Erdal Çayan
AHLAKSIZ BİR TOPLUMA İTİRAZIM VAR. (1)
Tarih : 2024.03.25  16:47:27

Defalarca kaleme aldım "siyasi ahlak" çökerse toplumda her alanda ahlak çöker..
Ahlaksızlaşan bir toplumda ise adalet, hukuk, ticaret dışında komşu ilişkilerinde önemli rol oynayan mahalle kültürünün ahlakı da kalmaz..
   Mahalle ve sokak kültürünün inanılmaz bir şekilde hızla yozlaştığı Türk Örf, Adet, Gelenek  ve Ahlaki kuralların nesilden nesile genetik kodlarla aktarılmasının bozulması ise sokak kültürünün eseri olarak ortaya çıkar.
Bunu artık siyasilerin önemsemeye başladığının görülmesini MHP İstanbul milletvekili iken Arzu Erdem'in ilk defa meclise verdiği "Adabı muaşeret" dersinin acil ihtiyaç olduğu önergesi göstermiştir.
   Daha sonraları meclise millete vekil olmaları için gönderdiğimiz birkaç vekil ve siyasi parti liderinin de konuya hassasiyet göstererek bu dersin Milli Eğitim Müfredatına girmesi sağlanmış olsa da iş işten çoktan geçmiştir.  Derslerin mahiyetinin ne olacağını bilmeyen öğretmenler bu konuda eğitilmek için çeşitli seminerlerle aydınlatılmaya çalışılmaktadır.

 Öğretmenlerimizin de aynı değişimi göstermiş olan öğrencilerimiz gibi olması ise bu konuda Öğretmenlerimizin de eğitilmesinin en az öğrenciler kadar zor olduğu kendisini göstermiştir.

 Binlerce yıllık bir devletimizin köklerinden geldiğimiz siyasilerimiz tarafından sıklıkla ballandıra, ballandıra anlatılırken bu devlet anlayışımızı yürütmenin başındaki hükümetler sürekli istasyon değiştirerek durduğu duraklarda kültürümüz ve devlet geleneğimizin değişiminde önemli rol oynamıştır.

  Eğitim müfredatına dönecek olursak ülkemizin bekası ve gelecek nesillerimizin daha iyi müreffeh bir ülkede yaşaması için akademisyenlerimizin öğrencilerimizi teşvik ederek moral ve motivasyon verip " Ülkemizdeki olumsuzlukları yenecek olan siz gençlersiniz" demesi yerine öğrencileri daha çok karamsarlaştırarak "Bu ülkede gelecek bulamazsınız, Paçayı kurtarmak için yurt dışına kapak atın" sözlerinin söylendiğini hepimiz biliyoruz..

 

Mesela bir Babanın genç kızının kılık kıyafetine karışarak "Kızım bu kıyafetle sokağa çıkılır mı" sorusu ile "Babam beni taciz ediyor" diye soluğu karakolda alıp babasını evden uzaklaştırıp cezalandıran kaç çocuk var hiç araştırıldı mı?

Cadde ve sokaklarımızda özgürlüğü soyunmak olarak anlayan geleceğimiz olan genç kızlarımızı getirdiğimiz bu hali büyük bir devlet olarak sorgulayıp nedenlerini araştırdık mı?  

 

Tüm bu olumsuzluklar dışında sabah program kuşaklarında "Ben seni boynuzladım, en az yüz erkekle ilişkiye girdim yakamdan düş" diyen kadın için evli ve eşi olduğu ileri sürülen erkeğin  "Yine de kabulümsün çünkü çocuğumun annesisin gel tekrar birleşelim" ifadesinin geçtiği benzeri neredeyse her TV ekranlarında yayınlanan bu programları masumane programlar olarak görüp (RTÜK) neden hiçbir işlem yapmamaktadır bilinmez..

(DEVAMI HAFTAYA…)

65 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar