Uður TARIMAN
11 Temmuz 2020 Cumartesi
Tarih : 2020.07.12  15:37:39

ÖZGÜVEN…

Sırtını sağlam duvara daya gerisini merak etme sen. İşte, bu cümledeki SAĞLAM DUVAR, düğüm noktasıdır. İstinad duvarı denilen cinside vardır… Bugün bu duvarda çökmeler olursa diye endişe duyulmaması,  kafalarda endişe yaratan duvarsız tedbirleri merak etmeye sevk eder.

Mesela;

  • EYT’liler  X 2
  • 15 TEMMUZ ŞEHİT ve gazileri X 2
  • 80 Baro mensupları X 2
  • İşçi emeklileri X 2
  • Kıdem tazminatının kalkacağı endişesi yaşayanlar X 2
  • Önümüzdeki seçimde oy kullanacak yeni nesil gençlik X 2
  • Muhalif siyasi görüşte olan toplum X 2
  • İş arayışı içinde olanlar X 2
  • COVİT-19 mağduru küçük ve orta ölçekli esnaf X 2
  • İktidar Partisinden kopanlar X 2

 

*********

BİLMEM KAÇ MİLYON OY…  …  … …. …    ( Dahası da VAR AMA bu kadarı bile yeter)

Bu durum çerçevesinde ÖZGÜVEN marka istinat duvarında büyük çatlaklar meydana getireceğine göre, yeni bir GÜVENCE  ne ola ki?  Bugün sokakta konuşulan en önemli konu başlığı.

Bu kadar oyu gözden çıkarabilmenin bir  STEPNESİ  olmalı. İşte bu stepne endişe yaratan bir gizli güvence değil midir?

NOT:  X 2’ler  her bireyi 2 ile çarpıverin diye vurguladım…

*********

BİR BELEDİYE BAŞKANI

Yiğidi öldür hakkını yeme demişler… Namı diğer KETAŞ derler. Başkan olduğu günlerde, her sabah

AKÇAY Marina çay bahçesinde sabah çayımızı içer, o 131 makam aracına ben VOSVOSUMA

Biner işlerimize dağılırdık.

Hal böyle olmasına rağmen. AKÇAY- GÜRE sınır köprüsünü dibine minik bir ev yapıldı. Bayağı şaibeli bir yapı idi. Evime 100 metre olması nedeniyle ilk ben haber yapmıştım. Haberi yaptım ama sabah çaylarımızı yine birlikte içmeye devam ettik… Ne sitem, ne bağırma, ne hakaret, ne mahkeme.

Eee demek ki kuşak farkı…

********

EKREM UMUTLU NEDEN SUSKUN?

Kısa zamanda kaynaştığım sevecen EKREM UMUTLU’yu arar ve sohbet ederim. Partisi ülke genelinde iktidar ama kendisi Edremit’te muhalif kanatta. Bu durum çerçevesinde, Edremit yönetimini eleştirme hakkına sahip. Eleştirilecek, mercek altına alınacak çok konu var ama. EKREM neden suskun?

Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, haber teyit edilmedi ama, ALTINKUM’da devasa  bir araziyi Büyükşehir envanterine aldı denmekte… Selman beyle aralarının iyi olduğu gözlenmekte… Eee hal böyle  olunca Ekrem kardeşim nasıl konuşsun değil mi ya?

Bu durum vaziyeti böyle ! olmasa, Eski AKP ilçe Başkanı HARUN YÜZÜAK’ın yanında yetişen EKREM kardeşim gümbür gümbür masaya yumruğunu vururdu… Ancak bana ters düşen bir tavır. Bir yanda yok pahasına satılan kiralanan halkın malı. Onlarca müdür fazlalığı. Her bir Başkan yardımcınsın aylık maliyeti… Kiralanan yerlerin veriliş koşulları. İhale ya da.  Belediye zeytinliklerinin mahsulleri ZEYTİNYAĞI üretimi hangi fabrikada sıkılıyor? Şişeleme ya da Belediyenin borcu alacağı gibi gibi. UMUTLU’nun elinde çok malzeme var ama…

********

BOKLU GÖLET ( NAMI DİGER KUĞULU GÖLET)  FOTOLU…

Başlıktaki tanımdan özür diliyorum, ama başka çıkar yolum kalmadı. Bu arazi konusunda çok yazı yazdım. Sahibi olmayan bir araziydi. Araştırıp bu sahipsizliğini kanıtlayınca eski AKP Edremit İlçe Başkanı Harun Yüzüak elimden tuttu ve bu araziyi Hazineye kazandırdı. Sonra ne oldu önüne gelen sahiplendi ne YÜZÜAK’a ne de bu kalem sahibine teşekkürü çok gördüler. Sonra ne oldu? EDREMİT YENİ HASTANEYİ buraya yapacağız diye nutuklar attılar…

Gelelim bugüne;

BASKİ buraya bir kulübe kondurdu. VİDANJÖR DÖKÜM NOKTASI yazıyor. Geçtiğimiz gün buradan geçerken durup fotoğrafladım. Bir vdanjör boşaltma yapıyor. Yarısı dışarı yarısı içeri. İkinci bir GÖLET  oluşmaya başlamış… Sözün özü. AKÇAY SAHİLLERİ BOK İÇİNDE BADEM KADIN misali. Mikrop ve pislik üretim merkeziyle ne kadar övünse azdır…YÜCEL YILMAZ BEYEFENDİNİN BU PİKNİK !! ALANINDAN HABERİ VAR MI BİLEMEM…?

Akçay-Altınkum yörelerini İLAÇLAMA YAPMAK ABESLE İŞTİGALDİR. HARCANAN PARAYA YAZIK. Yıllardır yazıyorum bu pislik yuvası tamamen kurutulmadan bölgenin sinek sorunu, çö-zü-le-mez.. Ne üniversite, ne turizm kenarımızdan bile geçmez…

**********

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Üst sınıf paraya, orta sınıf lidere, alt sınıf da tanrıya tapar.

EİNSTEİN

********

30 HAZİRAN 2019 VE TEL TEL

Kapanan Beldelerin devir ettikleri Borçları ne kadar? Diye yazmışım bilin bakalım rekor hangi beldede? Ne yapayım şeytan dürttü… Diye yazmışım…

*****

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“Edremit’te kumar oynayanlara 39 bin lira ceza”

By: Olay Gazetesi

Bizden not: Hayat bir kumar esasen. Yazı tura oynar

yine huyundan vazgeçmez.

…………………………………………………

ÇÜŞ

AKÇAY DERELERİ SİZLERE ÖMÜR. YENİ ÇÖP TOPLAMA

MERKEZİ OLDULAR.

*******

BÜYÜTEÇ

Edremit İLÇE TARIM MÜDÜRLÜĞÜ. Sezon itibariyle ne gibi denetimler yaptı? Nasıl bir sonuçlara ulaşıldı? Sorumlu olduğu konularda 2 yılı aşkındır hiçbir veri alamadık. Hayırdır?

*******

MUSTAFA AYDOĞAN

Yapılması gereken en doğru konuya el attı. Akçay-Altınkum’da kafayı sallasan eşyalı sezonluk daire. Kiralık haftalık, günlük, aylık daireye çarpıyor. Bu yıllardır böyle vergisiz ve de haksız kazanç. Aydoğan bu tür haksızlığa son vermek için kapı kapı dolaşıp, gereken hukuki işlemlere başladı… Bin vergi versin. Tabela vergisi versin.  Temiz pak her gün hizmet sağlasın beyzadeler. Oturdukları yerden sezonda 2/3 bini cebine indirsin. Ohh ne ala !!

Kahveciler Gazinocular ve Otelciler Odası Başkanı. CORONA nedeniyle büyük zarara uğrayan üyelerin sorunlarını bir mektupla Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da mektup yazarak aktarmıştı. Diğer Odalardan bu tip sorunlara eğilen var mı bilemem…

Tebrikler başkan AYDOĞAN…

*********

PAT PAT VE ÇAT ÇAT KAZA

Dünyada herhalde Afrika’nın ücra köşelerinde bile benzeri olamayan TÖRKİŞ icadı PAT PAT lar cadde ve sokaklarımızda cirit atıyorlar… Bunları görünce  EGZOSU patlak otolara, yanlış yere park eden otoların fotolarını çekip ceza kesen pek değerli trafik teşkilatımızın kulaklarını çınlatma hakkımız doğmuş oluyor. Değil mi?

********

SOSLU MEDYAYI OKUYORSUN DA

Kağıt ve mürekkep kokan medyayı neden okumuyorsun? Soslu medyanın tadı güzel değil mi? Baban da mı soslu makarna yiyordu? 

710 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar