BURHANİYE DEVE GÜREŞLERİ NEFES KESTİ
Tarih : 2023.01.23  16:16:18
Burhaniye Belediyesi 18. Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Festivali kapsamında yapılan Deve güreşleri son yılların en coşkulu müsabakalarına sahne oldu. Yaklaşık 200 devenin güreştiği müsabakalarda kupa gösterileri nefesleri kesti.

Burhaniye Deve Güreşi Arenasında gerçekleştirilen güreşler sabah saatlerinden itibaren arenayı dolduran yirmi beş bin kişi eşliğinde başladı. Genç yaşlı, çocuk, kadın 7 den 77’ye her kesimden izleyicisi olan güreşlerde hem müsabakalar hem de eğlenceler coşkulu geçti.

9  kupa müsabakası yapılan güreşlerde dereceye giren develerin sahipleri kupalarını aldı. Kupa mücadelesinde Burhaniye Belediye Başkanlığı, Burhaniye Kaymakamlığı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Burhaniye Ticaret Odası Başkanlığı, Burhaniye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı, Burhaniye Deveciler Derneği, Burhaniye Şoförler ve otomobilciler Odası Başkanlığı, Burhaniye Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkanlığı, Burhaniye Ziraat Odası Başkanlığı kupaları için develer arenaya çıktı. Türkiye’nin en ünlü develerinin katıldığı güreşlerde müsabakalar kıyasıya geçti.

Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, güreşlerin açılış töreninde yaptığı konuşmada, il ve ilçe dışından da Burhaniye’ye gelen yirmi beş bin katılımcıyı selamladı. Festival içinde yapılan deve güreşleriyle, güreş kültürüne verdikleri önemi belirten Başkan Deveciler, “Burhaniye Belediyesi olarak göreve geldiğimizde en iyi güreşi biz yapacağız diye söz verdik.  Bu kültürü yaşatıyoruz, yaşatacağız da. Deve güreşlerinin en iyisini, en güzelini Burhaniye’de yapacağız” dedi.  Konuşmasının ardından teşekkür turu yapan Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, halkı selamlayarak poşu dağıttı.

Düzenlenen deve güreşlerine Başkan Deveciler’in yanı sıra Burhaniye Kaymakamı İlyas Memiş, Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Turhan Çömez, 22. Dönem Zonguldak Milletvekili Harun Akın, Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, Gömeç Belediye Başkanı Mehmet İrem Himam,  Burhaniye İlçe Emniyet Müdürü Metin Kartal, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ahmet Çağdaş Ak ,İYİ Parti Balıkesir İl Başkanı Özlem Ural, İYİ Parti Burhaniye İlçe Başkanı Erdoğan Kahya, CHP İlçe Başkanı Aylin Yıldırım, Burhaniye Belediye Başkan Yardımcıları Oktay Erbalaban ve Murat Yazgan ,Edremit Belediye Başkan Yardımcıları, Burhaniye Belediye Meclis üyeleriyle birlikte ilçe protokol müdürleri, oda ve dernek temsilcileri ile binlerce güreşsever katıldı.

421 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri