Uður TARIMAN
26 Şubat 2021 Cuma
Tarih : 2021.02.25  18:16:01

KAYSERİ

AKP vekili çıktı meydane, “her asgari ücretlinin cep telefonu ve arabası var” diye  zırva attı ortaya.

Adı sanı duyulmayan bu vekil, düşünmüş taşınmış ve de kaşınmış bir laf edeyim ki ekranlara, gazete manşetlerine çıkayım” diye  komiklik yaptı ve de başardı. Ekranlara da çıktı, gazetelerin baş sayfalarına da. Ama LORAL  Hardy  bile hayatta olsaydı güldürmeyi bırakıp, bu vekil sıfatlı adama gülerdi…

Ben bıraktım kenara arabayı, cep telefonunu da bu adama sorayım “senin yerli ve milli PASTIRMANDAN kaç ASGARİ  ücretli yiyebiliyor? AKP genel merkezi seninle ne kadar gurur duysa haklıdır… Ertesi günü kıvırdı bu vekil denilen adam.. ”ben apartman yöneticileri için” dedim. Daha da komik duruma düşürdü kendisini. Zavallı...

Bu konuda söyleyeceğim bir not var. AKP Siyaset Akademisi kurmuştu yanılmıyorsam: Peki AKADEMİ ÜNVANI bu kadar basite neden indirgendi? Bu AKP’li siyasilere söylem dersi verilmiyor mu?  Yumurtanın akı derken sarısı ile karıştırılıyor?

*********

HALK EKMEK

Türkiye’nin aşağı yukarı % 60 Belediyeleri bu halk ekmek hizmetini vermekte. Bizim Akçay’da bile BBB’nin Halk ekmek  büfesi var. Migros’un önünde hizmet veriyor. Konu o değil, konu  ikinci seçimde de büyük fark atan İMAMOĞLU  konusu. Hala acısı çıkmadı ağızlarından. AKP’li meclis üyesi İmamoğlu’na yaptığı çıkışlarla kendini tanıttı, yoksa kim okur kim yazardı onu!?

BBB  meclisindeki AKP’liler çok uğraştılar ama İMAMOĞLU demokrasilerde çare tükenmez düsturu ile çare buldu. MOBİL  büfeleri hizmete soktu. Sonra mücadeleyi kazandı, yine büfelere yenilerini ekleyerek halka hizmet vermeye başladı. Şimdi  kışkırtmalarla  bu kez fırıncılar VALİ’ye şikayet etmişler. Vali yeni tanımlarıyla Cumhurbaşkanının temsilcisi ünvanını taşıyorlar. Halk 1 liralık ekmek için kuyruğa giriyor. Vali beyin önce bunu sorgulaması gerekir. 1 ekmek yerine iki ekmek alan halkın bu  tutumunu sorgulaması yani… Simidi 2.5 gaymeye çıkartan fırıncıları kimse gidip VALİ beye şikayet etmedi. Halkta kabahat. Madem şikayet mercii VİLAYET gidin kardeşim vali beye sorun “simit neden 2.5 gayme? Diye…

Fırıncılar AKP’nin gazına geldiler… Valinin tutumunu merak ediyorum bakalım, Cumhurbaşkanının temsilcisi ne yönde bir fikir ortaya koyacak?

*********

HALK TOPLANTISI

Edremit’te, BBB’nin aldığı söylenen Dalyan’daki  müthiş arazi konusunda Edremit halkının, Şükrü Tunar Kültür merkezinde  seslerini duyuracakları söylenmişti. Bu toplantı yapıldı mı yapılmadı mı ? Bu fikir kimden çıktı ise yapılıp yapılmadığını açıklama gerekmez mi? Yapıldıysa çıkan sonuç yapılacak davranılacak tutum nedir? Yapılmadıysa  neden yapılmadı, engelleme mi oldu? Olduysa kim neye istinaden engelledi?

Bunların dışında, Edremit belediye yönetimi bu konuda neden suskun? Vay benimki Edremit’ime, VAY…!

********

TEBRİK EDİYORUM

Kimi ya da kimleri? Valla ben LEB DEMEDEN LEBLEBİ Yİ anlayan AKP’li Mahir ÜNAL  ve  Ömer Çelik’i tek geçerim… Anlama ve savunmaya geçmekte gerçekten çok MAHİRLER!

*********

EDREMİT’İN TRAFİK SORUNUNU BEN ÇÖZERİM…

Bu başlıktaki sözcük, son yerel seçimdi Başkan seçilen S.H.Arslan’nın. Bir kaç kez değinmiştim geçtiğimiz hafta canlı yaptığım sabah sohbetimde de konu edince, ŞEHİR VE BÖLGE PLANCISI Nevin SAYMAN bu konuda  bilgi göndereceğini söylemişti. Pazartesi günü bu yazısı ulaştı ama bugün yayınlamak zorunda kaldım.

Bu açıklamada  ben sadece giriş bölümünü önemli gördüm. Sayman soruyor

Edremit Trafik komisyonu bu konuda ne tür çalışmalar yapmakta?

-  Edremit’in bir trafik haritası hazırlanmış mı?

-  Otopark  bölgeleri  tesbit edilmiş mi?

-  Ana trafik arterleri belirlenip yayalaşması gereken yolların tespiti yapılmış mı?

-  Yani bizlerin bu şehirde mutlu olması için gereken trafik düzenlemeleri yapılmakta mı?

Sayman’ın iki sayfa olarak gönderdiği bilgi notunun devamı,  Resmi gazetede yayınlanın  Çevre ve ŞEHİRCİLİK Bakanlığının  aldığı kararların dökümünü kapsıyor. Bu dökümde yazılanlar Belediye tarafından dikkate alınıp uygulanmakta mıdır?  özünü çıkardım. Bakanlık otopark olarak binaların nasıl imarlarını çizilmesi, her binaya nasıl otopark kazandırılacağı falan detaylı olarak belirtilmiş.

Sayman, gönderdiği yazıda, Bakanlığın  yayınladığı tüm  şehircilik düzenlemelerinin EDREMİT’te uygulanıp uygulanmadığını sorguluyor… Aydınlatıcı bir yazı ama,  bu yazının tümün uygulayacak belediye yönetimi nerede?  Hal böyle olunca bu Bakanlık düzenlemeleri   yeni yapılacak binaları kapsıyor gibime geliyor. Edremit’in  gül cemali tee eskilere dayanan çirkin bir karikatür gibi çizilmiş.

Önümüzdeki maçlara bakalım diyeceğim ama orta yerde ŞEHİR kalmadıktan sonra ne maç var ne maçın sonucu… Zararın neresinden dönülürse kar derler ama ne karı gören var ne zararı…

*********

ALAYINIZI KUCAKLIYORUM

MHP’nin genel Başkanı, Pazartesi günü bu başlıklı bir açıklama yaptı. Siyaset adam bir kez konuşur ve konuştuğunun arkasında durur. Yukarıdaki Pastırmacı gibi ben şunu söyledim, bunu söyledim diye dönüş yapmaz… MHP’nin lideri gençlere seslenerek ALAYINIZI KUCAKLIYORUM derse buna inanan kaç genç çıkar ortaya değil mi ya?

**********

SEMERCİ

Edremit Ticaret Odası Meclis Başkanı SEMERCİ üç gün arayla Hürriyet gazetesinde sahte zeytinyağlara dikkat çekiyor ve “Halkın  sağlığı ile oynanıyor” diye geniş bilgiler aktarıyor. Bu konuda kendisini kutluyorum. Hiç olmazsa Ulusal yayında EDREMİT  adını tek başına yayınlatmayı başarıyor. Bu konuda  Edremit’li  genç gazeteci arkadaşımız DHA  muhabiri   Fatih EMRAH ERDOĞAN’ı da + kutlamadan geçemeyeceğim…

Neyse SAHTE ZEYTİN YAĞI… Edremit ve  tüm  sahil beldelerimizin kaldırımlarında köylü vatandaşlarımız gerek pet şişelerde gerek cam şişelerde kaldırım üzerinde YAĞ  satmaktalar.

Bu konuda İlçe TARIM Müdürlüğü ve Edremit Belediye Zabıtası ne gibi çalışmalar yapmaktalar?  Bu soruyu sorduğum için kendime kızıyorum çünkü hiçbir işlem yapılmıyor. Yapılıyor diyen varsa gelsin tek tek kaldırım MARKA zeytinyağlarını göstereyim. Bu konuda KAYMAKAM Ünsal’a da ucundan görev düşmekte. İlgili kurumları uyarmak, uyanmayanları uyandırmak onun görevi olsa gerek.

********

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

Hukuk Reformu çalışmalarımız sürmekte”

By. Adalet Bakanı

Bizden not: Valla en çok merak ettiğimiz  reformu bu.

Halk ekonomiden de vaz geçti, kör topal ekmekle doyuyoruz diyorlar ama  hukuk bizim  en büyük en güçlü gıdamız diyorlar. Ya Siz?

********

ÇÜŞ

Son kullanma tarihi geçmiş bir iki şarkıcı

“ZEKİ MÜREN”e   dil uzatıyor. Yahu bir aynaya bakın

Be. Onu da bırak ölmüş insanın arkasından konuşmak

Ancak sizin gibi tarihi geçmişlere yakışır.

…………………………………………….

BÜYÜTEÇ

İkizçay’da RUHİ SU caddesiyle, Hamdi Türe caddesinin kesiştiği 4 yol ağzındaki yolu baştan başa  oluk halde bırakan Zeytinli sorumlusu arkadaşı bir kez daha uyarıyorum. Araçların tümü MİLLİ SERVETTİR bilmiş ol…

……………………………………………….

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Bilmiyorsan bu  b….u, git mektebinde oku

Halk jargonu.

 

520 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar