanlar, Edremit Belediyesi’nin bütçesini çarçur ettiler. 400 milyon liraya yakın borca soktular. 110 milyon ek bütçe istediler. Bütçesini bile yapamayanların, Edremit’i idare edebilecek kapasitede midir? Edremit Belediyesi’nin bütçesi babanızın malı mıdır?” şeklinde konuştu.

 

“GÖREVE GETİRİRKEN MAL BEYANLARINI ALDINIZ MI?”

Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği ve AK Parti Edremit İlçe Başkan Yardımcılığı görevini de yürüten Murat Tuna, açıklamalarına şöyle devam etti; “Hayatını beleşe bağlamış bir belediye başkanımız var. Edremit’i kalkındırdı demek isterdik. Ama maalesef bunu söyleyemiyoruz. ‘Kafayı yiyince aklım başına geldi’ dedi. O zaman senin aklını başına getiren bu kişiye gidip teşekkür edeceksin. Böyle bir açıklama olur mu? ‘Bir insanın çıkarı varsa belediyede işi yok’ dedi. ‘Kimseyi zenginleştirmedik’ dedi. Bunu 3 yıl sonra söyleyen bir belediye başkanı var. Göreve getirirken tüm yöneticilerin mal beyanlarını aldılar mı acaba? Basın mensuplarını salona toplayıp yakınır gibi, aciz gibi konuşması bir belediye başkanına yakışmadı. Alnının ne kadar açık olduğunu, bu millet önümüzdeki zamanlarda görecektir. Arkasında millet olan bir siyasetçiye kimse böyle bir saldırı yapmaz. Demek ki, arkanda millet yok. Kendi Başkan yardımcılarına ‘siz rüşvet mi aldınız’ diyecek bir belediye başkanının bu memleketi yönetmesi zuldür. Zaten malum 5 nisan’daki meclisteki olaydan sonra da biz söylemiştik, akli dengesinin yerinde olup olmadığı yönünde rapor almalıdır diye. AK Parti olarak hem doğrudan teminlerle, hem de meclisteki davranışlarla ilgili. Bu olaydan sonra akli dengesinin yerinde olup olmadığının anlaşılması için Edremit’lilere kapı gibi raporunu getirmesi lazım. Ama raporu, heyet raporu olması lazım. Edremit akıldan noksan insanlarla yönetilmemeli.

Son 4 yıldan beri biz kendisine ortalama 1 milyar 400 milyon TL para verdik. Soruyoruz sizlere bu bütçenin kaç kuruşunu harcadı? Bu memlekete ne gibi yatırım yaptı. Bana bir çivi gösterin onu çıkarıp kafama çakacağım. Edremit belediyesinin bütçesi olduğu gibi personel maaşlarına gidiyor, yüzde 20-25’i bankamatik memuru. Emekli olmuş insanları müdür olarak getirdi. Ak parti ve Cumhur ittifakının baskısıyla o müdürlükleri kapattınız. Bu milletin malını, Edremit’in hakkını usulsüzce harcama hakkına sahip değilsiniz. Ortada 400 milyon borç var. Bu borç, 2024 yılına kadar 600-700 milyonu bulacaktır. 1 milyar 400 milyon ortalama bütçenin kaç kuruşu ilçemize dokundu?”

 

“BAŞKANIN MİLİTANI OLDUĞUNU SÖYLEYEN BİR YARDIMCI”

Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan’ın göreve geldiği günden bu güne kadar yatırım yapmadığını ifade eden Murat Tuna, “Selman Hasan Arslan ve yönetimi ilçeye ne yatırım yaptı? Bir çivi gösterin bana, kafama çakacağım. Bu milletin malını, hakkını fütursuzca harcama hakkına sahip değilsiniz. Tüm bu nedenlerle bu sağlık raporunu istiyorum sizden. Bu milletin aklıyla oynama başkan. Başkan yardımcısı, kendisinin başkanın militanı olduğunu söylüyor. Bizim bildiğimiz, militan devlete, millete düşman olana denir. Sen 3 yıldır yanında nasıl bir militanı besledin? Siz makam yetkisi verdiniz bu kişiye. Biz terörle ilgisi olduğunu söylemiştik sana göreve getirdiğin zaman. Kimlerin direktifi ve desteğiyle bunu yanında tuttun? Metin isimli başkan yardımcısının açıklamalarını suç görüyormuş şimdi sayın başkan. Edremit’e yazık ediyorsunuz. Bu işi düzgünce yapacaksanız yapın. Yapmayacaksanız da engel teşkil etmeyin” dedi.

Açıklamaların ardından, Murat Tuna, Edremit Belediyesi Cumhur İttifakı Belediye Meclis Üyeleri ve AK Parti Edremit İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İlçenin önem arz eden devlet yatırımları ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımları üzerine istişarede bulunuldu. 

615 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri